Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.02.2009, 14:02.45

Dostante ma do obrazu!!

Poradte mi zariadenie ktore co mozno max. zluci moj stary sat (s CSlink kartou), DIGI sat a DVD rec. do jednoho zariadnenia.
Hlavnym cielom je ze chem aby to vedelo prehravat sucasne video formaty (avi-divx/xvid, HD formaty mvk-h264, atd, stale rozsirene DVD..)z hardisku, + moznost prehravania s extern. HDD, USB kluca,..moznost volne kopirovat z ext. zdrojov na intern. HDD.

Zvazoval som nieco na styl tvixu, resp popcornu ale chem aj nahravat z kablovky, resp. satelitu a tymto to neporiesim.
Je azetbox (spomenuty v nedavnom clanku) to co hladam? HD sat prijmac, s nahravanim na HDD, prehravanim roznych videoformatov, atd.? Mozno sa mylim ale mam pocit ze nieco taketo asi hladam/potrebujem..

nemam v tom teraz prehlad, ocenim kazdu radu. Uz ma nebavi napalovat filmy na Cd ked ich chem pozriet na LCD (cez DVD rec), chcem aj kvalitny sat.prijmac.
Dik za rady a tipy!
uživatel
quix
26.02.2009, 14:32.07

RE: Dostante ma do obrazu!!

no ten AZBOX je supa,,,ale bral by som ten PREMIUM,,
nie ten ELITE,,
premium ma wifi a usb v predu
uživatel
markes
26.02.2009, 14:33.23

když to tak vezmeš, všechny ty multimediální linuxový přijímače si více méně hrajou na to, že jsou PC a snažej se nabídnout některý z těch nepřebernejch možností, co takovej počítač nabízí. tak proč to neřešit rovnou používáním vhodně vybavenýho počítače?
uživatel
vortimond
26.02.2009, 14:39.07

S tím PC přehraješ vše a i BR.
uživatel
TDB
26.02.2009, 14:41.52

s dobrou HD kartou asi nejlepší řešení
uživatel
pepiino
26.02.2009, 14:56.15

SkyStar HD 2 (k tomu slot pro CI moduly) a Blu-Ray vypalovačka R^
uživatel
vortimond
26.02.2009, 15:01.06

kvoli priestoru nemozer riesit pripajanie tychto zariadeni s PC (poreboval by som nekonecne kable..), proste PC mam a je tam kde je, inde s nim nemozem, ma navyze prisny zakaz pridavat akekolvek dalsie zariadenia do obyvacky:) ..cize mozem max. vymenit DVD, stary SAT za nieco nove multimedialne, nieco co vyrieci moj problem...
uživatel
quix
26.02.2009, 17:13.19

a kto ti zakázal ???

daj si to do izby a v obývačke jej nechaj ASTU anténu a uvidíš

a hovoríme o výmene za niečo nové - multimediálne za PC ! V peknej skrínke - priamo na to sa vyrábajú a máš tam ozaj všetko !!! a s Blu-Ray vypalovačkou ako píše vortimond - niečo neporovnatelné s vetšinou stb !!! Nový PC - nie ten tvoj starý čo máš kde máš to je riešenie
uživatel
pepiino
26.02.2009, 19:47.22

@pepiino

zakazala mi rodina, a kedze som uz dospely clovekktory toleruje okolie tak to respektujem. Moj pc je cca pol roka stary, novy neplanujem kupovat ani vo sne..

Otazka bola aky multimedialny prijmac mi odporucate...(ziadne pc, nieco co zlvadne obsluhovat kazdy v rodine, lahko a jednoducho..)
uživatel
quix
27.02.2009, 09:36.16

HTPC

Taky moc nechápu. Nemáš koupit PC, ale HTPC. To není PC, ani tak nemá vypadat, proč by to někomu mělo vadit. Otázka je hlučnost a cena, ale pokud chceš tak vysoký komfort, bude to vždycky něco stát, nebo bude nutno slevit na funkcích.

Osobně používám MythTV ve skříni Antec Fusion Max (full ATX, abych mohl mít až 4 tunery v PCI), je to relativně nová bedna - neplést s klasickým a známým Antec Fusion.

Ještě bych dodal, že nejsem unešen provozem koleček z vložené DVD vypalovačky, prostě to není tak odhlučněné (řízení otáček ještě musím pořešit) jako ve standalone přehrávačích. Tolik k tomu záměru přehrávat z toho BR. Nemám, ale trochu se bojím, jestli se to vyrovná samostatnému stroji, pokud jde o ten hluk.

MythTV je na Linuxu a není to zadarmo stran přípravy a času (ovšem podívej se na Mythbuntu, to je velmi rychle v základním provozu, tak hodinka práce řekněme na čistém připraveném disku s běžnýma podporovanýma tunerama, jako je myslím i ten SkyStar). Na druhou stranu můžeš mít hlučný server kdekoli a u televize tenkého klienta - ale musí být výkonný na přehrávání HD, na rozdíl od serveru, který to jenom chytá na disk a pak streamuje klientovi. Chytal jsem tak na PIII 900 MHz normálně i BBC HD, jenom kvůli přehrávání jsem musel významně upgradovat hardware. :)
uživatel
impaler
27.02.2009, 09:39.28

pro pořádek

Ještě teda poctivě doplňuji, že je zatím teprve v rozpuku DVB-S2 v linuxu, sám to ještě nemám v provozu (málo času). Mělo by to jít, ale mně se to ještě nezadařilo. BBC HD mi jede, ale to je DVB-S.
uživatel
impaler
27.02.2009, 09:41.20

ještě WAF

Pokud jde o Wife Acceptance Factor, je MythTV zcela v pohodě, bez obav.
uživatel
impaler
27.02.2009, 17:04.55

@impaler

toto je na mna prilis komplikovane, ja potrebujem nieco user friendly aby to zvaldol clovek od 15 do 60 rokov.

V podstate mi myslim nateraz stacia nejake nazory na zariadenie typu azbox, pretoze to zda sa splna moje predstavy...
uživatel
quix