Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.03.2009, 08:36.17

digi TV vraceni

někdy kolem vánoc sem vrátil Digi Tv a nechal jsem si jejich parabolu. Mám za to, že za parabolu chtěli něco kolem 500,--Kč a do dnešního dne mi žádna složenka nepřišla, ale jestli se nepletu, tak když sem jejich smlouvu podepisoval tak chtěli 2 splátky najednou a já si platil i HBO, tak by tam měli mít jednu splátku navíc.jen nechci, aby mě za 5 let naháněl exekutor pro pár korun. Jaky máte zkušenosti??
uživatel
cochtanek
17.03.2009, 08:47.11

RE: digi TV vraceni

pokud mas jejich parabolu musis zaplatit kolik pozaduji a to co nejdriv jinak ti opravdu ten exekutor muze zaklepat.nejlepe je vratit vsechno a mas klid. :lookaround:
uživatel
image
17.03.2009, 08:54.08

ty dvě splátky na začátku jsou normální. je tam nějakej vstupní poplatek. takže tu parabolu zaplacenou nemáš
uživatel
vortimond
17.03.2009, 09:08.18

nebo ne aktivační poplatek, ale musí se to prostě jakoby nahnat, protože u nich se platí dopředu, takže ta první složenka chodí vždycky na dvě splátky. tak nějak to je. pamatuju si, že mi to taky tak přišlo.
uživatel
vortimond
17.03.2009, 09:16.55

2 splatky na zaciatku = platba na mesiac dopredu
uživatel
rastino7
17.03.2009, 09:17.24

volal sem na info linku a zaplaceny to nemam čekaj na vraceni od technyka do skladu a pak mi pošlou fakturu nato že sem to vracel o vanocich a technyk to ještě neposlal do skladu tak nato maj dost času spiš v tom ma někdo velkej bordel technyk nebo sklad
uživatel
cochtanek
17.03.2009, 09:27.36

Pánové na tuhle společnost velkýho bacha!

Po nějakých čtrnácti měsících, co už s nima (naštěstí) nemám nic společnýho, mi nedávno poslali mail, že jsem jim ještě nevrátil demo přijímač :scared: . Dokonce mi k tomu ještě dodali nějakou jejich smyšlenou tabulku odebraného a vráceného zboží (naprosto nekorenspondující s tou, kterou jsem jim já poslal při ukončení naší spolupráce a která byla nakonec (po určitých vysvětlovačkách) tenkráte jimi odsouhlasena).

Jejich tabulka byla samozřejmě úplně blbě (naštěstí z drtivé většiny v můj prospěch - ty přebytky mi ale samozřejmě vrátit nechtěli :8) ), nicméně z ní bylo patrné, že ten přijímač, co po mě chtějí, je demo, které jsem měl na prodejně. Jenže ho jaksi nechali započítanej ve smlouvách a pak ho ještě přičetli jednou na závěr jako demo na prodejně.

Naštěstí jsem ty papíry ještě nevyházel a tak jsem po jistém pátrání v "archívu" doložil, že byl tento demo přijímač vrácen při ukončení mandátní smlouvy.

Takže u Digi raději všechno mít zdokladovaný a schovat to na "věčné časy" :-/ , protože při tom bordelu, co tam mají, se po vás začnou vozit klidně i po více než roce... :zombie:
uživatel
gespa
17.03.2009, 09:27.47

re:

tak to más jeste dobre, já jsem vypovedel smlouvu v lednu, na konci února odpojili kartu, ale zádny technik aby si to vsechno odvezl jeste neprisel, tak nevím, co mám delat, nechci ten komplet platit...
uživatel
jamecz
17.03.2009, 09:37.50

měl by ti přijít dopis, na základě kterého by jsi to měl vrátit technikovy, kterej ti to montoval.Pokud teda měl trpělivost a ještě s nima spolupracuje. Jinak budeš mít v dopise uvedenýho jinýho technika. Když v tom náhodou bude pořádek, tak i z tvého okolí, ne jako já, já jsem tam měl člověka z druhé strany republiky
uživatel
triumf
17.03.2009, 09:50.21

Čo chcete vracať ?

Že ste vypovedali službu , nič neznamená ,ešte sa pár mesiacov načakáte!!
Digi musí poslať písomné "vyjadrenie k odstúpení od zmluvy o pripojení "
TAM JE POTOM VŠETKO JASNE NAPÍSANÉ , t.j. kolko ste spoločnosti povinní ešte uhradiť ,kde a ako vrátiť komplet a čo s parabolou.
-Tento dokument doporučujem starostlivo uschovať.-
uživatel
P 222
17.03.2009, 10:01.25

No a ja volal na linku, operatorka mi řekla že parabola se nevraci? Tak kde je zakopany pes?
uživatel
radakrtek
17.03.2009, 10:21.05

parabola se vrací (nebo aspoň vždycky vracela a nebo se musela odkoupit). já jsem v tom dopise taky měl kontakt na nějakou zapadlou firmu na kraji Prahy (byla to cesta na půl dne). místní technik už s nima dávno skončil a tady na kladensku už to zřejmě vůbec nikdo nemontuje
uživatel
vortimond
17.03.2009, 10:21.54

mel sem tez digi v lednu jsem napsal vypoved jeste tentyz mesic mi prislo ze moje smlouva s digi konci k 28.unoru a ze to mam vratit panu xxx.to sem vratil mel sem platbu pres sporoziro spolecnost sama zaridila ukonceni platby vse probehlo standartnim zpusobem.behem trvani smlouvy sem s nimi nemel zadny problem. R^
uživatel
image
17.03.2009, 10:26.32

RE:

Já jsem jim to vrátil vloni v unoru,ale jelikož jsem měl svolení k inkasu tak mi stáhly ještě 2 splátky navíc tj.1000 kč ,jelikož jsem jim nevrátil anténu tak -530 kč ten přeplatek mi uznaly po roce přišel dopis bylo to vněm udělané tak že jim nic nedlužím plus složenka na které byla natisklá nula na zaplacení ale žádná zmínka o tom kdymi vrátí těch 470 kč.Všechny papíry si nechávám i z dřívějších zkušeností s UPC.
uživatel
habr
17.03.2009, 10:38.43

v tom dopise je napsáno, že je to vaše starost, vrátit všechno vybavení do 10 dnů (myslím) od ukončení platnosti smlouvy, jinak riskujete problémy. buď to musíte na vlastní náklady dopravit nějakýmu dýlerovi, kdo s nima spolupracuje a nebo si s ním domluvit odvoz (a případnou demontáž) a zaplatit mu za to dojednanou cenu
uživatel
vortimond
17.03.2009, 14:20.30

akurat mam cerstvu vypoved a nechapem ako mozu pytat za demontaz 35,55 Eur... ;P Este ze nie je problem to zvesit z balkona...ale chudaci ludia,ktori su zavisli na technikovi,ktory im to pride demontovat...to je sila !...
uživatel
rastino7
17.03.2009, 15:24.53

...

jenom bych chtel upozornit ze pred tim exekutorem, prijde zlozenka na smlouvni pokutu, a to od naky firmy ktera pro Digi dela vymahani pohledavek
vacsinou jde todle vyresit tim ze se zaplati puvodni castka, resp vraceni toho co se nevratilo...chci upozornit ze nejlepe je si zavolat do dany firmy, a snazit se "dohodnout" na zaplateni resp vrateni toho co chybi...na 99procent to jde bez problemu a tym padem zadna pokuta nehrozi
hezkej prijem...
uživatel
alfasex
17.03.2009, 15:31.25

...2

"Že ste vypovedali službu , nič neznamená" absolutnej nesouhlas!!!!

smlouva je dvojstranny pravni ukon, ktery ma urcita pravidla
vacsinou zanika vypovedi bud jedny nebo druhy strany, s tym ze je dana urcita vypovedni lhuta
takze pokud je lhuta 1mesicni tak k zaniku prichazi o 1mesic, a tym padem druha smlouvni strana nemuze od vas pozadovat aby ste platili napri dalsi 3 mesice za ktere vam poslala naky vyjadreni...
nebudu se nak rozpisovat, ale jednoduse receno, pokud obdrzi vasi vypoved, tym padem za predpokladu ze nemate jine zavazky napr 1rocni povinnost mit kartu aktivovanou zacina plynout 1mesicni vypovedni lhuta, ktera konci 30den odedne obdrzeni...vsjo
hezkej den!

a nezapomente doporucene, aby ste malil nakej doklad ;)
uživatel
alfasex
17.03.2009, 16:38.02

...sex

Nesúhlasiť môžeš , ale to je asi všetko čo môžeš urobiť.
Diskutujeme totiž o pravidlách v digi , nie obecne !
Zrejme máš ešte málo skúseností s týmto partnerom.
uživatel
P 222
17.03.2009, 17:24.30

ja teda nevim ja jim nic platit nebudu dokud mi neposlou na tu parabolu fakturu a tu neposlali za pul roku

neni prece ze zakona mozne, aby pozadovali neco zaplatit na zaklade dopúisu, bez faktury :-D
uživatel
Hollys
17.03.2009, 20:45.21

RE:

trochu si precti pravni predpisy
DiGI musi respektovat pravni rad CR, to je tak vse co k tomu reknu, a hlavne netreba filozovat jak to chodi v digi..chodi to tak isto jak v jinych oblasti zivota..mobilni operatori atd, nedramatizuj!!!
a co sem napsal za tim si stojim

Hollys: kontaktuj DiGI, a snaz se vyresit situaci cim driv, ci ti uznaji tu prvni 2x platbu, ten kontakt nejlip udelej i pisemne, a domluv si jestli to muzes zaplatit a ak ano, sformuluj list, prefoc zlozenku o zaplateni za parabolu a spolu s listom to zasli na digi
proc todle? ... predejdes zbytecnym starostem...
uživatel
alfasex