![]() |
|
MUX1 Jeseník - PradědMinutu po půlnoci došlo ke spuštění digitálního signálu Mux1 z vysílače Jeseník - Praděd. Prostějov společná anténa na panelovém domě 100 % signálu. Škoda , že na MUX2 a 3 třeba čekat další rok. Sám mám Skylink Multi aHD přijímač. Tohle beru z pohledu lidí kteří budou mět jen DVB-T. Jaký signál máte kde u Vás podělte se.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - PradědOlomouc - ct24, ct4, ct1jm, ct2, nova, nova cinema, prima, prima cool, barrandov tv, test epg, tv public, z1, ct1sm. Anténu mám nasměrovanou na Brno. |
pavelzhor
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - Pradědpavel asi chytá Kojál a Ostravu/Lysája K36 kulový, převaděč 36/34 Zlatý Chlum kolísavý nesledovatelný signál, jdu laborovat, psal a volal jsem na Radiokomunikace (před pár dny) zda je tento převaděč schopen provozu, odpověď tlf.=nikdo neví, písemná zatím nedorazila! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tak jako vždytak jako vždy čtvrtina PL a celá Haná kouká ,v údolích pod Praděděm můžeme hrát limpopo. |
tonek
![]() |
|
V Havířověje signál na kanálu 36 na TV Orava velmi dobrý. Přijímač sice siť 1 najde a zobrazí na chvilku ulovené stanice, ale do paměti je nezapíše vzhledem k již zapsanému muxu 1 na kanále 54.Vypadá to, že funguje automatická ochrana proti dvojímu zápisu. Je to chytré? TV Samsung reaguje, jako by na kanále 36 nic nebylo, zřejmě také kvůli automatické ochraně. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorostdík že neumřu blbej, jsem fakt nevěděl že funguje nějaká ochrana proti dvojímu zápisu, fakt je že návody čtu až v nejhorším případě. Jinak prosím jestli má někdo TV LG ať to vyzkouší neb jsem asi před 14 dny ladil u Prostějova a bez problémů našel a zapsal CT1 JM i CT1 SMtak by mne to zajímalo ? |
tonek
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - PradědLadil jsem Zlín na televizi, která má v paměti Mux 1 z Kojálu. A divil jsem se, že televize nezapsala naladěný multiplex na nové předvolby, ale jen "vyměnila" kmitočet. |
petr121
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 637 |
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - Praděd...a bez problémů našel a zapsal CT1 JM i CT1 SM.Nebude to náhodou odlišnou mutací ČT 1? :) |
petr121
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 637 |
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - Pradědjistě proto by mne zajímalo SM OV/Lysá versus Praděd, jinak cely mux 1 to zapsalo dvakrát (Kojál plus OV), tam bych o mutaci nemluvil |
tonek
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - PradědSkoušel jsem chytit signál ve Velké Kraši u Vidnavi. Nic my to nenašloZdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: MUX1 Jeseník - PradědZlín zdraví Velkou Kraš a okolí! Super kraj... R^ |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
Louskacekmuzes se mi prosim ozvat na email? jmeno.prijmeni (z nicku :-) jen mezi to vrazis tecku) zavinac centrum.czdik |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE:Hm zajímavé na celé věci v tomto vláknu je to že se tu mluví o všech možných muxech jen ne o MUX1 Jeseník - Praděd.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
MUX1 Jeseník - PradědZdravim.Jsem od Moravské Třebové a Praděd v analogu byl nepoužitelný -5krát duch.Ale dig. signál mě mile překvapil.Přijímam nejspíš odraz ale je tak silný a kvalitní že Kojál, který je o 50km blíž vykazuje o 30% menší sílu a kvalitu.Je pravda že na TV LG je vše silnější dále na přenosném DVB-T DVD SENCOR snad nejsilnější síla signálu okolo 85% .Nejslabší signál vyhodnocuje DVD Recorder s DVB-T tunerem ,Kojál jen 50% a ostatní vysilače jen 30%.Jedná se o vysílače 27kanál nevím kdo to vysílá,29kanál ,40kanál mux2-slabota-kostičky a 3multiplex z kojálu na hranici rozpadu obrazu.Musím podotknout že jsem v lokalitě vysokých kopcu které nás převyšují o 100 až 300m,tak že přímý příjem téměř nemožný.Spoléháme na dokkývače.Bez kvalitní antény a nízkošumového zesilovače u nás ani tuk Rv. Používam proto sat.příjem ale jako rezerva pozemní příjem neuškodí. :))) |
Saidxxx
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 76 |
![]() |
|
MUX1 Jeseník - PradědJsem z Jablůnky u Vsetína.Signál z Pradědu je u nás na vsi co metr pokaždé jiný.Podle analogu někde slušně dívatelný a jinde z toho není nic.Z technických důvodu jsem nemohl umístit anténu na optimální místo (nejlepší signál byl na hromosvodu).Na místě kde ji mám nyní analog nic moc, ale digitál mile překvapil.Signál je kvalitní bez výpadků, kvalita kolísa mezi 60 a 65%.Anténu používám 28 prvkovou Yagi a zesilovač jedno tranzistorový vše home made.Ještě s tím budu experimentovat.Škoda, že nejedou další MUXI.I když mám satelit, tak DVB-T vidím jako levný zdroj kvalitního signálu např. do garáže k PC kartě apod. |
navih
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
![]() |