Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.03.2009, 19:00.26

HDMI-SCART propojení DVB-S + TV

Malý dotaz je poznat rozdíl mezi připojením DVB-S přijímače,který má HDMI výstup nebo přes normální RGB SCART.
Neberu přijímače S HDTV ,ale běžní přijímač s tímto výstupem
Vše na LCD TV SAMSUNG
uživatel
pcword
23.03.2009, 19:11.42

RE: HDMI-SCART propojení DVB-S + TV

Při pohledu na TV a sat zezadu je rozdíl bezesporu vidět.
uživatel
Hujer
23.03.2009, 19:57.23

Mě zajímá spíš kvalita obrazu.......bohužel LCD TV nemám tak nemohu posoudit....ůdajně nejsou na LCD vydět kostičky když zapojím LCD a DVB-S přes HDMI...
uživatel
pcword
23.03.2009, 19:59.07

Pokud to poznat není, pak je někde chyba! Rozdíl ovšem může být okem i těžko postřehnutelný. Ono to velmi často záleží i na primární technické kvalitě obrazu. Na posouzení rozdílů by bylo vhodné použít nějaký vhodný zkušební obrazec.
uživatel
Enik
24.03.2009, 08:48.07

Nemusí to být vidět na obraze, protože ten SD je většinou hodně nekvalitní (i když třeba ČT nebo ZDF ...), nejvíce tento rozdíl uvidíš na písmenkách, tabulky, menu apod.
Přijímačů SD s HDMI výstupem ovšem mnoho není, pokud vůbec.

Zásadní změnu obrazu, kterou asi hledáš, ale uvidíš jenom:
- změnou televize za lepší, pokud chceš nutně koukat na SD
- změnou vstupního signálu za HD.

Změna RGB za HDMI asi nebude zásadní. Nicméně!!! tohle hodně závisí na tom, jaký je software v TV, může být u těchto levnějších typů docela rozdíl, jak pracují s jednotlivými vstupy. To bys musel zkusit, já jsem Samsung nikdy v ruce neměl.

(Chtěl jsem srovnat 55A956 se Sony 55X4500, ale nikde ji neměli a cpali mi směšné sto let zastaralé řady 4 a 5, a odpovědi od Samsungu hodnotím tak, že je to firma, kde nakupují a prodávají samí Bohoušci. Neschopnost, amatérismus a neochota, od takové firmy Samsung bych si nekoupil ani mlýnek na kafe. Při představě, že jejich výroba vypadá stejně jako jejich logistika a prodej. Bléééé.)
uživatel
Antonín