Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Nahrání nového image do DM 7000 - na Windows 7

Ahoj.

Mám za úkol nahrát do Dreamboxu 7000, který patří známému - nový firmware. Zatím nevím jaký tam chce ale zřejmě Gemini (předpokládám). Má tam už několik let SF Team.
Já mám svůj DM 7020 a pokud zkouším nějaký jiný image tak ho tam dávám pomocí programu FlashWizard, ale s DM 7000 jsem zatím ještě nepracoval a tak se raději zeptám tady než abych udělal nějakou kravinu.
Nemám Serial kabel, takže mohu využít jen LAN.
Mám postupovat podle návodu v Bream BOOKU - strana 22, tedy nahrát nový image do složky tmp a přejmenovat na root.cramfs a nebo by bylo lepší postupovat jinak?
Né že bych se toho nějak bál, ale přeci jenom - je to cizí Dreambox, takže bych nerad něco pokazil.
Co doporučujete pro tento DM 7000 za firmware?
A kde ho případně stáhnu.
Díky.

Kema
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nahrání nového image do DM 7000 - na Windo...

ano postup je rovnaky ako v dreambooku, img Gemini 4.7, stiahnes na IHAD alebo tu ... .dreamboxtool.com/dreambox/DM7000.html a kedze nemas serial kabel postup len tak ako je dreambooku cez LAN

dm666
Registrace: 1/2006

Zkoušel jsem spustit ten DreamUP LAN 1.10 na Windows 7 a program jde normálně, ale aby mi to na těch sedmičkách zítra při přenosu image nespadlo. Přecijen je to dost starej soft.
Předpokládám že pokud by přenos dat selhal tak se nic neděje. Instalace samotného image asi začne až po úspěšném natažení celého souboru. Je to tak?

Kema

Caf Kema
nezabudni don vlazit aspon daky USB kluc, lebo ta flash je tak mala ze ti to bude padat...
daj si tam ten USB kluc a sprav to cez flash wizard a mas pokoj.. na dm flash daj len cisty image a korektny radsej na klucik so vsetkym co tam ma byt...
Uvidis je to na nezapaltenie

Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)

fesacik
Registrace: 6/2008

Mohl by ji prosím podrobněji popsat jak to myslíš?

Kema

ved do flash mu staci dat image, settings a nejaky scam na karty + mgcamd +... na ....myslim ze to 7000 zvladne v pohode, ja som ju doteraz mal img SFteam,likra 8 sat, scam + mgcamd a bez jedineho zavahania

dm666
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra