Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.06.2009, 09:52.16

Vantage 8000S a Octagon 918 - hery poradíš ?

nedaří se mi nastavit sdílení karty Skylink na těchto vzájemně propojených přijímačích přes Lan, jde to nebo ne ?, pokud to jde, tak jak na to? Hery prosím poradíš? díky
uživatel
fergus
24.06.2009, 11:30.34

budu vděčný za radu od každého

kdo je ochoten seriozně poradit děkuji
uživatel
fergus
24.06.2009, 11:35.59

RE: Vantage 8000S a Octagon 918 - hery poradíš...

Nejsem sice hery, ale sdílení karet přes LAN u Vantage je prý možné jen mezi dvěma Vantage přístroji.
Přikládám popis z Vantage fóra:

Neradujme se, jde to jen mezi dvema Vantage s Ethernetem, ale i tak to muze usetrit nejakou korunu v domacim rozpoctu na priplatkovych programech napriklad:

Tyka se: 7100s, 7100ts, 8000s, 8000ts, 1100s

Postup:

!!!!!
Je treba mit oba prijimace propojene kabelem a oba musi mit IP adresu at jiz rucni nebo pres DHCP. Principy propojeni dvou zarizeni jsou predmetem jineho oboru, takze prosim resit ve volnem foru.

2/ Menu - Multimedia - IPstream - Ethernet - TCPIP nastaveni
zkontrolovat IP adresy obou prijimacu

3/ Menu - Multimedia - IPstream - Ethernet - IP Stream

Hlavni prijimac s kartami a hdd nastavit na MASTER, druhy na SLAVE
Home Streaming - Zap
Target IP address - zadat adresu "druheho" prijimace

4/ na SLAVE prijimaci jit do
Menu - Multimedia - IPstream - Ethernet - IP Stream a na
Connect stisknout OK. Pokud to napise "Vysilac neodpovida", zkusit jeste jednou. Napodruhe se zobrazi jak obsah disku hlavniho prijimace, tak je po vyskoceni z menu sdilena karta hlavniho prijimace.
uživatel
Jackal
24.06.2009, 12:44.57

díky to jsem četl

Díky za info, to jsem také četl a i další příspěvky, i sám jsem zkoušel laborovat,ale bez úspěchu.Myslel jsem jestli to někdo nemá takto zapojené a je ochotný poradit. Hery se zatím neozval. Tak hezký den
uživatel
fergus
24.06.2009, 13:13.03

v tom případě sorry za OT.
Sám jsem ještě nenašel čas ani na to, abych to zkusil mezi dvěma Vantage
Přeji pevné nervy při pokusech
uživatel
Jackal
24.06.2009, 21:39.04

všem díky moc jste mě pomohli

tak teda všem díky moc jste mě pomohli, je vidět že toto forum je opravdu supr
uživatel
fergus
25.06.2009, 00:37.26

@fergus

O.K. - všetci sú tupci, lebo ty si pôvodne oslovil konkrétnetnu osobu, hery-ho a všetci sedia práve v tebou vyhradenom čase (Datum přidání: 24.06.2009, 09:52.16 až 24.06.2009, 21:39.04) pri PC a striehnu, ako ti pomôcť. A drtivá väčšina má doma práve Vantage a Octagon.
Tak sa ti teda ospravedlňujem za opozdenú reakciu, ale jediné funkčné riešenie na tvojich receiver-och, ktoré mám odskúšané je 2x Diablo WiFi. A ešte jednu ideu s použitím PC ako card serveru, len sa k tomu akosi neviem časovo dostať.
A sorry, ale hotové recepty vydávajú inde, nie na parabole.
uživatel
Kvinto
25.06.2009, 07:00.56

Kvinto

Děkuji za odpověď, ale ruku na srdce, kdybych trochu neprovokoval tak jsi mě asi neodpověděl ani ty. Nechtěl jsem hotový recept, jen radu jde to a jak na to, nic víc nic míň. Tvá odpověď mě stačí i když jsi se do mě také dal jak je to tu zvykem. Ale přesto děkuji za odpověď. Poslední dobou je však na tomto fóru móda spíše tazatele napadat, než jim pomoci drobnou radou a to se mě dost nelíbí, buď chci poradit a napíšu, nebo ne a nenapíšu, tak bych to viděl já.
uživatel
fergus
25.06.2009, 12:27.44

Nikto ťa, aspoň nie v tomto príspevku osobne nenapádal, skôr naopak a nebyť tvojej reakcie, mohlo tu tých odpovedí byť asi aj viac, sám som rozmýšľal či vôbec niečo napísať, ale nechajme toho...
Zdieľanie napriamo medzi Vantage a Octagonom len tak ľahko nepôjde, aspoň nie zo súčasnými firmware, sú to hardwaroro aj softwarovo rozdielne príjmače. Octagon po sieti zdieľať vie, Vantage tiež ale len na ďalší Vantage. Údajne to ide aj na 4x Vantage, určitým vodítkom môže byť tento príspevok : http://vantagefunclub.cz/viewtopic.php?p=6297#6297
Bez nejakého HW/SW prevodníku (hoci aj cez PC) to teda asi nepôjde a otázne je, nakoľko sa tým oplatí zaoberať, nakoľko bude komunikácia stabilná,... Malo by to význam, pokiaľ je tých receiverov, príp. kariet viac, len pri dvoch asi nie. To je jednoduchšie siahnuť po niektorom z hotových CI-čkových card-splitterov.
uživatel
Kvinto
25.06.2009, 12:38.44

kvinto

Tato tvoje odpověď mě bohatě stačí, díky, o card-spliter jsem též uvažoval a též po tvém vysvětlení si myslím, že je to za současného stavu firmware jediné řešení. Přeji hezký den a ještě jednou dík
uživatel
fergus