| 23.03.2009, 19:00.26 | |
HDMI-SCART propojení DVB-S + TVMalý dotaz je poznat rozdíl mezi připojením DVB-S přijímače,který má HDMI výstup nebo přes normální RGB SCART.Neberu přijímače S HDTV ,ale běžní přijímač s tímto výstupem Vše na LCD TV SAMSUNG |
![]() pcword |
| 23.03.2009, 19:11.42 | |
RE: HDMI-SCART propojení DVB-S + TVPři pohledu na TV a sat zezadu je rozdíl bezesporu vidět. |
![]() Hujer |
| 23.03.2009, 19:57.23 | |
RE: HDMI-SCART propojení DVB-S + TVMě zajímá spíš kvalita obrazu.......bohužel LCD TV nemám tak nemohu posoudit....ůdajně nejsou na LCD vydět kostičky když zapojím LCD a DVB-S přes HDMI... |
![]() pcword |
| 23.03.2009, 19:59.07 | |
RE: HDMI-SCART propojení DVB-S + TVPokud to poznat není, pak je někde chyba! Rozdíl ovšem může být okem i těžko postřehnutelný. Ono to velmi často záleží i na primární technické kvalitě obrazu. Na posouzení rozdílů by bylo vhodné použít nějaký vhodný zkušební obrazec. |
![]() Enik |
| 24.03.2009, 08:48.07 | |
RE: HDMI-SCART propojení DVB-S + TVNemusí to být vidět na obraze, protože ten SD je většinou hodně nekvalitní (i když třeba ČT nebo ZDF ...), nejvíce tento rozdíl uvidíš na písmenkách, tabulky, menu apod.Přijímačů SD s HDMI výstupem ovšem mnoho není, pokud vůbec. Zásadní změnu obrazu, kterou asi hledáš, ale uvidíš jenom: - změnou televize za lepší, pokud chceš nutně koukat na SD - změnou vstupního signálu za HD. Změna RGB za HDMI asi nebude zásadní. Nicméně!!! tohle hodně závisí na tom, jaký je software v TV, může být u těchto levnějších typů docela rozdíl, jak pracují s jednotlivými vstupy. To bys musel zkusit, já jsem Samsung nikdy v ruce neměl. (Chtěl jsem srovnat 55A956 se Sony 55X4500, ale nikde ji neměli a cpali mi směšné sto let zastaralé řady 4 a 5, a odpovědi od Samsungu hodnotím tak, že je to firma, kde nakupují a prodávají samí Bohoušci. Neschopnost, amatérismus a neochota, od takové firmy Samsung bych si nekoupil ani mlýnek na kafe. Při představě, že jejich výroba vypadá stejně jako jejich logistika a prodej. Bléééé.) |
![]() Antonín |