Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.03.2009, 20:15.54

Hot Bird - 12597 V

Dobry den, prosim o radu - mam parabolu 90 se ctyrmi konvertory (28 - 23.5 - 19.2 - 13), rozvedeno do nekolika mistnosti v dome. Prijimac Topfield 5010PVR nemuze nekolik poslednich mesicu zachytit signal na nekolika Hot Bird frekvencich, napr 12597 V (je tam Planeta sport, tedy hokej...). Prijimac v jine mistnosti (HUMAX 5500) uvedene frekvence vidi se silou signalu asi 50%, kvalitou okolo 50%... Myslel jsem, ze muze byt problem v LNB nebo rozbocovaci (EMP Centauri), ale tim to asi neni, protoze pri prohozeni mezi mistnostmi se Topfield porad nechyta.V nastaveni uz jsem vyzkousel snad vsechno. Na zahranicnich forech se o tomto problemu take diskutovalo, ale nenasel jsem zadne reseni. Dekuji moc za jakoukoli radu.
uživatel
RBL
16.03.2009, 20:36.13

RE: Hot Bird - 12597 V

Ostatní lnb ti asi fungují dobře z toho usuzuju, že je asi lnb 13e hot bird špatně nastavený. Každej stroj ukazuje sílu a kvalitu jinak (kontrola F konektorů káblů atd) Když budeš v koncích pozvi někoho z měřákem R^
uživatel
slapet
16.03.2009, 21:13.41

RE: Hot Bird - 12597 V

Ahoj, diky za odpoved. Prave, ze s merakem uz jsme to zkouseli a vsechno nastaveni se zda byt OK. Ten Humax chytne vsechny stanice, ale Topfield proste ne. Tedy pro upresneni - Topfield nechytne pouze nektere frekvence z Hot Birdu, jine jsou bez problemu. Udajne se muze jednat o nastaveni LNB - zatimco HUMAX ma moznost "LNB frekvence = Univerzal", tak TF ma na nastaveni pouze vybrane. Ja mam standartne nastaveno 9750/10600 a nejede to. A i kdyz to zmenim, tak porad na 12597 V zadny signal / kvalita. Jinak jsem na Praze - vychod, pokud by nekdo jel kolem. Dekuji.
uživatel
RBL
19.03.2009, 08:38.24

tie 2 prijímače

sú zapnuté naraz ?
myslím to tak, keď vypneš Humax nastavený na Planete Sport
zmení sa niečo na Topfielde ?, keď vypneš H na inom programe na Horiz.frekvencii ?
a keď úplne odpojíš Humax resp. vypneš zdroj ?-stále bez zmeny ?
2.ak to nepomáha, zmenil by som LNB na 13E, alebo aspoň skúsil pootočiť, možno má Topfield nižší prah citlivosti,
aj keď 50/50% na Humaxe tomu nenasvedčujú.
uživatel
janoZV