| 17.06.2009, 22:32.37 | |
Problém s dlouhým kabelemAhoj,pořídil jsem si parabolu 105 a součastně i motor Moteck SG-2100A(natáčecí zařízení).Z důvodu velkých stromů jsem musel umístit celý komplet dosti daleko od televize.Použito bylo asi něco přes 80metrů sat.kabelu.Při nastavení paraboly a motoru síla signálu na krátký kabel průměrně 85 až 99%(podle družice).Po zavedení a použití dlouhého kabelu(+-80m) mi klesl příjem na pouhých 45-55%.Poradí mi někdo nějaký zesilovač satelitního signálu,se kterým má dobré zkušenosti?Budu velmi rád za radu a pomoc.Připomínám,že toto vdálené místo nejde jiné použít(silné zalesnění zahrady).Tady jsem jeden zesilovač našel,ale nevím,zda by mohl být použit právě v mém případě? http://www.onlineshops.cz/digitalni-televize-satelity/zesilovac-satelitniho-signalu-slv5060/Příjmač mám Openbox x810.Za rady a pomoc ještě jednou předem děkuji. R^ |
![]() marco37 |
| 17.06.2009, 23:14.35 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemA co jsi použil za kabel? (jestli nemá veliký útlum na frekvencích kolem 1 GHz) 80m musí bez větších problémů fungovat. |
![]() lukin |
| 17.06.2009, 23:24.39 | |
Budeš to muset zkusit...Síla signálu = AGC není až tak rozhodující, důležitý je údaj SNR = kvalita (výběrový datový tok).Ten zesilovač budeš asi muset umístit za LNB ještě před motor. Zlepšit by se to mělo. Obvykle má "noname" kabel 7mm útlum 32 - 36 dB/100 m při 2100 MHz. Ten zesilovač má zisk 18 - 20 dB, kabel může mít útlum kolem 28 dB. Na tyhle délky kabelu je dobré používat LNB Invacom nebo i levné Smart Titanium, které disponují vyšší výstupní úrovní signálu. |
![]() bob.r |
| 18.06.2009, 00:20.36 | |
Problém s dlouhým kabelemmarco37: ja používam podobne dlhý kábel a nemám takmer žiadnu stratu. Ja by som Ti poradil vyskúšať iný, radšej trochu hrubší, prívodný koax. kabel.Možnú chybu ešte môžeš mať v nedokonalom vyhotovení prechodu na F-konektor, resp. či nie je kábel zalomený, či pricviknutý... |
![]() salam |
| 18.06.2009, 06:12.22 | |
RE: Problém s dlouhým kabelem- u procent hovoříš o síle signálu, který ukazatel vlastně máš na mysli ? Pokud úplně dolní ukazatel, kvalitu, tak tam nemusíš nic řešit, protože i s 50% máš na Openu naprosto stabilní příjem !- mám odzkoušen, také na Open810, že 50metrů dobrého kabelu shodí jen cca 5% kvality (úplně dolní ukazatel signálu) |
![]() kacenkin |
| 18.06.2009, 07:04.46 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemPředzesilovač u motoru bych nepoužíval,protože by mohl být umístněn jen mezi LNB a motor.Kdyby jsi jej umístnil za motor,tak by motor nerespektoval povely od sat přijímače.Jedině kvalitnější koax.kabel a prohlídka spojů.Stupnice na hrubý a jemný signál je u každého přijímače jiná.Opena nemám,ale kdybych měl kvalitu u Dreamu 7000 60% tak se nekoukám. |
![]() hobza |
| 18.06.2009, 07:05.09 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemVyskoušej jiný koax, vypadá to na nalomený kabel.Znamí má 105 FTE a reciever TECHNISAT DIGIT S2, při použití 2m kabelu na seřízení paraboly má na 23,5°E sílu na 10db a kvalitu na 10,4db což je maximum. Po přepojení na 70m kabel Belden 125-Cu 7mm mu spadla síla na 9db. Motor si vezme zhruba 1db - 1,5db. |
![]() netace |
| 18.06.2009, 07:31.46 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemTo, ze jde sila signalu (uroven) dolu je zcela normalni a do urcite miry bych to ani neresil. proc taky ?Predpokladam, ze jsi pouzil ale nejaky kvalitni kabel se zarucenymi parametry a dostatecnym prurezem kvuli ubytku napeti. Napr. Belden H125, nebo nejaky Cavel apod. |
![]() J a |
| 18.06.2009, 09:01.48 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemNevidím vtom žiadný problém pokial použiješ kvalitný nízkošumový LNB a koax tak to musí zaručene íst. Mám to odskúšané na 100m a dokonca aj cez LNB Smart TMS43 Monoblock 4,3 Single 0,1dB ako aj cez Motor DiSEqC Stab HH100. |
![]() korok |
| 18.06.2009, 11:29.51 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemZnovu zduraznuji, ze kvalita 50% znamena u Opena stabilni prijem v silnem desti ! |
![]() kacenkin |
| 18.06.2009, 11:35.24 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemOd 30m hore je kabel velmi dolezity. Ziadny zosilovac ti nepomoze (zosilnis si i sum, odstup signal/sum vsak bude rovnaky alebo este horsi). O tzv. nizkosumovych LNB je skoda sa bavit. Ziadny LNB ti nevykryje utlm ktory stratis na 80m nekvalitneho koaxu.Takze riesenie - vymenit kabel (predpokladam ze mas klasicky biely tenky) za "tlsty" s nizkym utlmom. Vyhovie Belden H125 alebo podobny. Samozrejme su kable aj s nizsim utlmom, ale to uz ide dramaticky do penazi. Netreba zabudnut na kvalitne prevedenie konektorov - v kazdom pripade by som pouzil krimplovacie alebo kompresne, v ziadnom pripade nie srobovacie. Toto si over aj na sucasne pouzivanom kabli, pretoze teb unytok signalu sa mi zda privelky. |
![]() JanoHels |
| 18.06.2009, 12:07.57 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemTaky jsem to řešil. Věřte ne né, při koupi běžného koax. to stálo za nic. Sháněl jsem koax 8mm s mědˇ.stíněním a prodejci se vymlouvaly vysokou cenou atd. a tak to ani neberou na prodejny. Nakonec jsem si to objednal u jednoho prodejce a výsledek naprosto znatelný. Talíř mám na chalupě asi 90m od chalupy a ztráta skoro žádná. Kabel stál sice 2-3x dráž než bězný, ale zase na druhou stranu si myslím že takový kabel se kupuje tak 1x za život a mám pokoj.Teď klidně kritizujte, jsem laik, ale jsou to mé zkušenosti. |
![]() JirkaLoz |
| 18.06.2009, 13:57.49 | |
Problém s dlouhým kabelem-DĚKUJIDěkuji všem za snahu pomoci při problému s kabelem.Tak to bude opravdu asi nekvalitní kabel,prověřím ještě všechny spoje a pokusím se podívat i na konvertot.Jeden LNB Invacom mám ,je nízkošumivý (byl i pěkně drahý)tak se podívám,co jsem vlastně tak zázračného koupil.Ještě jednou Vám všem děkuji za pomoc a radu.Snad to taky jednou dám konečně dohromady. R^ ;) R^ |
![]() marco37 |
| 18.06.2009, 15:28.41 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemJá provozuju 180metru s přijímačem AB DSR-322 koax H-125 Belden motor SG-2100 a bez problému.(klíďo předvedu) ;) |
![]() alda |
| 18.06.2009, 15:39.54 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemJeště mě napadlo skoušel jsi mu zvednout napětí z 13/18 na 14/19 - to by ti mohlo také trochu pomoct |
![]() netace |
| 18.06.2009, 16:35.28 | |
Problém s dlouhým kabelemPro uživatele"netace".Chci se zeptat,kde se to napájení zvyšuje,tedy na tom Openboxu x810 a nedojde k nějakému poškození něčeho(motor,Open,LNB apod.)???? |
![]() marco37 |
| 18.06.2009, 16:47.26 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemNeznám sice Openbox, ale většina recieverů co znám to má v nastavení LNB, a nebo v nastavení ANTÉNY. Cituji z chytrého manuálu HOMECAST"Za normálních okolností zvolte napájení LNB 13/18 V, pokud je ale vzdálenost antény od přijímače delší než 60m, můžete zvolit napájení LNB 14/19 V." S toho vyplývá, že tou vzdáleností je ztráta napětí a tím i zisk, kterou zvýšení napětí pokryje a měl se zvednout zisk. |
![]() netace |
| 18.06.2009, 16:55.42 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemhttp://www.sapro.cz/download/openbox/download.php |
![]() netace |
| 18.06.2009, 18:05.37 | |
Problém s dlouhým kabelemTak jsem pročetl manuál k Openu ,ale tato funkce tam nikde není.Je tam pouze v memu "Napájení LNB zapnuto-vypnuto.Škoda,asi by to mohlo pomoci.Zítra ještě pokusně prohodím ten konvertor za Invacom,ale asi to bude také k ničemu.Asi do toho bouchnu a bude po parádě.Samé nervování a Rv .Jinak za pomoc děkuji. |
![]() marco37 |
| 18.06.2009, 19:58.56 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemNebouchej do toho a radši vyskoušej jiný kabel. Nebo jestli nemáš známého s recieverem který to podporuje 14/19Vbys to mohl skusit přes něj, ať víš na čem jseš. V tom LNB bych to asi nehledal, ty máš evidentně strátu v kabelu, tak to hledej v něm. |
![]() netace |
| 18.06.2009, 20:40.22 | |
RE: Problém s dlouhým kabelemZmena napajania lnb nic nevyriesi(to je iba na to,keby toto napätie pokleslo a nekorektne by prepinalo v/h).Jedine lepsi,hrubsi kabel s kvalitnym dialektrikom a tienenim! |
![]() Kasr |
| 18.06.2009, 20:46.10 | |
Můj KabelPřesně používám satelitní kabel OPENSAT(dále je na něm psano)BRONZE CABLE RG6U 75 OHMS.Koupil jsem celý balík po 100metrech.Tak mi poraďte prosím,zda je to kabel na nic,nebo je to kabel standartní a potom už vážně nevím,čím by ten útlum byl zaviněn.Připomenu ,že těch 100 metrů jsem samozřejmě zkrátil na těch cca potřebných asi 80 metrů.Motor i parabola je s největší pravděpodobností nastanena dobře.To jsem si ověřil na krátkém kabelu na místě montáže,síla signálu i družice seděly v nejsilnějším příjmu.Udělal jsem tedy něco špatně?Prosím o odpověď,či zkušenost R^ |
![]() marco37 |
| 19.06.2009, 02:10.10 | |
marco37Tak presne s týmto lacným káblom som to skúšal, použil som 82m a nezaregistroval som viditeľný pokles kvality. Všetko fungovalo bez najmenších problémov. |
![]() emo53 |