| 18.02.2009, 19:24.56 | |
Parabola Toroidal T90Preji krasny den,chci se zeptat zda mate nekdo s touto antenou zkusenosti a jak se chova ve zhorsenem pocasi, moje predstava jsou pozice od 1°W do 28°E, ( pripadne od 8°W do 42°E ) zda neni lepsi mit radeji vice parabol treba 80cm diky za vase reakce |
![]() Ventor |
| 18.02.2009, 19:37.06 | |
RE: Parabola Toroidal T90snezi snezi snezi a koukam koukam koukam. snih sjede dolu a nejak se tam nedrzi. tady je ho asi metr :)vic parabol ? asi ne. ale ja nikdy nemel vic parabol , takze to nedokazu porovnat. jednu chybu to ma, pokud sou satelity 1stupen od sebe, tak musis najit kompromis mezi obema pozicema, neb nejlepsi signal je vzdy jen z jedne pozice. treba existuje nejake reseni ja ho neznam, ale na obycejne antene tohle asi moc resit nebudes. pokud chces videt nejake instalace, satlex.de je galerka toroidek a docela obsahla i s popisama |
![]() bublajs |
| 18.02.2009, 19:37.31 | |
RE: Parabola Toroidal T908W až 42E se ti na lyžinu nevejde, budeš muset použít brejle.Já mám na lyžině 4W - 42E.Zhoršené počasí, jako je třeba toto/ současné chumelenice/, jsou naprosto v pohodě.Pokud to dokonale nastavíš, měl bys mít po drtivou většinu období klid. Řešit krátkodobé průtrže mračen, nemá podle mého názoru smysl. To bys mohl kupovat dvoumetrovky a stejně pak vypadne na druhé straně Uplink... |
![]() Saxon |
| 18.02.2009, 19:39.46 | |
RE: Parabola Toroidal T90od 1W do 28,5 E v pohode, ale na rozsah 50°v druhom prípade nie. V prvom prípade postačí aj saxonom a poslednou dobou aj mnou preferovaná Maximum E 85. Slabšie frekvencie z 28čky ale nečakaj. tiež záleží či si kúpiš značkovú, alebo noname.Vždy je lepšie mať na každú družicu zvlášť anténu. To je ideálne riešenie z hľadiska príjmu....,ale vieš ako by to u Teba vyzeralo??? |
![]() disdzo |
| 18.02.2009, 21:48.55 | |
RE: Parabola Toroidal T90Nedávno som montoval túto parabolu. Rozsah 28,5E až 5W. Stred mám na Hotbirde. Mám ale trochu problém s 1W, kde slabšie transpondéry včera popoludní na nejaký čas vypadli. Neviem, asi bude chyba v nastavení, pretože za normálnych okolností je tam signál okolo 50 percent (na tých slabých). Zaujímalo by ma, či hrá podstatnú úlohu úplná kolmosť stožiaru. Je to namontované na originál trojnožke. Kamoš, s ktorým som to robil, tvrdil, že je tam odchylka asi 1 stupeň, tak aj ten náklon paraboly nastavil s jednostupňovým rozdielom. Malo byť 85,7, dali sme asi 84,7 na tej stupnici vzadu. Parabola je umiestnená na bočnom balkóne domu, pričom smerom asi o 6 m na juh je susedov dom. Neviem, či aj to má vplyv na signál, ale nemalo by mať, aspoň podľa nás. Trochu ma sklamala tá pozícia 1W a napr. Amos som nechytil vôbec, AtlanticBird na 5W mám dosť slabý. Môže byť na krajných pozíciách taký pokles signálu? |
![]() Baky |
| 19.02.2009, 03:49.16 | |
RE: Parabola Toroidal T90tady kolmost nehraje tolik roli,to není motor |
![]() pierrepetr |
| 19.02.2009, 07:48.02 | |
+ a -Používám T90 již více než 2 roky, rozsah 42 E až 5W. 7W jsem na ni nezkoušel, mám paraboly další. Výhody: Všechny družice (mám jich 10 na T 90)se chytají na úrovni jako na samostatnou aspoň 90tku, signál mám dobrý včetně 1W a 4-5W(relativní výčet hodnot z přijímače je asi zbytečný, každý přijímač měří jinak).Odraz je přes 2 odrazové plochy a změní vlastnosti za deště, kdy mám výraznější pokles na 1W i dalších družicích 5E, 9E. Pokles signálu je většího řádu než na obyčejné parabole, například 26 E nebo 7W mi za deště ještě hraje na samostané parabole, ale 1W z T90 již kucká. Obyčejná parabola a tedy i E85 má menší pokles signálu za deště, je zde pouze 1 odrazová plocha. Můj názor je, že odrazové poměry se (mikro)vrstvou vody změní.V zimě se hromadí sníh na druhém plechu a zcela znemožní příjem, pokud sníh zvlhne, prašan na T90 ještě funguje. T 90 ano, ale na přístupném místě s možností ometání sněhu a za deště jít spát. |
![]() samorost |
| 19.02.2009, 09:36.00 | |
@pierrepetrV suvislosti s nastavenim skew paraboly hra aj kolmost svoju rolu. |
![]() gogo1 |