Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Kabelová televize

ako rozbočit Kablovku?

Dobrý den,mám existujuce pripojenie kablovej TV.
sposobom takym že do bytu mi vedie jeden hlavný kábel.Ten vedie k 1.tv,signal na nom 80-90%,od neho je rozbocený kabel k 2.tv,obraz horší 60-70%,od neho kabel rozbocený k 3.tv a tam obraz nepozeratelny 40-50%.
Chcem sa opyta ci nieje lepsie rozbocit pripojku hned pri privode do bytu na 3TV aku kazdemu tv kabel na priamo do TV?poradte lebo toto mi zapajali technici kablovky.Na začiatku signal/obraz dobrý a na konci skoro nič.Hovorim o signale analogovom aj digitalnom.
uživatel
furioso
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 185
Odpověď v diskusním vlákně
 

Skus toto

Tento problém som mal aj ja u známeho nakoniec kupil toto zariadenie a funguje to úplne na parádu pozri si to:
http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2323&category_id=112&option=com_virtuemart&Itemid=1
uživatel
mar331
Registrace: 1/2005
Příspěvků: 182
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pre:mar331

to stačí zapojit 1ks rozbočovač?
Takto:do bytu ide kabel,ten zapojim do vstupu,potom 3x vystup
kazdy už na priamo ku kazdemu TV?Pasivne nezosilia signal?
Ide mi hlavne o digitálny signal cez ten koaxial.Porad.
uživatel
furioso
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 185
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pasivní

zeslabují signál.Aktivní 3 výstupy a ke každé TV zvlášt kabel.Ale bez měřáku určit ten nejvhodnější-to je spíš pokus.
uživatel
hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 6 735
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ako rozbočit Kablovku?

Pánové,kdysi bylo něco takého,jako aktivní rozbočovač,divil bych se,že by něco takého nebylo ke koupi.Možná že se mýlím?? :lookaround:
uživatel
zzaner
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 3 333
Odpověď v diskusním vlákně
 

Jistě

je jich dost.Od třeba 4dB a vejš.Akorát vybrat ten nejvhodnější.Pokus-omyl se muže dost prodražit proto ten měřák nic víc.
uživatel
hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 6 735
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ako rozbočit Kablovku?

A by bol problém potiahnuť káble do hviezdy,tak sa to dá vyriešiť aj cez dbočovač pri prvom rozbočení.Odbočovač má nízky priechodzí útlm do 1 dB, a odbočovací od 7dB( Previs PTO7).Ale samozrejme záleží to od vstupnej úrovňe signálu.Možno by stačilo len vymeniť staré káble za káble s menším útlmom.
uživatel
jarosa
Registrace: 12/2009
Příspěvků: 199
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ako rozbočit Kablovku?

Pokud by se jednalo o kabelovku od upc tak vše udělají k tvé spokojenosti.Mají na to vše potřebné.
uživatel
Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 3 543
Odpověď v diskusním vlákně
 

re:Fanyn

Bohužial nie je to kabelovka od UPC a technici dost neochotný,len výber iný nie je.Aktivný rozbočovač?bol by fajn?
Pomohlo by to na signál?12V aktivný zosilovač 1 vstup/3 vystup?Poradte....
uživatel
furioso
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 185
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ako rozbočit Kablovku?

poradit se nedá, na dálku se takové rady nedávají protože to nejde, bez znalosti úrovně.
uživatel
davidkriz
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 2 764
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ako rozbočit Kablovku?

:fuming:
uživatel
furioso
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 185
Odpověď v diskusním vlákně
 

furioso

něco v nepořádku?
uživatel
davidkriz
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 2 764
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: ako rozbočit Kablovku?

domluv se v obchodě s anténní technikou na případném vrácení,pokud to nebude chodit,zkoušej až se trefíš,nebo zaplať firmu,máš to hned a se zárukou funkčnosti,ale není to zadarmo R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 26 031
Odpověď v diskusním vlákně
 

zzaner:

Že je to ke koupi se nemýlíš, ale bohužel pro kabelovku je to obvykle nepoužitelná věc.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
uživatel
technikTKR
Registrace: 6/2004
Příspěvků: 6 771
Odpověď v diskusním vlákně
 

rozboceni kabelovky

Ja jsem pouzil k plne spokojenosti rozbocovace od dnaelektro.cz. Pokud je dosti silny signal na vstupu, ve vsech 3 vetvy do tv bude stejny utlum: ztrata rozvodu 4,5 db a pruchozi utlum 6,5 db.A se dari. Podotykam ze upc pouziva podobne rozbocovace. Hodne zdaru. :))
uživatel
aslivins
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 157
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE:rozbočení kabelovky

Ja som si objednal jeden aktivny rozbočovač,značka mi nič nehovori.No ale v popise bolo napisane že funguuje pri analogovom signále ale aj digitálnom,toto práve potrebujem rozchodit sice pri kablovke.Zisk je udavany 8-10dB.
Neviem prečo mi to nezapojili hned takto že hlavny koax rozdelený na 3TV ale robili to tak ako som na začiatku pisal.
Robila mi to firma SWAN od ktorej mam Kabl.TV inu možnost nemam,ak by som mohol tak mam UPC.
uživatel
furioso
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 185
Odpověď v diskusním vlákně
 

rozboceni kabelovky

Myslim ze si to sjednodusili. Ale pri pripojeni pres tzv Loop out, tj. od jednoho prijimace do druhyho atd, ztraty jsou vetsi nez pri pouziti rozbocovace. Pekny vikend ;)
uživatel
aslivins
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 157
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra