Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.06.2009, 10:51.21

Jakou barvu na parabolu ??

Zdravím,
chtěl bych přestříkat parabolu a proto jakou barvu nejlépe ve spreji mám použít ??? Stačí obyčejnou nitro či akrylový lak ??
Parabola skoro nová 80 FE ... jen tam jsou nápisy a ty tam nechci.
Všem díky za radu ... Nikde jsem to nenašel.
Aximpos
uživatel
Aximpos
17.06.2009, 11:18.51

RE: Jakou barvu na parabolu ??

Hlavne matnú. V žiadnom prípade nič lesklé.
Čo sa týka typu farby ťažko radiť, keď nevieš aká je pôvodná. Zdrsniť, odmastniť a použiť farbu určenú do exteriéru. Kedysi (cca 18 rokov) mi sused autoklampiar striekal starú kovovú parabolu farbou na autá, následne ju vypálil v peci a drží dodnes...
uživatel
Ferrari
17.06.2009, 11:39.07

re :

Tak nevím,nebylo lepší si koupit pořádnou parabolu v barevném provedení přímo od výrobce.Co lidi neudělají pro pár ušetřených korun,výsledný efekt bude nejistý.Kámoš takto před lety renovoval svou starší orezlou středovku,dělal to poctivě,očistil,vykytoval,nastříkal,přišlo ho to na 1000,-Kč,ty hodiny nepočítám a po pár letech je tam,kde byl,je to jako s bouraným autem..
Přitom hliníková barevná Fuba,kterou se nebojím označit za profesionální parabolu stoji kolem 1500,-Kč.....
Kutilství zdar Rv
uživatel
lubbik
17.06.2009, 11:53.43

@lubbik

Máš 100% pravdu, súhlasím, len zelené a žlté som nikde nevidel...
A aspoň v mojom okolí je v poslednej dobe až príliš veľká móda dávať tieto farby na fasády.
uživatel
Ferrari
17.06.2009, 12:18.44

Fuba 85 (83x83) je vhodná pro kombinaci A2+A3+A1 případně A3+A1+HB. Je to kvalitně provedená parabola. Má ale nápis.

Mezi beznápisovými parabolami bych volil Emme Esse 85 (78x83).
uživatel
mirasat
17.06.2009, 12:44.47

Chlapci, chlapci...

Jen kvůli tomu, že Aximpos nechce nápis na parabole třeba "Trotl a syn s.r.o.", tak přeci nemusí kupovat novou? Řekl bych, že nic se nedá pokazit klasickou syntetikou. Nedávno jsem viděl opravenou fasádu v okrové barvě a na ní parabolu v té samé - mimikry naprosto ideální ;) .
uživatel
gaston
17.06.2009, 13:06.19

re.

to jsou starosti
uživatel
vaclavbrno
17.06.2009, 13:30.59

re :

Já jsem na 85Fubu šilhal od 28E-5E bez problémů,vím,že jsi tady o tom už psal,ale já jsem na problém nenarazil.Saxon ji zkoušel i v kombinaci s Intelsatem a přišla mě s výsledky normální.
Pravda je,že na tu menší 80(78)takové rozpětí nejde,tam opravdu jen tři-čtyři sousední družice.
Jinak ten nápis je velice decentní,ač jsem nepřítel nápisů na parabolách,tak toto beru jako únosné.Bohužel třeba i taková špička jako je Kathrein má nápis,ale i tam to beru-
http://www.kathrein.de/de/sat/produkte/bilder/216261.jpg
uživatel
lubbik
17.06.2009, 14:11.13

Proč vám vadí nějaký firemní nápis na parabole? To je tak nízko domu a u cesty, že na ní každý bude koukat? nerozumím tomu. Já si na svoje paraboly už druhým rokem lepím samolepu s logem mé firmy a za tu dobu jen jeden člověk to nechtěl, tak jsem mu jí sloupl.
uživatel
Dejf
17.06.2009, 15:09.38

Jo, to by se některým /firmám/ líbilo, reklamu zadarmo :laughing:
Já ty samolepky taky odstranˇuji, cizí lidi nemusí vědět od jakého dodav. je u dotyčného namont. parabola.
Jsou jiné možnosti reklamy / třeba časopis Parabola/, než lepit samolepky nebo stříkat nápisy.
uživatel
JEJDA
17.06.2009, 16:14.10

Víš kolik stojí reklama na Parabole? Jedna samolepka mého loga mě výjde na 30,-Kč a uvidí jí (v mnoha případech) hodně lidí, hlavně to jsou místní potencionální zákazníci, o které mi primárně jde. Pokud lidé nic nenamítají, je jim absolutně jedno, že na parabolu jsem jin mou samolepku nalepil. A mám reklamu zadarmo (respektive za 30,-) R^ :8)
uživatel
Dejf
17.06.2009, 16:42.09

jejda

nerejpej se v hovadinách a starej se o sebe.
uživatel
Saxon
17.06.2009, 18:13.36

Osobně taky nějaký nápisy na parabolách nemusím - kór ne ty od prodejních firem s velkým logem a ještě větším telefonním číslem - příjde mi to jako kdybych si koupil nový auto a místo decentního nápisku někde u značky měl přes celou kapotu nastříklou firmu prodejce s jeho telefonem.

Chápu jaký to má marketingový význam a je to určitě účinná a levná reklama pro prodejce či montážníky, ale já ji tedy rozhodně nedělám a dělat nebudu - všechno má svoje jisté hranice vkusu... ;P
uživatel
gespa
17.06.2009, 18:18.15

Jinak k dotazu - barvu použij jakoukoliv MATNOU na kov, odmasti třeba obyčejným technickým benzínem a nastříkej podle svého, nejlépe syntetickou, pokud bude ještě k mání...
uživatel
gespa
18.06.2009, 16:46.51

Samozrejme MATNOU syntetickou.
(Neni potreba zadnou drahou zahranicni, staci nejaka ceska, uz nekolik let jsou velice kvalitni)
Nejvetsi problem byva u rychlokvasenych "nateracu", ze to nastrikaji POUZE vrchni barvou. Pravidlem je vzdy pouziti zakladniho a pote vrchniho nateru! Bacha na to...:)
Zakladni barva je antikorozni a prechodova vrstva pro barvu vrchni, ktera uz jen plni funkci vylozene kosmetickou...
uživatel
maxi6
19.06.2009, 16:59.53

Všem děkuji za odpovědi ... už jsem se zařídil dle některých rad .. všem díky ... je to na stožáru a funguje na 100%...
Aximpos R^ R^
uživatel
Aximpos