Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Kombinacia multifeed a motor na 1 parabole

Ked chcem na jednej parabole multifeed (cca. 80 perc. casu)a aj motor (zvysok casu), postup moze byt (moj prijimac umoznuje pre jednu druzicu nastavit bud diseqc prepinac 1.0, 1.1, alebo motor -1.2, usals- nie obidve nastavenia naraz):
1. nastavit mulfifeed 2. vytvorit kopiu druzice na ktoru je namiereny stred paraboly - pre motor 3. nastavit zvysne druzice pre motor

Takto by to predpokladam mohlo ist. Ak chcem z MF zvolit druzicu nadef. pre motor, to by nemal byt problem, ak z druzice pre motor prejst na MF, musim motor najskor "zaparkovat" na zakladni (zvolit stanicu tak, aby motor isiel na zakladnu poziciu) a potom prejst na pouzivanie MF.
Moje otazky:
1. existuju prijimace so sucasnym nastavenim (pre jednu druzicu) prepinaca aj motora naraz?
2. Robi sa to tak ako som napisal? "Odbornik" z predajne na mna kukal co to vlastne chcem, povedal mi za jedine twin prijimac.
3. K tomu potrebujem motor, ktory prepusta diseqc 1.0 a 1.1 prikazy - moze byt bezny motor na 40-50 EUR, vie to kazdy z nich ?

jozz
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kombinacia multifeed a motor na 1 parabole

1/existují
2/ne
3/běžný motor
rady ohledně vámi utajovaného sat.přijímače se těžko podávají,mě to bez problému funguje

vladnaico
Registrace: 5/2008

Toto som skusal na prijimaci Silvercrest SL65, kde sa naraz prepinac a motor neda nastavit. Je uvedeny postup OK pre takyto jednoduchy prijimac ?

Ak prijimac umozni nastavit oboje (prepinac aj motor) naraz, tak to zrejme pojde bez problemov.

jozz

Umožnují to bez problému špičkové přijímače typu dreambox :)) :))
Sám to tak mám parabolu T90 15x LNB + 1 motor.
jedním kabelem do přijímače.Pozice co nejsou na T 90 točí.
Dřív jsem měl dokonce jen jednu poarabolu na motoru a na tom ještě mutlifeed.
Mám to nafocený i tady v galerii
Nikdy s dreamboxem žádný problém chodí to bez problému

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Niečo podobné používam ja.1 Parabola s monoblokom+ dve na motoroch.Ked chcem točiť,prepnem na danú parabolu,potom zvolím v menu "motor" a pretočím. diseqc prepínače ostanú zapnuté na poslednej voľbe.potom samozrejme zvolím v menu "pevnú anténu" aby som sa dostal na ostatné antény...

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Myslel som nieco ako ma PAT (podla foto), len som predpokladal, ze z receiveru pojde kabel najskor do motora a az potom na diseqc prepinac, ale asi to ma byt naopak. Pozeral som prijimac, kde sa da naraz nastavit multi + motor, no Ariva to nevie a zrejem ano opticum X4xx. Uz mi je jasne preco obchodnici krutili hlavami nad takymto zapojenim - oni moc tie Dreamboxy nepoznaju (lebo ich moc nepredavaju - cest vynimkam).

Marval450 ma zrejme nieco obdobne ako som myslel, len komplikovanejsie.

jozz

http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra