Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.05.2009, 18:05.48

je nova hd opravdu hd??

připadámy jako kdyby nova hd v hd nic nikdy nevysílala!Například včera inspektor kluzoo.zdálo se my to hd nějaký ochuzený!!Co vám??například s astra hd demo se to nedalo vůbec srovnávat!!
uživatel
ondra700
03.05.2009, 18:24.12

RE: je nova hd opravdu hd??

já jsem ten film teda neviděl, ale to by bylo celkem normální, že některý filmy jsou obrazově horší a některý viditelně lepší. to máš stejný na dvd i na blu-ray. a pochopitelně taky potom ve vysílání. někdy se takovej méně kvalitně naskenovanej film v HD verzi nemusí až tak moc lišit od jinýho, dobře a kvalitně převedenýho dvd filmu. tohle není asi zrovna žádnej blockbuster (i když nova tomu říká velkofilm) takže všechno je možný. na nově mi vadí, že vysílají v HD jejich zprávy ve stylu blesk/aha/šíp a podobný podivnosti, který by v HD ani být nemusely. a filmy prakticky vůbec. je hodně málo HD filmů na skylinku. zatím je to spíš taková sportovní a dokumentární platforma
uživatel
vortimond
03.05.2009, 18:31.49

jasan a připadámy jako kdyby nova to hd nějak ořezávala bo co.jako kdyby vysílaly v nějakým nižším rozlišení a tím šetřily.
uživatel
ondra700
03.05.2009, 18:34.12

ked vam to vadí,tak to nepozerajte...a je to! R^ :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
mat
03.05.2009, 18:37.42

26°E-live

free bundesliga DS a DS2,franc.liga S.Sport,aby ste nepozerali stále tu NOVU.... R^ :laughing:
uživatel
mat
03.05.2009, 18:38.04

ondra700

ondrášku, já vím, že si ze mě chceš dělat srandu. ale ta nova hd fakt za moc nestojí, fakt že ne. tak proč to nenapsat, že jo
uživatel
vortimond
03.05.2009, 18:41.28

já se jen ptám.a děkuji že jste my to potvrdily
uživatel
ondra700
03.05.2009, 18:41.44

mat

free programy se nekritizujou, neboť jsou zdarma
uživatel
vortimond
03.05.2009, 20:33.14

mám bohovo rád takéto debaty.
- Ružový panter - kvalita HD bola zrovnateľná, ako je ( bola ) kvalita HD z 1W , čiže veľmi dobrá. Bitrate 9,4 Mbit, H.264 AVC, 1080i.
Obraz nebol ochudobnený o nič, krásne boli zábery hlavne z ulíc Paríža.
Nie je možné, aby niekto porovnával zábery tzv. HD DEMO, čiže demosnímky, ktoré majú ukázať , čo znamená HD, pretože to sú zábery umelkované.Filmové zábery vs. demosnímky = neporovnateľné !!!
Nepoznám ani jednu EU stanicu, ktorá vysiela len výlučne v HD, čiže bez upscalu. Vy áno ? Ja nie !
Apropo, to, že Nova HD nevysiela naitiv HD vsjo, nie je problém Novy. Ono to všetko bude len dobiehať. A prečo ? Staršie nákupné práva, kde sa väčšinou kupovalo v SD 4:3, potom už v SD 16:9 a len málo z toho v HD.
Skúste sa trošku zamyslieť a prídete na to, že hospodárska kríza + nákupné práva = realita. To má Nova zrušiť všetky zmluvy alebo jej treba nechať čas na to, že sa budú dať bez problémov kupovať programy v HD ?
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 20:37.34

Uvedomte si, že keď pre niekoľkými rokmi vybehli na sate prvé HD, myslím, že tam bola aj SAT1+PRO7, tak sa stiahli aj pre to, že v naitiv HD nemali čo vysielať. Na to, aby komerčná stanica typu Nova,Pro7 a pod. vysielali vsjo naitiv v HD, bude ešte pár rokov trvať.% podiel sa bude samozrejme zvyšovať, až dôjde k tomu, že bude všetko naitiv HD. Už to konečne pochopte. Ani BBC HD nevysiela všetko naitiv, vortík !
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 20:39.09

samozřejmě, že ondra střílí do vzduchu, ale proč (my (i) ) ne.
K jarinově poznámce nic nemám, až na tu hospodářskou krizi, funguje to přesně obráceně a nemá to na nic vliv...
uživatel
Babui
03.05.2009, 20:49.15

já taky k Jarinově poznámkám nic moc nemám. akorát k tomu závěru jednu poznámku, že BBC HD skutečně vysílá VŠECHNO v native a NIC neupscaluje. bylo by vůbec zajímavý vědět přesně, jak ty zahraniční pořady jednotlivý televize nakupujou a jak se přesně dostávají k těm kopiím. já teda nemám nejmenší tušení. ale zajímalo by mě to, jak to do detailů funguje.
uživatel
vortimond
03.05.2009, 20:52.28

RE:

NOVA HD vysílá programky dokonce FULL HD
uživatel
jan65
03.05.2009, 20:55.10

@babui

trošku reality :
- Markíza : budúci rok mala spustiť HD verziu, odkladá sa na neurčito, vraj zatiaľ stačí 16:9 SD
: podiel nákupu nových vysielacích práv poklesol, nie je financ
: najlepší recept= repete = Susedia a pod.
- Tv NOVA :
: podiel nákupu nových vysielacích práv poklesol, nie je financ
: najlepší recept : repete, čiže reprízy
- FILMBOX HD : už v tomto roku malo byť viac ako 360 premiér, v dôsledku hospodárskej krízi ich bude len 180
atď atď....
- PREMIERE HD : odklad doplnenia ponuky HD na rok 2010, dôvod, nie je financ...
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 20:59.20

vysielacie práva sa nakupujú na 1-2 roky dopredu. Kupujú sa na filmy väčšinou práva na 2 vysielacie časy, je na tebe, kedy to pustíš do éteru, či ako JOJ večer+na druhý deň poobede, alebo až za rok, dva. Proste máš právo to odvysielať väčšinou 2x.Toto platí väčšinou pri filmoch,pri seriáloch je to trošku iné.
Cena za HD verziu býva aj 2-5x drahšia, ako cena za SD verziu.Napríklad STV3 HD platila za 1080i ale vysielala 720p. ;)
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 21:04.21

@BBC HD

tiež využíva upscaling,% upscalu sa pohybuje na úrovni 5-20%. Ako kedy a pri čom.Dosť veľa dokumentov, má hlavnú časť v HD, ale nájdeš aj upscal.Pretože BBC má rozpočet a techniku takú, ako má ( ako keby si porovnával CT a STV ),laické oko to niekedy nezachytí.
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 21:07.39

Re: BBC HD

no tak to máš pravdu, že když třeba dávají dokument v HD a jsou tam nějaký historický záběry, tak určitě to není natočený v HD :)) a je to i poznat. ale žádný SD pořady tam nevysílají.
uživatel
vortimond
03.05.2009, 21:19.06

@BBC HD

nemyslel som historické zábery, to je jasné, že sem tam aj čierno bielo, nieto ešte v HD..
sám nemám príjem BBC HD, sem tam mi donesie zábery švagrin brácho z ENG, prinesie streamy na HDD alebo na BD. Taký "live " prenos. Vyskytujú sa tam zábery, ktoré boli točené SD 16:9, ale nie v HD. Ale samozrejme to nemyslím v takom pomere, ako inde... BBC HD je naozaj taký vzor, ako má vyzerať HD vo verejnoprávnej TV.
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 21:21.18

CT HD

tiež to bude rok, dva taký mix zo všetkého, hlavne že to bude v HD ( aj to ešte nikto nevie, že v akom pomere ). Problém je v tom, že EU zaspala dobu,ešte aj v tomto roku sa väčšinou točí všetko v SD 16:9. Čiže sa pýtam, kedy bude total všetko v HD ? Rok ? Dva ? Ale bude.
uživatel
jarino1978
03.05.2009, 22:45.31

to:vortimond

vortimond: Nova je zdarma??? Nova je nejdražší tv v ČR! Bez toho kolik miliard nás stála, přišlo mnoho hlav o mozek! A kolik jich ještě přijde?
Moc drahé "zadarmo"
uživatel
juzek
03.05.2009, 23:08.38

myslím, že už jenom to Železného extempóre, kdy před lety dočasně připravil původní investory o celou tu tiskárnu na peníze, tak stálo každýho z nás dobrejch jeden tisíc Kč včetně všech kojenců a důchodců.
uživatel
vortimond
03.05.2009, 23:09.25

pro jarino1978

jarino1978, programu co vysilaji 100% v HD je dost: Canal+ HD (1 W), SVT HD, Moviemax HD, History HD, Discovery HD, Nat Geo HD, Voom HD, Rush HD, Digitalb HD, Nat Geo Wild HD a naslo by se urcite jeste neco
uživatel
jancz
03.05.2009, 23:26.15

Kdybych se v současnosti mohl koukat nejen na hokej aspoň na čt2 v hd, tak bych ten litr za ty roky klidně oželel.
Do čt jsme od té prohrané arbitráže všichni nasypali několikanásobně více. A čumíme dál na reklamy a sd.
uživatel
Tomik535
04.05.2009, 02:02.06

kdyby... na skylink kartách si můžeš zaplatit všechny dva sportovní programy, který jsou u nás momentálně dostupný. víc pro tebe jako sportovního příznivce nikdo udělat nemůže. smyslem existence čt není vysílat hokej.
uživatel
vortimond
04.05.2009, 07:23.42

@jancz

z toho počtu, čo si napísal, sa 100% naitiv HD týka akurát tak filmových. Ja som ani tak nemyslel stanice typu Filmbox HD a pod. ale typicky komerčné, resp. verejnoprávne.
Ani Discovery HD , NTG HD nevysielajú všetko v HD, tiež sa vyskytujú zábery upscalované.
uživatel
jarino1978
04.05.2009, 07:57.13

@jarino1978

Native, nie naitive :)))
uživatel
ferrda
04.05.2009, 08:11.31

vortimond

Původní investory právě hezky obohatil. Stát platil vše, včetně ušlých zisků. A tv si koupili zpátky za mnohem menší podíl.
uživatel
juzek
04.05.2009, 08:38.26

@ferrda

vidíš, na to som ani nepomyslel. lepšie bude full hd. ;)
uživatel
jarino1978