Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.07.2009, 08:39.16

Motor SG 2100+ parabola

Lze k tomuto motoru použít středovou parabolu nebo musí být ofset? Mám středovou parabolu, polární závěs a táhlový motor bez pozicioneru. Napájení motoru dosluhuje.
uživatel
coach
30.07.2009, 09:28.38

RE: Motor SG 2100+ parabola

Principiálně to jde. Je to jen otázka upravení držáku paraboly. Ale bude to vypadat ošklivě a počítám, že i váha paraboly s držákem bude větší, něž by se motoru líbilo.
Kdybych to řešil já, vyměnil bych tu zahnutou trubku, která má to zahnutí kvůli ofset parabole, nahradil ji rovným kusem. Tím by se získal prostor pro uchycení středovky na polární osu. Pak by se musela vyřešit deklinace a ve finále se modlit, aby ty úpravy nezměnili silové poměry v uložení polární osy nad pevnostní možnosti motoru.
uživatel
Hujer
30.07.2009, 09:35.02

Být tebou, koupím V-box - cena kolem 1k
uživatel
Hujer
30.07.2009, 09:58.28

Máš dvě možnosti

Pokud je Tvá středovka větších rozměrů a stojí Ti za to, zakup sobě k ní pozicionér V-BOX II, (cena málo nad 1000.-Kč) určený pro napájení táhlových motorů. Ten zapojíš k přijímači a jednotlivé pozice pro DiSEqC v přijímači nastavíš manuálně. Sestava pracuje velmi dobře, dlouhodobě stabilně a nejsou s tím problémy. Spolu s koaxiálem k LNB je potřeba připojit k poziconéru táhlový motor čtyřžilovým kabelem. (Dá se to řešit i UTP kabelem.)

Druhá varianta je zakoupit k motoru SG2100 offsetovou parabolu a konvertor k ní a vyměnit celou montáž na stožáru.
Získáš tím možnost využít funkci GOTO XX (USALS), jestli to Tvůj přijímač umí, a nebudeš muset nastavovat pozice satelitů jednotlivě manuálně.

Mechanické úpravy SG2100 a montáž těžké středovky na hřídel motoru Ti nedoporučuji. Je to dražší a výsledek není zaručen.
Jestli si ale chceš hrát jako kutil... udělej a napiš sem dosažené výsledky.
uživatel
bob.r
30.07.2009, 11:01.23

V-box by byl super. Nenašel jsem obchod kde by byl dostupný
uživatel
coach
30.07.2009, 11:13.59

Zkus internet...

podívej se třeba na olmi.cz, omko.cz, impexa.cz atd.
uživatel
bob.r