Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.06.2009, 23:32.52

Pro Pájíka a další majitele měřáku Telemann 1500

Zdar na Foru,
minulý týden mi spadnul malý analogový měřák a byl KO. Rychle jsem objednal něco malého na "anál i digitál" a byl to právě Telemann 1500. O víkendu jsem s ním trochu "laškoval" a zadával do něj vše potřebné. Dnes dopoledne jsem si ho tedy slavnostně vzal na orientační měření DVB-T signálu do Jablonce n. N.. K mému velkému překvapení se "ZÁZRAK" nekonal. Malou LP anténou jsem hledal Mux 1, 2 a 3 z Bukovky a NIC. Někteří majitelé bytů v horních podlažích však tyto Muxy přijímaly na malé Colorky před oknem. Vzal jsem tedy opět z auta LCD TV Sencor a "Světe div se", všechny 3 Muxy byly na té LP anténě OK. Po tomto "trapasu" jsem zajel na ještědský hřeben s výhledem na Prahu. Pražské vysilače, včetně k.64 se na Telemanu ukázaly. Otočil jsem tedy anténu na Bukovku a kanály 33, 55 a 58 jako kdyby nebyly. Ve všech nabídkách, včetně "spektráku", nebylo NIC. Jako kdyby nevysílaly. Prověřil jsem to ještě znovu na LCD TV Sencor a tam to vesele hrálo. Jako kdyby měl měřák nějakou "kmitočtovou díru", ale u tak rozdílných frekvencích se mi to nějak nezdá. Máte někdo podobné zkušenosti?
uživatel
Ládys
15.06.2009, 23:54.59

RE: Pro Pájíka a další majitele měřáku Teleman...

Není měřák jako měřák.
uživatel
Zip
16.06.2009, 00:49.35

to není měřák,jen hračička pro dlouhé chvíle,ty já ale nemám,tak to pro mě nebude
uživatel
pierrepetr
16.06.2009, 08:17.10

A co bys cekal od takoveho klempu za par supu?
uživatel
Saxon
16.06.2009, 09:09.06

Ahoj, no kmitočtovou díru jsem nezjistil, ale "hračička" mně taky se přiznám moc neuspokojila...tam kde klasic DVB-T tuner (asi i Tvůj Sencor)hraje a i stolní DVB-T hraje tak Teleman má signál na 0. Právě tam kde potřebuješ vědět jak to doopravdy je tak vlastně nic nenaměříš...což je opravdu veliká chyba..další chyba je že ukazuje pouze S/N a v rozdílných podmínkách je to nedostatečné..podle tabulky už by hrát např. nemělo nic, ale stolní tuner hraje a dost dobře a teleman zas ukazuje divné hodnoty..asi je to opravdu pro srandu králíkům..měřit sílu (uroveň) a trochu spektra..je i za tu cenu co stojí vlastně drahej...ale nic si z toho nedělej..taky jsem jeden z těch co tak jako asi nalítnul..pokud ví někdo jak to vylepšit..nebo způsob jak provést tou hračkou relevantní měření..rád se stavím do řady o řádné proškolení :(
uživatel
Pájík
16.06.2009, 09:40.38

Tuz fajni merak,ni?Jedinym moznym resenim (a tedy i kriteriem pravdy) ,je prakticky test a srovnani v realnych prijmovych podminkach s overenym merakem.Toto muze provest mozna vice lidi,urcite nejvhodnejsim resenim by bylo toto na nejakem srazu,vyborne testy ma zejmena Saxon (ale radeji mu nic nerikejte,at moc nefuci). :O
uživatel
hdpe
16.06.2009, 09:48.56

Souhlas, kdyby nějaký sraz byl, rád se zůčastním...a porovnám..jelikož nikoho v blízkém okolí neznám..tak bych fakt byl rád kdyby to šlo..
uživatel
Pájík
16.06.2009, 09:51.57

A můžu se zeptat,co jsi rozbil za měřák? Já pořídil Maxpeak TAM, a jak je v názvu TAM,kde je signálu dost, tam měří dobře, horší je to na hranici okolo 30dB, tam musím sledovat chybovost před i za Viterbi, protože i když píše kvalitu okolo 0%, leckterý STB zahraje. Samozřejmě že občas obraz koskuje. Mám v plánu ROVER STC. Jen se nemůžu rozhoupat!
uživatel
brambora
16.06.2009, 10:38.52

No to jste mě dostali. 1500 jsem si chtěl koupit, porovnával jsem ji s Maxpeakem. Kdo jste víc za vodou, tady je jedna hračka:
FSM-450 s real-time spektrální analýzou, měřením DVB-T/S/C, barevným TFT displejem, MPEG dekodérem a výkonným dataloggerem nyní za 39 990 Kč!
http://www.antech.cz/cz/novinky.htm
Bramrora - co ten Maxpeak?
Koukal jsem na něj, chodí to pěkně..ale než na něj vydělám, v čem se bude vysílat??
uživatel
Luckyolda
16.06.2009, 10:47.34

Těch FSM-ek bylo jen pár kusů, no a myslím, že na lítání po střeše to taky zrovna není.
No a ten Maxpeak, stalo se mi i to, že signál 47dB, kval100%a STB zlobí z důvodu odrazu jiného vysílače v sfn, jehož síla signálu je cca 34 dB. Zkrátka klasika preecho a na TAMu nic nezjistíš.
uživatel
brambora
16.06.2009, 10:50.13

intuitivní ovládání, šikovný do rukou - Promax

Koukněte na Promaxe.Výhradním dovozcem této techniky je pražská firma Mikrokom.
Mám základní model TV Explorer/Prodig5/.Jediná věc, která mě limituje v práci je špatně čitelný displej, při ostrém slunečním svitu.
Další věc je absence měření impulsní odezvy/pre-echo/, popř. měření digitálních parametrů DVB-S2 transponderu/Pomocí spektráku lze i PODLE DVB-S2 transponderu antenu nastavit/.

Toto už zvládají vyšší verze Explorer II a II+.
uživatel
Saxon
16.06.2009, 10:56.43

SAxon
kolik ?? koukám na katalogový list.
uživatel
Luckyolda
16.06.2009, 11:02.10

myslím ze kolem 80-ti, ale to měření preecha mě mrzí
uživatel
brambora
16.06.2009, 11:05.23

70 000 s DPH.Ale můžeš to vzít na tři bezúročné splátky.

Možná to bude znít povýšenecky, já se satelitní technikou přímo neživim a přesto, vydělal jsem si na něj za minulý rok.I toto nám digitalizace v CR umožnila...
Zatim jsem neviděl šikovnější budík.
A to jsem toho dost obcestoval - Sefram, Rover, Emitor, Televes atd.
uživatel
Saxon
16.06.2009, 12:23.51

Tak jsem z toho jelen, nemůžu na mikrokomu najít ceník. Mají ho tak někde?
Jinak ani já se přímo tímhle neživím, ale něco potřebuji.V úterý jsem byl na školení u Antechu a až mně to zděsilo, hlavně pre echo. Asi vyhraje ten Maxpeak...
uživatel
Luckyolda
16.06.2009, 12:39.35

A co povidal pan Novák o preechu? Já když tam byl vloni,tak to zatím neřešil. No každý rok něco nového.
uživatel
brambora
16.06.2009, 14:23.08

Pre-echo se pomalu zacina stavat fenomenem doby.Je spatne, ze se to resi az v dobe ostreho provozu.Pokud chcete resit cokoliv kolem vyrobku Promax, pak telefonic, ci mailem pres ing.Horu - Mikrokom.
uživatel
Saxon
16.06.2009, 16:43.06

A pokud ho chcete (všechny Promaxy) za lepší cenu a 2 roky záruku(Mikrokom pouze 1 rok)tak u mně.
uživatel
Promax
16.06.2009, 19:02.20

Pan Novák povídal pěkně, zajímavé, že jsou tam technici z celé republiky, a taky patrné, kdo si to zaplatí sám a koho vyšlou..
pro promax - pokud máš, zašli prosím ceník DVBt měřáků,
luckyolda@email.cz díky.
uživatel
Luckyolda
16.06.2009, 20:12.27

také prosím o ceník
digisat@seznam.cz
uživatel
drobeček
16.06.2009, 20:27.01

Zajímalo by mě jak může mít mikrokom záruku jenom 1 rok?
uživatel
sirda
16.06.2009, 23:16.49

záruka

záruka třeba i půl roku ? při koupi měřáku se všichni snad řídíme obchodním zákoníkem, takže firma-firma, 2 roky ze zákona jsou na firmu a smrtelníka :)
a to že někdo dá rok záruku a promax 2 roky, znamená, že promaxy jsou slušné mašiny...
uživatel
veris