, sekce: Zkušenosti |
|
Saxone a ostatní montážníci pomócZdravím,už v pátek jsem se dotazoval na pozici 11,642V na Eurobirdu,že mi jako jediná nešla.Tak jsem tedy vymazal všechny programy z pozice 28,2 a 28,5E.U paraboly jsem napojil napřímo konvertor na tuto pozici a proladil všechny FTA programy z pozice 28,5E.Všechny uložené programy byly OK i pozice 11,642V a stanice Bliss a ostatní hudební byly OK.Tak jsem to opět napojil na relé EMP option a position,pak zapnu, všechny programy jdou až na tu zakletou 11,642V,tam je signál akvalita na 0.Mám monoblok a dva konvertory,střed je na 19,2E, DiseqC1=23,5E,Dis2=19,2E,Dis3=13E a DiseqC4=28,2E a 28,5E.Už si nevím rady,přece kvůli tomu navyhodím monoblok a dvě relé EMP a nebudu kupovat dva jednotlivé konvertory,abych pak třeba zjistil,že ta pozice zase nepůjde,prosím poraďte ještě naposled.Moc díky |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 187 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócVelmi zajimave,frekvence "LOW VERTIKAL" na hornim okraji spodniho SAT pasma.Predpokladam tedy,ze ostatni pakety z inkriminovane druzice "LOW VERTIKAL" Ti hraji,tudiz bychom mohli vyloucit selhani celeho pasma (napeti 13 V).Nezbyde asi nic jineho,nez jit prvek po prvku a vyzkouset,co to muze zpusobovat.Setkal jsem se s "vyrezem" frekvence 12 525 u vadneho TV/SAT slucovace. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócA co zkusit prohodit 3 se 4?Také se mi už párkrát stalo,že některá frekvence z konkrétní družice na jistém vstupu nešla a po přehození fungovaly obě družice v pohodě! ;) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócPodobný problém jsem měl také,nešla frekvence 11992H na Golden Interstar Twin jinak byl plně funkční,někdy to prostě spadne.Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomóc1)Přestav LNB z pohledu za parabolou: střed 23,5E na pravo 28,2-5 E - samostat LNB a super nastavit na signál a kvalitu, na levo poz. 1 19,2E a poz. 2 13,0E - jednotliv. LNB, až na kraji. To je výhodnější posatvení LNB, potom jde o to. jaký to je monoblock 4,3° nebo 4-6 °- je lepší. Odzkoušej vzájemně EMP-čka. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócJedině to zkus napojit samostatně.......pak teprve řeš co koupit nového.......Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 863 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócTuto pozici jsem samostatně měl a bez problému.Všechny ostatní také OK,pouze ta pozice 11,642V nejede přes ty relé.A nešlo by vypnout všechny DiseqC 1-4 a zapnout DiseqC 1,1 vyřešilo by to něco,nebo je tam také možnost tónová volba 1,2. |
sven
|
|
SkohyMěl jsem podobný problém na GI monobloku single, vše makalo, kromě horního vertikálu na jedný půlce lnb, druhá půlka makala bez problému. GI v poslední době lnb dobře odflakuje. To samý Topfield TF6000, hrůza a děs. Z deseti kusů, deset vadných se stejným problémem. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócJinak jednoduchá rada vyhoď monoblock a kup dva samostatné konvertory.....Jak jednoduché a levné....Pokud máš aspoň na dva konvertory.......Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 863 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
Myslím si,že jde o nahodilý odlaďovač, který se vytvoří kombinací konkrétních součástek do serie.1. Začal bych stavem, kdy to funguje. 2. Postupně bych do serie přidával další součástky, dokud nenastane změna. 3. Prohodil bych konvertory mezi sebou. 4. Půjčil bych si jiný konvertor. 5. Měnil bych vývody na relé EMP + změna odpovídajícího zadání na přijímači. Pokud je úvaha o nahodilém odlaďovači správná, pak změnou součástek se změní impedance trasy. V mých případech výpadku jediné frekvence na družici vedla k cíli pouhá výměna konvertoru. Vypádavala mi bezdůvodně Canarias na 19E, jinak celá družice chodila dobře. Problémy tohoto druhu mi rovněž dělal přepínač EMP 16/1. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 435 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócblbě se ptám máš jenom jeden přijímač?žádný TWIN? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
|
|
RE: Saxone a ostatní montážníci pomócAno jeden příjmač |
sven
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|