Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.07.2009, 22:16.55

Scart kabel a nahrávání DreamSky 7500

Zdravím, mám DreamSky 7500 a rád bych nahrával jiný kanál než sleduji, vím že to jde jen na stejném transpoderu, což je ale problém - na stejném většinou moc stanic nevysílá :( . Tak mě napadlo, připojit k TV společnou anténu, na DreamSky dát nahrávání, vytáhnout Scart kabel a koukat třeba na Novu přes společnou anténu. Zajímá mě ale, zda tím vytažením kablu za chodu přijímači nějak neškodím??
A druhý problém: když nahrávám kanál s vyšším dat. tokem (Nova, Prima, Barrandov), tak se sice nahraje, ale když ho chci přehrát, tak naskočí černá obrazovka a přijímač začne botovat. Může to být pomalou flashkou? Fw mám nový 2.23. Dík
uživatel
petr86
29.07.2009, 22:19.02

RE: Scart kabel a nahrávání DreamSky 7500

je to shitnym prijimacem.. hold za malo penez malo muziky
uživatel
Vlado Fogo
29.07.2009, 22:20.47

:-/ ale co vím, tak lidem to nahrává dobře
uživatel
petr86
29.07.2009, 22:33.23

ja co viem, tak u nas to hadzu do popolnice.. zdielacka sa seka, skylink karta sa seka, no ale co cakat od bieloruskeho kramu.. byt tebou precitam si popis v navode a aj je tam pisane ze to PVR, cize ma to nahravat prasim rovno do trinca a reklamujem to u zdroja
uživatel
Vlado Fogo
29.07.2009, 23:32.00

ajta krajta :lookaround: jakékoliv vytažení nějakého kabelu za chodu jakéhokoliv příjmače není vhodné (snad mimo sluchátek s MP3jek)
@VF
reklamovat že jednotunerové PVR nahrává a dává pouze možnost sledovat další kanál na stejném TP je asi vaše místní (povážská) specialita

:laughing: :laughing: bo větší krávovinu jsem dlouho nečetl
uživatel
poky1
30.07.2009, 00:34.16

@poky1

... a jeje odbanovany sap**lokaj je tu opat .. :laughing:

keby si poriadne cital az dokonca jeho prispevok nasiel by si tam toto: "A druhý problém: když nahrávám kanál s vyšším dat. tokem (Nova, Prima, Barrandov), tak se sice nahraje, ale když ho chci přehrát, tak naskočí černá obrazovka a přijímač začne botovat. "
a k tomu som sa aj vyjadroval, preco by sat receiver nemal robit korektne to co ma napisane na krabici, no nie ?
uživatel
Vlado Fogo
30.07.2009, 00:53.49

@VF

rozdíl dat. toku mezi jmenovanými kanály a čétéčkama?
zde ses měl zarazit, stížnost je opravdu ojedinělá, co vyzkoušet HDD nebo opravdu rychlou flešku, či změnu firmware (neznám DreamSky) místo útoku na lu..3nec?
tenhle druhej banán mě nikdy mrzet nebude, ale máš pravdu, opravdu jsem to nedočetl dokonce a začal jsem se kochat vašima plnejma popelnicema :laughing:
jen aby jsme se nedožili podobného postupu tvých rad jako u Openboxu, na Openshity se nedá jen tak zapomenout a přesto po roce jsi skoro nic lepšího nepřeflešnul a neprodával :)))
dobrou
uživatel
poky1
30.07.2009, 02:00.08

@poky1

kaslime na nejaky dreamsky.. sw uz nedotiahne aj tak nikto do poriadku, ohromny boom uz opadol
skus mi pohladat v historii kde som radil ze openbox made in china je dobry ?, pokial myslis zrovnanie openbox -- showbox co sa tyka zdielacky medzi nimi tak openbox je neprekonatelny v tejto triede. nenasiel som ziaden iny prijimac, ktory dokaze obojstranne zdielanie 2 kariet po rs232 s priradenim karty ku konkretnemu kanalu. ty snad hej ?
hardwarovo je to kram ako kram
uživatel
Vlado Fogo
30.07.2009, 07:29.24

Dej FW 2.21
Vlado Fogo:Ne každý potřebuje sdílet. Co prodáváš nyní? Ať se pobavím a vytáhnu nevýhody tebou propagovaného krámu. :laughing:
uživatel
juzek
30.07.2009, 08:35.09

RE:petr86

Dreamsky používam trištvrte roka, po každom nahraní nového FW dávam továrenské nadstavenie. Nahrávanie a i prehrávanie ide bez problémov - používam flash Datatraveler 16GB. Firmware mám momentálne tiež 2.23 a šlape OK.Funguje i to nahrávanie iného programu aký práve sleduješ- samozrejme ten istý transpordér.Tvoj problém môže byť spôsobený naozaj pomalou flash- skús vymeniť za inú, prípadne skús ešte raz prehrať FW a dať továrenské nastavenie - potom musíš samozrejme dohrať setting, prípadne opäť preskenovať sat.. ;) ;) ;)
uživatel
dano01
30.07.2009, 09:01.32

Jo flasku mam pomalou, snad to bude tím, tovární nastavení jsem dal.
uživatel
petr86
30.07.2009, 09:42.36

@juzek

nemam obchod, ale napriek tomu som par kamaratom doporucil a nasledne prerobil koscom na octagon 918, pripadne opticum na octagon. s sd prijimacmi je to vsetko na jedno kopito, cize cina nad cinu, tam im radim dream 500 pretoze nan mam skoro vsetky nahradne diely.
co ty ? ako sa dari fergusonkom ? pocul som ze zase opat nejaka grupa len upravuje stare softy po dvb-extreme, viac menej su to len kozmeticke upravy, ale problemy s citackou nikto neriesi .. konkretne pisem o hd 8800-vke ale ciastocne aj 8900-vke
uživatel
Vlado Fogo
30.07.2009, 11:36.54

Máte to priatelia niektorí s tým vyhadzovaním jednoduché..
U nás zaviedli prísne separovaný zber odpadu. Máme červené,zelené,žlté,modré a čierne kontajnery.
Otázka je , do ktorého hádzať uvedené STB , prípadne podobné Strong , Technisat Opticum a pod.. :-/
uživatel
P 222
30.07.2009, 11:57.18

@VF: tak zrovna o tom co zmiňuješ na konci příspěvku něco vím, kosmetické změny tam jsou, ale podstatnějšího charakteru, drží to už konečně pořádně (aspoň zatím)navolenou zvukovou stopu, PVR taky v klidu a ten problém se čtečkou byl u některých verzí softu ale už je to pěkně dlouho, obvyklé karty používané u nás schlastá bez ztráty kytičky
uživatel
poky1
30.07.2009, 13:10.22

Už jsem to vykutil, krátké nahrávky (desítky sekund) to dělají, u delších nahrávek už problém není ;P
uživatel
petr86
30.07.2009, 21:31.52

@VF

Tvoj citat:tam im radim dream 500 pretoze nan mam skoro vsetky nahradne diely.
Myslel som si,ze je to spolahlivy stroj,ale opravari doporucuju väcsinou,to,co sa kazi.
Takze ty chces,aby ludia kupovali to,co ty bez problemov opravis!S cim najmensimi nakladmi a aby si sa zbavil nadbytocnych dielov,ktore by si musel vyhadzat do popolnice.
A inac Dreamsky je jeden z najlepsich low end stb.
uživatel
Kasr
31.07.2009, 00:38.55

@Kasr

a potom si sa zobudil a ruka v zachodovej mise.
povedz mi kto opravi ten kram az sa pokazi v zarucnej dobe, ha ? hali*rsky ta rovno posle do prd*le a tebe nezostane nic ine ako oci pre plac. mysli na to ked budes pozerat satelit cez najvacsiu burku, blyskavicu/hrmavicu
A v pripade ze by sa aj nasiel aj solidny predajca vzdy ma na reklamaciu 30 dni a tolko bez satelitu je pridlha doba.

BTW:nadbytocne diely neexistuju, vzdy su len nedostatkove, trebars take asixy, lnbp-cka atd atd .
uživatel
Vlado Fogo