Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Doporučte satelitní HDTV přijímač

Doporučte mi nějaký satelitní HDTV přijímač, aby byl jednoduchý, s přehledným českým menu, a byl zároveň cenově přijatelný. Bohužel jsem měl sat. přijímač KAON,ale ten se mi neosvědčil a byl z hlediska ovládání zbytečně složitý..Mám sice Vantage HD 1100,ale na hlavní TV,teď potřebuji nějaký jednoduchý a levnější..Díky

Donic
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Doporučte satelitní HDTV přijímač

pozri tu, jednoduchší prijímač už neexistuje:
http://www.ipbox.sk/opticum-hd-x403p.html

skynett
Registrace: 8/2009

Ten x403 som v auguste 2010 namontoval jednemu znamemu a stale mu ide ! R^

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

No,když jsem se díval na to video k Opticum HD X403p,tak to má stejně nepřehledné menu jako ten Kaon. Chybí mě tam vymazání nežádoucích programů,ostatní sice mohu přejmenovat,ale nejde to seřadit intuitivně jako tomu je u Vantage (bohužel ten stojí více).Nelíbí se mi ty možnosti seřazení-ALL,Favorite,Satelite,A-Z,CAS,apod. Chci si to seřadit podle sebe...Ještě nějaký tip?

Donic

Co třeba Mascom MC2000CR HDCI,má s ním někdo zkušenost? Pořídit by se měl do cca 3.tis.Kč.

Donic

těch dotazů tady je dost,i rady najdeš R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

..tak si

kup Topfield 2050,origo čtečka irdeto,sloty na jiné karty funguji bez problemu..mam ho tak 4 měsíce,bez problémů....

amrox
Registrace: 4/2009

Pokud chceš jednoduchý HD přijímač s českým menu, s PVR a rychlým přepínáním programů, tak Ti doporučuji německý Edision Argus piccollo. Čte všechny naše i evropské karty. Cena 2150,-Kč.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Donic

tak ten mascom je poměrně jednoduchej, ale prodávaj se 2 druhy, ten starší neumí PVR funkce, jinak se všechny tyhle hd mascomy podobají homecastu :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil

.... ještě jinak ten novější typ mascomu má CA modul, v kterým by měl být nahrán už nejnovější sw, který má číst jak staré cryptoworks, tak už i čisté irdeto :lookaround:

eemil

to Donic

Kaon má fakt hrozné menu (znám přijímače SD) a co se týče editace programů - jednim slovem: hrůza.
Menu přijímače Opticum je asi stejné jako Orton 4060CX PLUS - který jsem měl možnost ladit-dávat setting a dělal jsem to bez návodu - menu je přehledné.
http://ss2.webz.cz/orton_4060cx_plus.htm

Přijímače Orton jsou vlastně Opticum. Editace programů je jednoduchá - tj. mazání i přesouvání programů. Když budu dále hodnotit tak mě zaujalo absolutně nejrychlejší skenování tr. u přijímače co jsem kdy viděl - asi stejné jak u AltDVB 2.2 (Sky Star 2). Na tom webu v té prezentaci ale nebylo ukázáno jak se ty programy editují - jen přesun programů do favoritních. To menu na editaci bylo přesně v čase 3:04 - 3:05 -:první položka přesun a třetí (křížek) mazání programu.
Asi bych tomu vytkl ten ovladač (jak v té prezentaci) s těmi gumovými tlačítky jinak nic. Navíc to má výstup 12V - což se dnes u přijímačů nevidí - asi to nevyužiješ ale známý má tak vyřešen příjem 8 satelitů
http://ss2.webz.cz/8satelitu.htm

Co se týče přijímačů HD Mascom - tak jestli přebrali to menu z SD přijímačů Mascom tak potěš koště. Menu je nepřehledné - první položka když se přejde k editaci tak je Vymazat (místo aby bylo přesunout a vymazat až třetí.) Co mě ale u tohoto přijímače vždy štvalo nejvíc - že se nedali zjistit parametry tr. - u programu který je aktuálně zobrazen.

Standa2
Registrace: 5/2005

To Standa2

Jsem rád, že nejsem sám, pro kterého je menu Kaonu hrůza, zejména v editaci programů...Nejsem úplný technický "nýmand",ale prostě to jsem nepochopil :O

Donic

Vantage HD, ktorýkoľvek a budeš spokojný, veľmi jednoduché a intuitívne ovládanie, perfektný HW = stabilita zaručená ;-)
Samozrejme ho mám doma (už vyše dvoch rokov) konkrétne Vantage HD 6000...

street
Registrace: 9/2008

nechapu moc tyhle dotazy, nic proti usetreni pokud to je tedy na spravnem miste, ale jestli jsi se stavajicim spokojeny, tak si kup jeste jednu jedenactistovku, za pul roku si ani nevzpomenes ze stal o 1000 vic nez nejaky sunt. vantage patri dlouhodobe k tomu naprosto nejspolehlivejsimu, alespon z me zkusenosti.

milanm
Registrace: 3/2006

Jediné co je v menu Kaonu špatné je přesunutí programů,to je opravdu na diplom pokud se to dělá 1x za rok,jinak mě tohle menu naprosto vyhovuje a řekl bych ,že jsou i horší třeba Ariva nebo Strong.Mascom má podle mého jednoduché a přehledné menu.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

to Donic:
A co např. https://www.parabola.cz/forum/topic-55895/

Spolehlivé a levné jsou i Allboxy 2500 HD + Smit.
České menu,PVR,třídění v pohodě,dá se rovnat i více označených stanic najednou a můžete je buď přesouvat kurzorama nebo zadat rovnou požadované číslo! ;)
Záloha settingu na flash-export a následný import do dalšího! Pak je ladění a třídění otázkou chvilinky! :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Standa2

mascom, homecast z SD menu nepřebrali, u HD je sice bez diakritiky, ale poměrně přehledné a dobře graficky zpracované :8)

eemil

Kaony/Fuby mají jedny z nejlepších editací. Nechápu Vaše výtky. Prošlo mi jich rukama stovky.

HiFiOK

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra