Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.02.2009, 20:17.16

TV online cez net

Ja viem ze to sem asi moc nepatri ale aj tak vas chcem poprosit o radu. Mam nasledujuci problem. Ked pozeram online TV stanice cez WinXP tak mi vsetko chodi tak ako ma a k TV sa pripojim. Ale ked sa pripajam cez Vistu tak mi vzdy a neviem z akeho dovodu zrusí internetovy prehliadac a je jedno ci je to mozila, alebo opera alebo aj vsetky ostatne. Napise len Firefox prestal pracovat. Neviem cim to moze byt a ako tento problem odstranit. este 1 den dozadu normalne vsetko chodilo ako ma. Prosim o radu ako sa to da riesit, ak sa s tym niekto stretol. Nerad by som koli tomu preinstaloval system Dakujem vsetkym
uživatel
Dobko30
22.02.2009, 20:23.37

RE: TV online cez net

Vyzerá to tak ,že si niečo chytil , spyware, malware ,adware poprípadne bieleho koňa. Takže zostáva len to preinštalovanie systemu.
uživatel
oneeeee
22.02.2009, 20:48.23

já jsem naopak rád, že jsem se jehoVisty zbavil. ten počet zbytečnejch procesů běžících v pozadí se oproti xp znásobil a větší bezpečnost si microsoft představuje jako neustálý otravování uživatele, až ten postupně (otravován neustálýma dotazama) odsouhlasí ze zvyku i instalaci viru
uživatel
vortimond
22.02.2009, 20:53.45

TV online

daj preskenovat,AVG Internet Security alebo Norton Internet Security atd.
uživatel
vito1
22.02.2009, 21:03.41

To preskenovanie antivírusovým programom ti už nepomôže. Určite antivírusový program na pozadí vymazal aj napadnutý exe súbor a to nikto nevie aký,a nevie to ani de bil.

vortimond : dobre si ma na dnes večer pobavil. R^
uživatel
oneeeee
22.02.2009, 22:30.29

vortimond: jak dlouho si mel ty jehovisty ?
uživatel
bublajs
22.02.2009, 22:42.49

@Dobko30

skús túto stránku http://www.virustotal.com/, môžeš si stiahnuť aj superantispyware a dať preskenovať, vistu ti dokonale prispôsobí TuneUp Utilites 2009.
uživatel
Dukeso
22.02.2009, 23:04.59

@Dobko30

tento test ti ukáže ako máš, alebo nemáš zabezpečený pc neboj sa to použiť, budeš prekvapený, ja som ostal tiž, keď som videl správu a to som mal EsetSmartSekurity http://test.bezpecnosti.cz/full.php
uživatel
Dukeso
23.02.2009, 06:51.53

bublajs

tak to vím přesně, jak dlouho jsem používal jehovistu. přesně do tý doby, než jsem si našel ve fórech návod, jak integrovat do instalačního CD Xpéček SATA ovladače, a než jsem si natahal z netu všechny ostatní drivery (protože hp už Win XP oficiálně nepodporuje, ale jenom vistu). komp teď startuje v řádu vteřin a všechno běží velice svižně a po přeinstalování (který jsem zvyklej čas od času provádět) stačí vypnout automatický aktualizace a pár dalších nesmyslů a systém je ready
uživatel
vortimond
23.02.2009, 12:49.10

vortimond: tak to je argumentace jako krava.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 12:57.23

a co tě přesně zajímá, chlapečku?
uživatel
vortimond
23.02.2009, 13:09.30

vyzkoušej si radši linux ať vidíš, že zabezpečení klíčovejch věcí se dá řešit efektivně (pomocí sudo příkazů). a nemusíš být obtěžován při používání běžnejch funkcí a nebo to všechno vypnout a vrátit se tak na úroveň XP.
uživatel
vortimond
23.02.2009, 13:52.25

vortimond: Provozuju Visty 64bit už dlouho a v Ultiamate jsou podpůrné prográmky které nastavení startu, spuštěných aplikací, zabezpečení atd. mohou vypnout nebo upravit, ty u XP naopak chybí. Jinak se rozhoduji už dlouho na přechod zpět na XP ale zatím je argument jen jeden a to vytížení CPU.

Full HD - EN 8600GTX CPU 4x2,4GHz

Win2K ... 4%
XP ...... 7%
Vista ... 14%
uživatel
TDB
23.02.2009, 14:27.09

vortimond: visty pouzivam cca rok a pul nemuzu si vubec stezovat. naopak shledavam daleko vic kladu nez zaporu. hlasku outofmemory kterou sem pri uzivani jednoho programu v XP videl docela casto, sem na viste jeste nevidel a neustale pripojovani k bezdratum a dratum je taky vyreseno k me plne spokojenosti. nedavno sem vyhazoval instalacni ceda gentoo 2001 takze mi o tucnacich nic rikat nemusis. tvoje unahlene zavery sou zcestne a je videt ze ses s tim systemem ani nedokazal obeznamit, natoz ho odladit k plne funkcnosti.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 16:01.22

chlapečku, to mi vůbec nepiš, že bych se s nějakou vistou nedokázal obeznámit. to je záležitost chuti a né duševních schopností. já se zajímám o počítače od dob tesláckých pmd85 (to jsi ještě nejspíš byl na houbách), potom na klonech spektra jsem napsal i pár jednodušších věcí ve strojáku, takže aspoň vím, jak takovej procesor funguje (což drtivá většina dnešních uživatelů windows vůbec netuší a je to pro ně magie).
uživatel
vortimond
23.02.2009, 17:09.25

chlapecku, nejsi jediny na svete kdo delal s pmdeckem, takze si svoje unahlene nazory nech pro sebe. klon spektra alias didaktik , tim me nijak neohromis :))) kdy si mel aspon gumaka, ale klon... loool. ani s tim assemblerem ne :) nic to cele nemeni na faktu, ze jedine co od tebe ctu je machrovani a unahlene nazory , ktere se opiraji o tve pocity a chute a ne o praxi. bez radsi machrovat k vam do putyky, tam mozna pochodis lip.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 17:35.38

já si svoje pocity vysoce cením. nejsem totiž stroj a nemám strach svoje pocity ani projevovat, ani se podle nich v běžnym životě řídit.
uživatel
vortimond
23.02.2009, 18:40.58

to je pak videt ta odbornost , ktera stoji za vyliz kdyz je zalozena na pocitech.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 18:50.34

já jsem nikdy nepsal, že jsem odborník. a na témata s názvem Pro odborníky... zásadně nereaguju
uživatel
vortimond
23.02.2009, 19:58.01

tazatel chtel pomoct . tvoje pocity ze tobe neco nevoni nikoho nezajimaj. ani tvoje frky ze si sedel u pmdecka ci ze si opsal nejakej kod v assembleru, podle kteryho mas pocit ze rozumis vsemu co se namane.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 20:01.29

brzdi. něco přece jenom vím, to bys mi zase křivdil. jsem třeba jeden z mála tady na fóru, kdo občas nějaký zahraniční programy skutečně sleduje. takže umím poradit, kde co zrovna běží fta atd. třeba včera s těma oskarama
uživatel
vortimond
23.02.2009, 20:24.32

samochvala smrdi !
uživatel
bublajs
23.02.2009, 20:38.36

@Dobko30

ešte taká drobnosť a čo tak obnova systému spred dvoch troch dní, ak máš bod obnovenia, možno tam vôbec nemáš vírus, ale sa ti bijú ovládače a potom daj preskenovať pc
uživatel
Dukeso
23.02.2009, 20:43.38

to je lež. samochvála ani moc nesmrdí. zbytečná nenávist smrdí mnohem víc.
uživatel
vortimond
23.02.2009, 20:45.54

to je pocit nebo jak si na to prisel ? a nesmrdi ti to tam po tech vistach ?
uživatel
bublajs
23.02.2009, 20:54.11

až vyrosteš, tak se naučíš rozlišovat mezi nenávistí k produktu a nenávistí k člověku. zatím to všechno házíš trochu zmateně do jednoho kýble
uživatel
vortimond
23.02.2009, 21:23.15

loool. vsechno do jednoho pytle hazis sam. viz tvuj prvni prispevek. mozna ze jednou vyrostes a mozna ze jednou prozris. s timto pristupem je ta moznost ze se toto stane rovna nule.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 21:36.38

no já nevidím důvod, proč bys jednou (třeba po nějakym úrazu nebo duševní chorobě) nemohl v sobě vydolovat i ve chvíli největšího vzteku, trochu toho uvědomění si, že ten objekt tvojí nenávisti je ti ve skutečnosti v mnohém podobnější, než vlastní matka
uživatel
vortimond
23.02.2009, 22:02.14

tvoje druhe ja ma asi problem . zkus lekare. urcite ti pomuze.
uživatel
bublajs
23.02.2009, 22:43.45

no to je taky takovej problém. tyhle starosti s druhým a třetím já má ve skutečnosti strašná spousta lidí, až z toho jde hrůza. rozhodně v tom nejsem ani zdaleka sám.
uživatel
vortimond
23.02.2009, 23:32.13

jestli tě to trochu zajímá (což nepředpokládám) tak si přečti třeba tohle. je to zajímavý.
www.freewebs.com/yvonnenahat/introduction.htm
uživatel
vortimond