| 23.06.2009, 08:27.30 | |
1 parabola, 5 přjíjimačůPoradíte co bude nejlepší varianta?Požadavek je 1 parabola, 5 TV (5 příjimačů),ASTRA 19,2 + 23,5. Napadly mě 2 octobloky,ale vlezou se tam? Anebo 2x QUATTRO a multipřepínač? |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 08:38.52 | |
Pokud do toho nebudešmíchat terestriku, tak bych použil 2x OCTO LNB |
![]() Enik |
| 23.06.2009, 08:49.03 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůTaky bych radeji volil tuto variantu, ale jeste jsem nikdy nepouzival Octoblok,tak jsem si rikal, jestli nebude problem s velikosti LNB pri "silhani" na ty 2 ASTRY ,,, |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 08:49.36 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůJo a nebudu tam davat jine anteny. |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 08:52.20 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůNo radeji bych pouizl multiswitch. 2xOcto neni nejlevnejsi zalezitost, k tomu 5x Diseqc, dost konektoru a propoju, nevim nevim.Multiswitch 9/6 a 2xQuad/Quattro nebude o moc drazsi a rozhodne spolehlivejsi reseni. |
![]() J a |
| 23.06.2009, 09:16.25 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůCoz o to, konektoru hodne tam i tam, kabelu taky.Se Switchem musis na pude budovat skrinku s privodem 230V, ale mas moznost doplnit DVB-T/jednoduse/.V pripade jakekoliv poruchy je rychlejsi a levnejsi cesta k preklenovaci dobe, po dobu opravy ci nakupu noveho komponentu, urcite varianta Octo.Presto bych sel do multiprepinace. |
![]() Saxon |
| 23.06.2009, 09:39.58 | |
Ta varianta s MSwmůže být dokonce i o něco levnější než varianta s OCTO LNB. V každém případě ale nutnost přívodu 230V pro MSw a větší množství kabeláže, je v tomto případě naprosto zbytečné. Ten MSw tam nic neřeší. |
![]() Enik |
| 23.06.2009, 09:50.48 | |
Ak je tovrámci jednej rodiny , prehovoril by som investora na 4 STB,bolo by to potom velmi jednoduché a výhodné pre obe strany , ohladne prípadných techn. problémov aj finančne.. Komu však nieje rady...... |
![]() P 222 |
| 23.06.2009, 09:52.18 | |
@Nick1612Jak píše Enik, ještě bych zvážil jestli skutečně na všech televizorech musí být 19,2°E ... a použít třeba 1ks Quad LNB |
![]() milanm |
| 23.06.2009, 09:53.53 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůBude to takova mala roubenka a bude ji pronajimat. Proto chce asi v kazdem pokoji TV. Prave se snazim propocitat, jaky v tom bude financni rozdil. No a v te velikosti LNB pro 2 druzice nebude problem? |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 09:54.52 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůNad tim jednim QUAD LNB jsem taky uvazoval,,, |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 10:33.32 | |
Podívej se sem:http://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=37&id=230Jedině multiswitch je elegantní řešení. Ta cena není až tak dramatická. |
![]() bob.r |
| 23.06.2009, 10:46.41 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůJesti nebude problem s elektrikou, tak jsem pro multiswitch. Cena je podobna s 2 octobloky.Jeste jedna vec - daji se pouzit QUATTRO i QUAD LNB? Tomu narozumim. Myslel jsem, ze na tuto variantu musi byt jen LNB QUATTRO s oddelenymi vystupy H-High / V-High / H-Low / V-Low. |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 10:53.50 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůna MSW Quattro ... |
![]() milanm |
| 23.06.2009, 10:56.27 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůprave ze v tom odkazu na www.emp-centauri.cz maji obrazek a jsou tam uvedeny oba ..Mohli by jste mi jeste doporucit jake LNB pouzit, aby nebyl problem s uchycenim multifeedu? |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 11:13.14 | |
Máš to tam...Ten typ multiswitche má možnost zapnout vestavěným přepínačem na boku pro High pásmo 22kHz. Dá se proto použít LNB QUAD i Quatro.Quatro je ale levnější. Použít Quad by ve Tvém případě bylo dobré jen tehdy, kdybys je tam už měl. |
![]() bob.r |
| 23.06.2009, 11:29.49 | |
bobrpouziti quadu LNB, umoznuje i snadnejsi zprovozneni do provizorniho provozu, pri zavade na multiprepinaci.Staci 4 efkove spojky a 4 odberna mista jedou na Skylink behem chvile.To je taky dost dulezite... |
![]() Saxon |
| 23.06.2009, 11:44.59 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůMusim jeste najit nejaky LNB s dlouhym krkem, jinac v tom mam uz jasno.Diky za reakce!!! |
![]() Nick1612 |
| 23.06.2009, 12:05.47 | |
RE-Nick 1612Inverto Red Extence. |
![]() Baron |
| 23.06.2009, 12:43.30 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůNechci být hnusnej ani nikomu kazit kšefty, firmu EMP Centauri mám rád, ale konkrétně jejich multipřepínače už nechci nikdy ani vidět. Z šesti namontovaných se jich pět vrátilo na reklamaci (včetně toho, který jsem používal doma já), jeden dokonce dvakrát.O slučování s terestrikou nemohlo být ani řeči - kromě nehorázného útlumu (a to jak na satelitních tak na pozemních frekvencích), docházelo ještě navíc k zarušování pozemního signálu. Když se mi podělal ten můj, tak jsem ho ani nereklamoval, rovnou zahodil a koupil si OCTA, propojil přes klasický přepínače, tam kde bylo potřeba sloučil s terestrikou pomocí slučovače a chybovost i úroveň signálu hnedle poskočila o řád výše. A také už nedochází k nekompatibilitě s některými receivery, které předtím nechtěly s daným MSW vůbec přepínat mezi satpozicemi. Neříkám, že je to problém všech MSW - co se mi do rukou dostaly od Spauna či TechniSatu, tak takovéhle problémy nebyly a třeba i EMP se už zlepšilo - tyto moje zkušenosti jsou cca. rok až dva staré, ale když můžu (tj. do osmi napojených receiverů), tak to řeším zásadně přes OCTO a od té doby si můžu jen chrochtat - no problemo... |
![]() gespa |
| 23.06.2009, 12:45.55 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůJo a na 85cm parabole s originálním multifeedem nebyl ani žádnej problém s rozestupy na blízkých pozicích. A myslím, že bych to dostal dobře i na ty moje 80cm, co používám, nicméně nějak si teď nevybavuju, že bych to tam někdy fakt dával (na takovýhle větší zakázky automaticky používám 85cm). |
![]() gespa |
| 23.06.2009, 13:07.00 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůMožná by fakt nebylo od věci ho přemluvit na 4.Film má 1,2GB, ale koupím si Gigovku, konec už jsem stejně viděl.. ;P |
![]() Tomik535 |
| 23.06.2009, 15:55.14 | |
@gespaMám podobné skúsenosti s EMP , hlavne s Diseqc P.164 a 162 IW , multiprepínačom sa oblúkom vyhýbam , radšej to drôtujem s Quadov a Octo-v s Diseqc Edision.Som rád ,že niesom jediný v galaxii čo EMP nemusí.. |
![]() P 222 |
| 23.06.2009, 16:07.55 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůP162 a 164 jsou jedny z nejspolehlivejsich relatek.Multiswitche EMP casto nemontuji, ale zadny jsem jeste nereklamoval.Gespovi pocity chapu, ale na obycejna Option/Positon nedam dopustit.Jinak, mate nekdo zkusenosti s multaky od Terry? |
![]() Saxon |
| 23.06.2009, 16:57.49 | |
MSW EMPMSW od EMP (profiline) mam po cele republice namontovanych na bytovkach kolem 30 a na RD kolem 15 a problem jsem mel jednou se zdrojem po bource (opraveno do druheho dne) a u jednoho si blbec zakaznik pretocil trimr na regulaci utlumu na terestrialu (nevim proc do toho hrabal). Zdroj mam jiz dneska stabilne jeden skladem, takze jsem v klidu.Nejstarsi instalace ma skoro 3 roky a nevim o ni. Nehorazny utlum nemaji, utlum u pasivnich odpovida rozboceni na potrebny pocet vystupu jako s klasickymy rozbocovaci, u aktivnich je utlum kolem 0dB. Problem je pouze s regulaci zisku (utlumu) na terr.vstupu a potazmo jeho max. vybuditelnosti, chce to trosku pocitat. Zato s OCTO LNB jsem se vytrestal dost a vsechny tri jsem jiz davno vratil. Cena je vysoka, rozdil v urovnich signalu a zejmena SNR na jednotlivych vystupech byl v rozmezi +/- 4,5dB !!! Vyrabi to snad jen dva vyrobci a nemam rad takove omezene volby. A privod elektriky na pudu ma dneska snad kazdej barak (novostavby i bytovky urcite), casto jiz jen kvulu bezdratovemu internetu. Takze v tom taky zasadni problem nevidim. |
![]() J a |
| 23.06.2009, 17:01.01 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůAni ja som žiadny P162-4 nereklamoval , pretože im akože nič nebolo.Nefungovali totiž korektne so všetkými typmi LNB hlavne staršími, takže takéto relátka ja nepoterbujem , šli rovno do koša.. Mám aj starých zákazníkov , ktorí si k pôvodnému LNB prikúpili ďalšie nové a vtedy boli problémy... S Edisionmi zatial našťastie nebol problém..P. R^ |
![]() P 222 |
| 23.06.2009, 19:50.01 | |
for Ja eventuelně jiní montéřiMultiswitche moc často nedělam, ale poměrně často přicházím do míst, kde jsou sestavy s nimi již nainstalované.Nedávno jsem aktivoval přijímač s kartou Skylink a bylo mi divné, jak slabý signál byl k dispozici a na spektráku byly transpondéry dost deformované/s propady na obálkách/.Otevřel jsem skříň se Switchem 9/12 a připojil jsem si na volný výstup Prodiga.Všechny trimry na swichy EMP byly nastaveny podle oblíbeného sloganu "volume do prava, tady je muzika".Tak jsem postupně projel se šroubovákem všechna pásma /LV,LH,HV,HH/ u obou družic a jak najednou MER i BER parametry letěli vzhůru.Jo, ono je dneska hodně velkých montážních firem, kteří jezdí po montážích s pípákama, nebo různejma krámama za pár šupů...Parabolu s univerzalním LNB nastavit s obyčejným měřákem lze poměrně dobře, ale nastavit pořádně všechna 4 pásma přes multiswitch zas taková (nevhodné slovo) neni.Pokud se na to někdo nevysere.... to jen tak pro zajímavost. ;) Měj se dobře. |
![]() Saxon |
| 23.06.2009, 20:46.38 | |
2saxonNaprosato presne vim, o cem mluvis. Ja osobne mam Promax Prolink 1a 3, Satlook a UNAOHM EP3000 a AP201T. Do merici techniky jsem investoval hodne a nelituji toho.Jde o to, ze temer NIKDO i s radoby profi montazniku nema NIC na mereni a pak je problem. Ano, EMP jsou na toto citlive, jejich regulace utlumu je dost no rekneme blba, bez merici techniky se to do dost z k u r v i t, to je fakt, jde o to propocitat energatickou rozvahu a hlavne mit to cim zmerit. Samozrejme, da se srovnavat SPAUN nebo Technisat nebo EMP,ale SPAUN i Technisat jsou cenove krapet nekde jinde a jestli ma prodejce Technisat MSW takovy servis, jako u svych prijimacu, kdy jsem cekal 3x za letosni rok skoro 30dni na vyreseni reklamace, tak na to zvysoka s e r u. Ja to nastavit umim a s temi MSW problem nemam. Mam bytovku, kde je rozvod nyni na 3 druzice/36bytu a slape to jako hodinky. Z teresatrialu jsou tam 4 nase programy a 2x kamera pres modulator. Ano, i EMP ma mnoho much, napr. odchazejici zdroje u starsich modelu (nevim ktery trouba pouzil kondiky na 500V a na oscilu byly špičky na tom kondiku 480V, takže zcela bez rezervy apod, je nutne je radne uzemnit a pospojit se vsim okolo, ale tohle by zase zkuseny montaznik s platnou vyhl 50/78 par.8 mel delat automaticky atd..... proste EMP neni zadna spicka, ale jsou dobre, spolehlive a musi se spravne nastavit. Pak jedou a jedou bez problemu. |
![]() J a |
| 23.06.2009, 20:56.50 | |
@JaJsem rád, že jsme si to potvrdili...Máš nějaké zkušenosti s produkty Terra/Litva/? Mám před sebou jednuinstalaci ve velkém penzionu na Šumavě a chtěl bych zkusit něco od nich.Nejspíš to bude MSW 9/12. P.S - máš na sladě nějaké Twiny Alps?Vzal bych 4 kousky. |
![]() Saxon |
| 23.06.2009, 21:31.25 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůNo, s Terrou jen s domovnimi zesilovaci a spis takove rozpacite, tam kde chodily tak o tom nevim ,ale casto sestavalo ze kmitaly a byly haklive na teplotu, treba pres zimu OK, v lete v tech vedrech zacaly kmitat, prisel jsem, otevrel rozvadec, kmitani prestalo, nekdy se stacilo jen dotknout plast.krytu a kmitani prestalo. Dal jsem tam IKUSI a nebo nedavno Triple Crown a byl klid. Ja je jinak nikdy nedaval, je to nejake dedictvi po konkurenci v STA. Ani po donastaveni a srovnani urovni a doplneni filtru se to nezlepsilo tak jsem to vymenil. MSW jsem nedaval, drzim se EMP, znam je, vim jak se chovaji a co od nich muzu cekat.Alps TWIN tu mam tusim jen 2 a 8 singlu, mam je spis jen na spec.montaze - T55/T90 apod. Vsak vis. |
![]() J a |
| 23.06.2009, 21:35.25 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůOK,poslal jsem ti ještě mail, at to tu nezasíráme. ;)Zatim ahoj. |
![]() Saxon |
| 23.06.2009, 23:42.03 | |
RE: 1 parabola, 5 přjíjimačůOcto a Quad provedení mají své slabé místo v malém oddělení výstupů a zablokování příjmu vyzařujícím oscilátorém přijímačů navzájem při různých frekvencích a problém při různých fázích 220V mezi přijímači.Mnoho těchto instalací se muselo předělávat na EMP switch. Problém se zdroji je u profi řady MS vyřešen. Nefunkční TV vstupy jsou v 90% způsobeny urvanými trimry rádobymontážníků, kteří kroutí sem a tam, protože měřící technika je drahá, další závada je kondenzát s kabelů, který zatéká do přepínače a poškodí zdroj.Přednost EMP je řada až pro 26 účastníku, takže udělat bytovku třeba 2 družice pro 104 lidí je za 1/2 ceny konkurence s minimem akt. prvků. Mně vychází navíc poruchovost switch v poslední době tak 2-3/100ks.Je potřeba rozeznávat řady AP - CP - P - MS. |
![]() RAFI007 |