Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.02.2009, 18:42.56

Signal 96 % Quality 35 %

Poraďte prosím, nemůžu dosáhnout lepší kvality než 35 procent na Intelsat,parabola ofset 85 LNB Quad Edison 0,2 ,koax 35 metrů,nemůžu z toho dostat víc,sypu popel na hlavu pokud mám ještě lépe nastavit parabolu.Myslím Kde bych mohl ještě udělat chybu.Děkuji:
uživatel
leo67
23.02.2009, 18:46.16

RE: Signal 96 % Quality 35 %

LNB skew. zkus natočit konvertor v objímce do ideálního nastavení.
uživatel
vortimond
23.02.2009, 18:47.20

Co takhle ještě napsat, jaká družice a jaký transpondér to má být. Jejich síla a hlavně kvalita je totiž různá i v rámci jedný družice, natož jedný polohy na orbitu. Záleží třeba na okolním rušení a tak...

Jo a taky chybí typ přijímače, ty ukazatele jsou různý.

Na takhle položenou otázku ti nikdo neodpoví...
uživatel
Fantomas
23.02.2009, 18:58.27

To Fantomas a Vortimond

Omluva za nedostatečnou info,jde o Digi TV,Azbox ST710USB Půl metru od toho je antena WIFI a prosím o lehce o LNB skew pokud to nebude obtěžovat(třeba link,jsem ještě malá lama),vždy jsem ho měl na Nula dolu a šlo to.Děkuji.
uživatel
leo67
23.02.2009, 19:03.18

mas dost dlhy kabel nebudu strati koly dlzke???viem ze v menu niektorich prijimacov sa prepinalo napetie pri vedsich dlzkach kablov ci to nebude aj tvoj pripad obcas pomoze aj zaradenie priebezneho zosilovaca ktory pokryva straty v dlhom vedeni.koaxial ma us na takej frekvencii dost velky utm moze byt aj vadne nove lnb.
uživatel
jopo166
23.02.2009, 19:12.50

LNB má určitě delší krk a dá se jím pohybovat dopředu a dozadu v objímce (ohnisková vzdálenost). Tam je další rezerva. Ovšem na to potřebuješ již měřící přístroj - zajímá tě parametr BER.

Po doštelování Skew (šikmého nakolnění dle polarizační roviny) a ohniskové vzdálenosti LNB je třeba znovu doštelovat elevaci paraboly.

Můžeš se setkat také s tím, že ,,elevační sklon LNB,, vůči parabole není správný. Na to bys opět potřeboval měřící přístroj....A nějakou o hodně slabší družici, než je intelsat.

Snad ,,jediným,, přijímačem, podle jehož sloupců signálu se dá něco naštelovat je Openbox X820CI nebo X800...I v tomto případě však zapomeň na ohniskovou vzdálenost a elevační sklon LNB vůči parabole.

Také je dobré kouknout na parabolu zboku, zda není křivá. Vůbec na ní kouknout ze všech stran.

Deformace paraboly jsou zschytitelné například použitím funkce ,,beeper,, na měřícím přístroji. Jedná se v podstatě o součet napětí všech transpondérů z družice (pozice). U Intelsatu 10-02 je třeba počítat i s vlivem okolní družice (pozice) Thor. Lépe by se tedy zjišťovala svislá ,,křívost,, paraboly.

Použil jsem svůj slovník...
Takže.
Sorry Všem R^
uživatel
mirasat
23.02.2009, 19:19.44

Mě jde právě o eliminaci vadného LNB,možná o zkroucení Al paraboly při montáži,či o špatný kontakt F koncovky koaxu,protože se kolikrát stane že ty vlásky kabelu se prostě urvou při šroubování a při takové délce kabelu je každý kontakt znát při napájení LNB,jde o zkušenosti s takovýmto problémem.S tím že v diskuzi níže je už zmíněno všeobecně trocha ztráty signálu na Intelsatu.
uživatel
leo67
23.02.2009, 19:21.52

To mirasat

napsal jsi když jsem psal
uživatel
leo67
23.02.2009, 19:26.16

jinak máš pravdu,parabola je jakoby v poho ale moc bych za to nedal že se mi kroutí,ale malinko,je Al.Tedy hlinik,myslím aluminium,dik.Trocha srandy neuškodí.Jinak ten edison má dlouhý krk,mám ho dát doprostřed?
uživatel
leo67
23.02.2009, 19:42.46

na ten hliník moc nehleď. tím to nebude, pokud nejsou nějaký deformace vidět na první pohled. a stejnak jsou to vždycky slitiny. já jsem byl např. varován tady na fóru před hliníkovou italskou 150-tkou, že se při prvním vichru zkroutí jak víko od jogurtu. no nestalo se.
uživatel
vortimond
23.02.2009, 19:58.10

tak ako mas poradene ten skew to je natocenie konvertora cize najskor skus toto natacaj konvertor trochu do prava a stale kontroluj ci ti nestupa signal potom na opacnu stranu ak sa to nezlepsi skus posunut konvertor dopredu a potom dozadu len pri kontrole urovne nesmies parabolu zatienovat rukov.
uživatel
jopo166
23.02.2009, 20:06.03

Dobré rady ja bych skusil i výměnu LNB něco podobného se mě stalo a trvalo to 10 dodin než jsem na to přišel a na konec to byl vadný lnb za 180,-Kč.Prostě něco šlo a něco ne...
Tím netvrdím že je to tvůj případ.Vzhledem k tomu,že máš alespoň nějaký sigál i qualitu tak jsem spíš pro to, že to máš špatně nastavené....... :))) :))) :))) :)))
uživatel
tumatt
23.02.2009, 21:01.47

Tenhle přijímač neznám, ale já mám 60 cm parabolu a u některých programů i menší kvalitu, než je těch 30% (přijímač Octagon 918). Ale zrovna u transpondérů Digi TV (hlavně ty, kde je HBO 1 a 2 CE) je to ještě slušně nad hranicí příjmu, která je 20%. Takže je možný, že to ani lepší nebude.

Jinak tady funguje hlavně upravení skew (na SatLex píšou, že má být 13°).
uživatel
Fantomas
23.02.2009, 21:12.56

tak zatim díky chlapi,ve středu budu hledat dál a dám info v čem to bylo.Končím vlákno
uživatel
leo67
23.02.2009, 21:51.45

zkus tohle http://www.satlex.de/cz/azel_calc.html,tam máš vyběr satelit,město a pak podle toho obrazku si nastaviš konvertor,vyplatí se trochu pootočit/naklonění konvertoru/ podle obrázku a dozadu,ja mám na 11,785/H 28000 100% kvality
zkus.přeji hodně šťěsti.
uživatel
latino
23.02.2009, 22:44.31

na digi rumuni používají ty nejhorší paraboly a montují to truhláři a instalatéři a přesto to nějak blbě jde,tady bych to nehledal,to lnb zkusit vyměnit,taky se ujistit,že jsi opravdu na 1W
uživatel
pierrepetr
24.02.2009, 15:23.23

@latino - kalkulačka

Považuj to za orientační hodnotu pro nalezení signálu.
Pro dokonalejší nastavení paraboly je třeba použít měřící přístroj.
uživatel
mirasat