| 20.03.2009, 10:50.36 | |
Satelitná parabola 85 Al OffsetováNeviem aka by bola najlepsia znacka na motor sg 2100 motec.Uvazujem kupit Gibertini alebo Emme Esse dik za radu |
![]() marian |
| 20.03.2009, 11:02.29 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováGibertiny má o fous větší direktor,masivnější krk, ale podstatně horší uchycení konvertoru.Děsnej plastovej držák LNB.Tak si vyber... ;) Kup si Fubu85. |
![]() Saxon |
| 20.03.2009, 11:04.42 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováOno je to vcelku jedno. Mechanicke provedeni se mi ale nejvice libi u anten FUBA, mam ji take na motoru SG-2100. |
![]() pavsla |
| 20.03.2009, 11:12.35 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al Offsetovájá bych si jí vybral asi podle zisku, podle mechanické možnosti a hlavně cenyEmme Esse - 39,5db Fuba - 39,53db Gibertiny - 39,51db zisky jsou vypsané podle prodejců |
![]() netace |
| 20.03.2009, 12:27.16 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováTen rozdiel v uvadzanom zisku je uplne zanedbatelny. Nevraviac o tom, ze sa da dost pochybovat o jeho doveryhodnosti. Za dalsie, tieto low-end paraboly co sa tyka zisku su co kus to unikat (z dovodu presnosti vylisku taniera). Nevraviac uz o tom, ze na zisk ma dost podstatny vplyv tiez presnost nastavenia (posunies o milimeter v drziaku LNB a si niekde inde plus/minus nejaky ten decibel).Takze na prijem beznych satelitov by som vyber orientoval najskor podla mechanickeho prevedenia s prihliadnutim na cenu. Doporucovana FUBA je uplne OK - je to mercedes medzi parabolami, ale za parabolu s polovicnou cenou pri tom istom priemere tiez mozes dostat porovnatelny vysledok (spravidla - na dobrych 90 percent tomu tak aj je). |
![]() JanoHels |
| 20.03.2009, 12:32.21 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováMám Gibertini,sice průměr 100cm a jsem spokojen.Saxon má pravdu v tom uchycení LNB.Dá se to upravit ke spokojenosti,bez velké úpravy. |
![]() hobza |
| 20.03.2009, 14:35.15 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováObyčejná slušná plechová 100-105cm má násobně lepší parametry a násobně menší cenu, než uváděné antény...slušná myslím mechanické provedení úchytů apod. žádné speciality. |
![]() Antonín |
| 20.03.2009, 14:56.13 | |
antoninNo jo, ono se to v teple do klavesnice hezky klepe/obycejna s kvalitnim uchycenim/, ale jdi si ji dneska nekam koupit,ha.Zrovna vce jsem sundaval starou Pace pomoci rozbrusky a daval jsem tam EmmeEsse v hline.Je jasny, ze ta stara ma daleko masivnejsi uchyceni a vse ostatni,ale se dnes uz nesezene.Dnes jede era plastu,1,5mm pozinku plechu a vetsinou jeden trmen.Dva trmeny uz musis hledat u Tebou opovrhovanych.Asi tak... |
![]() Saxon |
| 20.03.2009, 15:04.03 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováAntonín-coje to slušná plechovka?Že se to dalo chytat dříve i na dětské boby?Mám dojem,že jsi mimo mísu a přikláním se k Saksonu,protože on na montážích získal určitě víc zkušeností. |
![]() hobza |
| 20.03.2009, 15:40.54 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováMám plechovou 80 cm anténu venku asi patnáct let, 105 cm na motoru osmý nebo devátý rok a nezdá se, že by něco chybělo.Podstata celého triku je v tom, že plocha roste s kvadrátem průměru a tak roste i zisk...plocha je důležitá, zbytek jsou jenom sarapatičky a okrasné zvonky. (Jistě ovšem při stejném průměru má alumiová přesná anténa lepší výsledek, než plechová odflinknutá.) Dva třmeny jsou sice dobré, ale neřekl bych, že prakticky nezbytné - leda snad, když tam má viset mnoho LNB, ale to pak je na řadě spíše Multibeam nebo toroidní anténa. Můj názor změnit nemůžete jinak, než technickými argumenty, ale každopádně se jím vůbec nikdo nemusíte řídit. Kupujte si aluminiové antény, já si budu používat radši větší plechové a ještě k tomu ušetřím. Vsadím se o boty, že k výpadkům u mne bude docházet méně často... P.S. Není na celičkém světě nic mnou opovrhovaného kromě hloupých a líných lidí. Nic o opovrhování nějakou anténou jsem nenapsal. Mimo mísu jsem už více než šedesát let, z toho přes čtyřicet v oblasti telekomunikací, a docela rád mimo mísu i zůstanu, než bych byl v míse se všemi těmi lidičkami. |
![]() Antonín |
| 20.03.2009, 15:42.41 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al Offsetovádle vlastních zkušeností je, že parabolu dělá LNB, můžeš mít sebelepší parabolu a mizerný konvertor a jsi ******, já většinou používám cenově celkem levné paraboly, ale vždy důraz na to, aby byl úchyt na 2 třmeny, konvertory pod 0,2dB neberu vůbec, nyní 0,1 dB SHARP (obdoba Digi) a signál průměr pod 85% na Openboxu SF-20 jsem ještě neměl. |
![]() bore67 |
| 20.03.2009, 15:58.01 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováAntonine,dva trmeny nejsou dulezite kvuli poctu LNB, ale kvuli protoceni na konzole.Nevim co si predstavujes pod pojmem serepeticky,nebo jak si to psal.Ja Ti jen naznacuji, ze dnes obycejne, levne kvalitni anteny neexistuji.Exisuji nektere alespon trochu slusne,bohu dik.Vice to nema smysl resit, ja montuju hlinikove s pozinkovanym uchycenim/2mm plech/EmmeEsse, za 85cm platim necelych 700kc.Drazsi neberu, protoze bych nic nevykrajel.Alespon mam dobry pocit, ze lidem nedavam sracky. |
![]() Saxon |
| 20.03.2009, 17:27.41 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al Offsetováno jo no to je náš Antonín jak s ním někdo nesouhlasí .. jsou to hned hloubý a líní lidé..Nic neprodávám.... Nikomu nic nenutím... Jenom si tak hraju... Nikdy bych nekupoval v supermarketu... Nikdy bych nebydlel v paneláku.... :))) |
![]() pat |
| 20.03.2009, 17:33.32 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováV supermarketu?Je Billa supermarket?Maji tam velky parkoviste a hezky pokladni.Maso beru u reznika,zeleninu u soukromnika, jinak Billa. |
![]() Saxon |
| 20.03.2009, 22:14.40 | |
RE:to:pavlslaMám to samé co ty a spokojenost. Fuby montuji hlavně na šilhání, dost často A3, A1, Eur.a Hotb. Někdy i ještě více. A LNB Inverto Black Ultra Quad. Drahé, ale..... R^ |
![]() HiFiOK |
| 20.03.2009, 22:19.46 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováPate, máš v každém jednom bodě dokonalou pravdu.Jenom tu větu o opovrhování jsi nepochopil - zjednoduším to pro tebe, napsal jsem toto: Neopovrhuji žádnou anténou. Doufám, že jsi to napodruhé už jako holou větu pochopil stejně dobře jako to ostatní. |
![]() Antonín |
| 20.03.2009, 22:22.45 | |
RE: Satelitná parabola 85 Al OffsetováLNB nemá pro běžný příjem skoro žádný význam, pokud není vysloveně vadné.Největší, skutečný a zásadní význam má plocha antény. S libovolnou blbou 105 cm anténou dosáhnete lepšího přijmu, než s libovolnou skvělou 80 cm anténou osazenou libovolným skvělým LNB. Lepší LNB nikdy nedožene ten rozdíl zisku. |
![]() Antonín |