Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.08.2007, 13:09.06

SMOUSE/PHOENIX Linux camd3?

Přecházím teď se svým MythTV HTPC na registrovaný příjem CS Linku, tak jsem si koupil SMOUSE/PHOENIX programátor. Ten připojím k PC přes sériový port, do programátoru strčím nově koupenou Gitalku (asi, nebo TandT?) a pak musím něco jednak nastavit na tom programátoru (jsou tam myslím 2 nebo 3 jumpery) a pak taky něco v nějakém programu - používám nějaký kdo ví odkud získaný "camd3", v jehož konfiguračním souboru je mnoho voleb - nezná někdo, jak ho správně nastavit pro spolupráci s SMOUSE/PHOENIX na /dev/ttyS0 a co případně pojumperovat na tom programátoru?

Díky moc!
uživatel
LesniDuch
10.08.2007, 18:43.43

RE: SMOUSE/PHOENIX Linux camd3?

Na phoenixu nastavuješ frekvenci 3,58MHz nebo 6,00Mhz.
Pro cryptoworks je frekvence 3,58MHz.
Pak tam asi ještě bude přepínač PHOENIX / SMARTMOUSE. To je nějaký rozdíl v resetu karty. Zkus který ti půjde lépe.

S camd3 ti nepomůžu.
Znám trošku NewCS server. Ale u těchto programů je vždycky nějaká vzorová konfigurace s komentářem. S nastavením se musíš poprat a nebo pomůže někdo jiný.
uživatel
colombo
10.08.2007, 22:49.00

A co aktivace karty?

Musí se čerstvá karta (Gital nebo TandT) nejdřív nějak aktivovat v normálním přijímači, nebo to zmáknou i tyto serverové programy?
uživatel
LesniDuch
11.08.2007, 08:18.44

Karta je funkční určitou dobu po prvním vložení do přijímače. A není rozdíl mezi aktivačními zápisy a mezi prodloužením platnosti karty.
Prostě zápisy mi tam přes mgcamd a NewCS projdou. Somo že mám v NewCS vypnutý blocker (který právě brání zápisům na kartu).
uživatel
colombo
11.08.2007, 10:36.37

psals, že máš zkušenosti s NewCS - to je pod linuxem x86? Já na tom camd3 vůbec netrvám, byl to jen soft, který žral volně dostupné Softcam.key, což mě teď už nezajímá. Pokud může někdo poradit, jakým způsobem zpřístupnit Gitalku v linuxu-x86 (MythTV nebo DVR, to je jedno), budu moc rád.

K tomu camd3 stejně nemám žádnou dokumentaci, žádný zdroják, vůbec nic o něm nevím, ani kde se berou novější verze... Jen v mírně komentovaném konfiguráku je něco jako:
#SLOT=/dev/tts/0:1:1:1:1:997 :com1:CAR
#SLOT=/dev/ttyS0:1:1:1:1 :997:com1:CTS

Ovšem jestli CAR nebo CTS a co s těma 1:1:1:1 (nějaké au_g,au_s,au_u) netuším. A o blokování zápisů na kartu tu není ani slovo.

Díky
uživatel
LesniDuch