Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.07.2007, 09:02.09

Duální vysílání

Pro všechny, kteří mají neustále potiže se zvukem TV NOVA:
Jedná se o běžné normální :Duální vysílání: a každá normální televize je na to vybavena už nejmíň 15 let. Obsluhuje se to tak, že vstoupíme do menu "STEREO", které má 3 podvolby: Stereo, Soun1, Sound2.Zde si navolíme žádaný kanál. Názvy menu se mohou lišit, ale funkce je stejná.
uživatel
Morous
30.07.2007, 09:19.18

RE: Duální vysílání

To máš pravdu, ale problém je v tom, že o této funkci tv přijímače málo lidí ví, protože u analogu se při dvojjazyčném vysílání automaticky tv přepla na levý kanál. Digitální satelitní přijímače tuto funkci nepodporují, takže je nutné neustále přepínat režim stereo/levý kanál a naopak. Z pozemních přijímačů automaticky zvolí levý kanál např. přijímače Technisat DigitMod T1 nebo DigiPal2.
uživatel
sirda
30.07.2007, 09:40.28

RE:

Mohli by vysílat v duálu i zprávy. Na jednom kanále Paroubka a na druhém Topolánka.
uživatel
deltagama
30.07.2007, 09:44.05

Analog jsem koukal ještě na starým Grungigu a když Němci dávali českej film tak jsem to musel přepnout na 2, takže máš pravdu. Napsal jsem to sem právě proto, že to málo lidí ví a někdo sem občas píše blbosti.
uživatel
Morous
30.07.2007, 10:32.14

Ještě bych doplnil, že možnost přepnutí audiostopy je jak u tv tak i u přijímače dvbt nebo dvbs.
uživatel
sirda
30.07.2007, 11:24.13

jenze ne vsechny DVB-S recievery podporuji dualni vysilani pri prepnuti na jeden ci na druhej kanal.Na Humax 8100CI PVR je pri prepnuti z L-R na L-L ci R-R slyset stale obojetna jazykova mutace a pomuze prepnuti pouze na TV prijimaci.A Tim je pase propojeni pres HC.Lepsi jsou dve zvukove stereo nebo DD stopy.U original audio doprovodu doplnit jeste o titulky a humusnej dubbing, novaci a primaci prominou se muze jit klouzat.A vznikne nam tu nadherna moznost vychutnat si filmecek v originale.Jeste zlikvidovat ten pseudo pan and scan format a bude vyuzit potencial digitalniho vysilani alespon v minimalni mire.
uživatel
meduzka
30.07.2007, 11:39.28

Českej dubbing je možná nejlepší na světě. Ten Trávníček mi u Bonda taky nesedí, ale ... jinak se tady od nás může celej svět učit.
Ostatní máš bohužel pravdu.
uživatel
Morous
30.07.2007, 13:15.23

RE:

Českej dabing BYL nejlepší na světě kdysi dávno, když se u nás dabovaly jeden nebo dva americký/francouzský filmy týdně. Teď mi příde mnohem lepší třeba německej dabing.
uživatel
deltagama
30.07.2007, 13:19.33

Morous:Ceskej dubbing byl tak pred 18lety nejlepsim na svete.To byly doby, kdy se dabovalo jen "par" zahranicnich filmu a herci se dostali k zajimavym projektum a delali to s nadsenim, protoze mohli videt neco lepsiho drive a v lepsi nez X-te VHS video kvalite .Dneska je puvodni zneni s titulky nejlepsi a nejefektivnejsi reseni s moznosti rozvijeni jazykovych schopnosti.Tva rovnice uz bohuzel neplati.Novaci a primaci at si trhnou krapem na 10 telenovel, 9x Travnicek. Zde spis to srovnani s CZ dubbingem sedi, protoze tu ubohost xicht vs xicht jeste vylepsi :-).
uživatel
meduzka