![]() |
|
BER za desteZdravim,tak mam cerstve nastavenou antenu za pekneho pocasi a pri vikendovych destich jsem zjistit snizeni SNR o 5-10%, ale hlavne BER, ktery v nekterych pripadech rozkostickoval obraz. Normalne mam SNR i AGC na 23,5E kolem 90% a BER 0. Antena je nastavena za super dobreho pocasi s LNB od ALPSe, nasledne jsem vymenil LNB za Inverto Multiconnect (takove ty superuzke) a pridal multiswitch, pricemz ted pri desti dochazi k tomu vyskytu BER. Je to spis spatnym nastavenim anteny nebo zmenou podminek prijmu diky vymene LNB? Po dobu, kdy byly na strese ALPSy bylo jen hezky pocasi, takze nemam zkusenost ALPS+dest s aktualnim nastavenim anteny. Poradite nekdo, kde hledat problem? Diky, M. |
bishack
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: BER za desteber-udaj chyby bitovAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: BER za destemyslím že to máš normálně všechno trochu popletené |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: BER za desteSNR a AGC v % ?výskyt BER? sakryš já jsem asi něco zameškal... toto se za nás nebralo :) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
pro davidačekal jsem, že to někdo znalý nevydrží a ozve se....měl jsem takové svrbění, to udělat první, ale nechtěl jsem prudit...že by se nám tady začali vyskotyvat noví odborníci..jen tak dál, alespoň bude po nich co předělávat..... :laughing:DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: BER za desteChlapi, jen se snazim popsat, mozna ne uplne obratne a slovnikem profesionalu, nybrz slovnikem ukazatel satelitniho pristroje, situaci. Nemam ted po ruce merak, ze ktereho bych odecetl SNR v dB (ano, vim, ze se SNR uvadi v dB a ne %) a BER, proto jsem uvedl udaj a jeho zmenu z ukazatele DBoxu. Buh sud, jakemu SNR v dB odpovida 100% na ukazateli. A vyskytem BER mam na mysli to, ze za deste signalizuje DBox pocet bitovych chyb vetsi nez 0, typicky vetsi nez 100.Pokud z vyse uvedeneho popisu neni mozne poradit, tak nic. Profesionalne namerene udaje nejsem schopen aktualne dodat. Prosil bych spise pomoc, nez pranyrovani za nespravne uvedene jednotky (nicmene samozrejme mate pravdu)... Diky |
bishack
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: BER za desteA co tahle to zkusit ještě jednou "pořádně" doladit aspoň na nějaké "hraničním" kmitočtu..........Ne na svářečkách...Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: BER za destepomoc a rada je jednoduchá, našteluj to za nepříznivých podmínek, tj. za deště a na slabých transpondérech. Ladit to za výstavního počasí, za slunka a na hlavních silných tr. nemá smysl.Ano, zmokneš ;) Musíš něco obětovat :) |
davidkriz
![]() |
|
no a teď trochu vážněna pozici 23,5 je s ohledem na možné zhoršené příjmové podmínky dobré použít 80 cm parabolu, kde ve většině případů opravdu i laik je schopen nastavit talíř na uspokojivou úroveň....pro nastavení bez měřáku moje rada zní....znovu a to velmi pečlivě nastavit parabolu, zkontrolovat F konekory a všechno okolo toho....pak uvidíš, jestli je potřeba řešit něco dál....použil si na konektory nějakou doplňkovou izolačku....třeba tam zatéká....na dálku se toho opravdu málo vyřeší.....ale snaž se, budeme držet palce.... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: BER za destechceš radu?!na čísla se vykašli nastav anténu. hlavně BER=0! (myslím že to nedokážou ani machři v NASA) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekco NASA, dokázal bys to i doma, jen bys tu družici musel mít od té svojí paraboly tak metr daleko ;) |
davidkriz
![]() |
|
![]() |