, sekce: Příjem DVB-T |
|
Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?Už se v tom českém DVB-T bordelu nějak utápím. Mám Yagy (21-69k. cca 13dB )anténa je 34,2 km od vysílače Buková hora, přímý výhled ani náhodou, cca 100m stíní první panelák o 200m dále další. Pak by to už mělo být čisté, výškově je přijímací anténa o cca 400m níže než antená na vysílači. Pokud antému namířím přímo na vysílač naladím mux1 a 2, síla signálu cca 45% kvalita 100%. Mux 3 ani nenaladím. Celkem nakadím 16 "stanic". Pokud antenu otočím do protějšího kopce (tedy chytám odraz) tak naladím 25 "stanic" mux2 naladím 3x a naladím i mux3. Mux 3 sice naladím, ale to je asi tak vše, síla kolísá od 0-35% a kvalita 0-10%, tedy v 98% bez obrazu. Cesta signálu po baráku vypadá takto, od antény svod cca 4m, pak anténí zesilovač Teroz 434 K21-69 +18db šum výrobce uvádí 1dB, podle mého tak 1,2dB, následuje cca 25m koax k PC s TV kartou (TV mam na Sat.)Pokud anténou pootočím o dalších cca 30st. mířím přímo na Jedlák u Chomutova, tady mi jede mux1 a 2 s sílou signálu cca 60% a kvalitou cca 65% , vzdálenost od Jedláku cca 23km. Podle všeho vysílá Mux1,2,3 z Bukové hory stejným výkonem , každý 100kW ,2 jede na 58, 3 na 55 a 1 na 33 kanálu, tak proboha proč má 3 tak radikálně jiné přijímací parametry než mux2 o dva kanály výše? Apropo dá se někde zjistit jakými parametry vysílá který vysílač? Bude mux 3 vysilat i v druhé síti nebo zustane jen na hlavních vysílačích, jsem důkaz toho, že to nestačí? Poslední dotaz, dá se nějak z TV karty v PC vyčíst z jakého vysílače je ten který program, já novu naladím 3x a zajímalo by mě od kud je ta třetí. 1x bude z jedláku, po druhé odrazem Bukovka, ale ta třetí? Díky. |
wivern
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 38 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?http://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/region-ustecky-kraj.html.......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 529 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?10 KM od Mostu přijímám Zelenou Horu, Jedlovou Horu, Krašov, Bukovou Horu bez zesilovače všechny MUXY, k tomu nějakých 20 němců ;)Řekl bych, že máš přebuzený signál, ale to se dá zjistil pouze z měřákem. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?já na Kladně primárně přijímám Bukovou horu, jako zálohu Černou horu a Ještěd....z té strany ještě anologové vysílání Polska.....pokud se nechcete trápit, tak jednoznačně satelit na pozicích ( 23,5 + 19,2 ) a máte vyřešeno.....já například mám problémy s vysílačem Praha-město versus Cukrák ( jedou v SFN a je to víceméně nepoužitelné...)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
|
|
pigfuckermyslím že to není nepoužitelné kvuli SFN, ale nechci Ti do toho kecat :) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 770 |
|
|
wivernodkud je která Nova snad poznáš podle kanálu, ne? |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 770 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?niekedy, ak je nehomogenne pole, tak dlha antena je horsia ako blbe lacne sito so sym. clenom. ja chytam mux 3 prave takym sitom + 16db predzosilnovac kanalovy. a pohoda. skusal som tam dlhu antenu a vysledok asi polovicny. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 247 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?Vzhledem k tomu co pises,bych zkusil to plzenske sito TVA 21-69 k.,ktere neni tak narocne na homogenitu pole a zkusil bych to nejprve zapojit bez predzesilovace,pouze pres symetrak v krabicce. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 861 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?Když vylezu do 7 patra paneláku o 200m dál tak to taky všechno chytnu a to na antenu z raminka.Ovšem u sebe na baraku to prostě nenaladim. Přebuzený signal jsem take uvažoval, nejspiše ho i dosahnu, pokud antenu namířím přímo na Jedlák tak se zesilovačem skutečně přebudím 33 kanal, TV karta jej pak nenaladi, Technisat setop box, bez problemů, ale kvuli TV karte jsem musel vlozit utlumový článek -7db (rozbočovač) pak to jelo i s zesilovačem. Zajimave je, že ani pak síla signalu nepřelezla 69% Mux1 a 2, Mux 3 0. Ted v noci mi na TechniSat DigiPal 2 mux 3 jede, na TV karte v PC ne, jen občas probliknem 10 KM od Mostu přijímám Zelenou Horu, Jedlovou Horu, Krašov, Bukovou Horu bez zesilovače všechny MUXY, k tomu nějakých 20 němců Řekl bych, že máš přebuzený signál, ale to se dá zjistil pouze z měřákem. |
wivern
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?Sito kuli Mux3 kupovat nebudu, příjem bez zesilovače jsme zkoušel. Pokud připojim TechniSat DigiPal 2 místo zesilovače tedy cca 4m od anteny tak to v tomto okamžiku jede i při současném nastavení tedy odrazem od protilehlého kopce, včetně mux3. Sila dignalu 35% kvalita 35%, na TV kartě o 20m koaxu dál je to ale již nepoužitelné a to jsou celkem super přijmové podmínky, noc, jasno.Vzhledem k tomu co pises,bych zkusil to plzenske sito TVA 21-69 k.,ktere neni tak narocne na homogenitu pole a zkusil bych to nejprve zapojit bez predzesilovace,pouze pres symetrak v krabicce. |
wivern
|
|
DVB-TJá mám na domě rozvod do hvězdy a přijímám Votice mux 1 a mux 2.Na TV SONY Bravia bez problému a na STB Strong jede mux 1 pefektně a dvojka kolísá a kostičkuje.Na půdě zesilovač Fracaro,úrovně na všech zásuvkách stejné.Takže to chodí asi značka od značky různě. |
Dasty
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 88 |
|
|
RE: Mux3 Ústecký kraj - DVB-T bordel?Poradím ti jednoduchou věc, vyhoď tu pc kartu a dej si tam jinou ;)co pc karta, to jiný tuner, jeden je dobrý a druhý stojí za prd |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|