Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.04.2009, 22:24.52

for vortimond - HBO HD ve Skylinku

Ono to s tím HBO HD není tak jednoduché, jelikož provozovatel HBO vyžaduje tento program šířit zvlášť za příplatek, tedy jako prémiový, což znamená v praxi(když to převedu na Skylink) platit si HD plus balíček a k tomu ještě příplatek za HBO, který může být řádově ve stokorunách.
Spočítej si kolik lidí si předplací HD plus a k tomu je ochotno ještě otevřít peněženku na HBO HD?!
Já osobně jsem ochoten otevřít, jelikož jsem fanda HD vysílání a za kvalitní službu si rád připlatím.
Ale, kolik je takových lidí(fandů, možná bláznů) v současné době? Nebojím se říci, že tak maximálně do 10 tisíc a to určitě přeháním.
Jelikož distribuci by musel hradit Skylink, ne HBO, tak se to v současné době určitě nevyplatí nabízet.
Samozřejmě se na to dívám "komerčníma" očima, jelikož Skylink není charita a majitelé určitě mají zájem mít zisk a ne dotovat HBO HD pro pár fandů.
Předpokládám, že Skylink monitoruje trh(CZ+SK) a jakmile pro to bude správná doba, tak to určitě spustí.

Jinak HBO HD sleduji, velice nepravidelně, v paketu Cyfra+ a musím konstatovat, že poměrně dost filmů je vysíláno 4:3 a také je tam prováděn upscaling a program je navíc totožný s SD vysíláním, takže z mého pohledu to není až tak atraktivní. Je to pouze mé stanovisko. Výhoda je, že člověk si může vypnout polského lektora a koukat na to v originále, většinou v angličtině, jelikož převládá USA produkce.
uživatel
BBS
24.04.2009, 22:25.35

for vortimond - HBO HD ve Skylinku 2

Dalším kámenem úrazu je, že český divák vyžaduje CZ dabing(u HBO HD je) a to je opět problém, viz např. History HD a Discovery HD.
Bohužel, česká populace moc angličtinou nevládne, takže tyto programy momentálně nejsou pro CZ a SK diváka zajímavé, jelikož tam nejsou ani titulky. Takže převládají názory, že je to o ničem, přitom já osobně oba programy sleduji velmi rád a dokážu pochopit, že česká mutace programů v současné době není a stojí balík. I ty titulky něco stojí.
Vidíš, teď budou dávat CZ dabing na SD History a hned to někteří jedinci haní, že proč to nejde na HD? Odpověď je podle mě, velice jednoduchá, jelikož stále převládá většina diváků, kteří to sledují v SD. Podle posledních dostupných informací, je to cca něco přes 70 tisíc diváků, kteří si předplácejí MULTI balíček...

Jednoduše, Skylink se nedokáže(a nejen on) zavděčit každému.
Ale jsou první, kdo nabízí HD ze satu a šli do toho, proto jim fandím a držím palce, aby přirůstali abonenti a tím i další HD programy.

Na tohle téma bych se rozepsal klidně více, ber to jen jako takový můj "postřeh" na tvé reakce.
K Nově se vyjádřím zase třeba příště, jelikož vyrážím do nočního života:-)
uživatel
BBS
24.04.2009, 22:39.03

RE: for vortimond - HBO HD ve Skylinku

HBO HD by malo byt zdarma k predplatnemu HBO SD, aspon na Slovensku to ma tak SATRO za 8,27Eura dostanes Hbo, Hbo2, Hbo Comedy a Hbo HD. Takze je to naozaj len na skylinku alebo cslinku. Ale neverim ze to spustia ak doteraz nepridali Hbo2 a Comedy.
uživatel
PEPE8989
25.04.2009, 12:24.39

hbo hd

A co takhle raději místo am. béčkových filmů raději nějaké dok. pořady HD, ANIMAL/NG.???
uživatel
MONY