Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nefunguje multibalík

Zdravím, môjmu známemu dnes večer prestali ísť programy multi, ktoré si riadne zaplatil/do 3.apríla/ základ mu ide.Má osvedčený Openbox 810+karta od03.Akurát sa mu to stane, keď sa tešil na hokej.Na linke Skylink osvedčená "rada"-vypnout přijímač a znovu zapnout+vyčkejte na programe Čt1 2 hodiny.
Má niekto dnes večer podobné problémy?

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nefunguje multibalík

prijel jsem jen ke svym zakaznikum nahrat novy setting s Love a FashionTV, prehral jsem jim novy FW a po naloudovani settingu se rozjela jen zakladni nabidka. chvili jsem si pripadal jak amater, nastesti jsem si za chvilku spocital kolik je jedna a jedna. Huba by jim neupadla, aby dali vcas avizo, ze se dnes tato zmena ve streamu udeje. Tohle je docela lajdacky pristup k partnerum. zdravim Zipa.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pit178

Tak já už jedu v oboru přes 20 let a vždy je nejvíc práce, montáží .... v zimním období, připisuji to tomu, že prostě lidi sednou v září-říjnu k bednám (TV) a najednou zjistí, že by chtěli třeba ČT4, nebo CZ Eusp .... a rozjíždí se pravidelný chaos. Cca v dubnu to opadá a začínají novostavby, pensiony, hotely ...
Kdyby Skylink prováděl změnu key v prosinci, to by byl rachot, tak tady bude vyřvávat pár jedinců.
Výpadek se netýká všech, jde o min procento a nikdy nic v takto sofistikovaných technologiích nebude nikdy na 100%.

Zip
Registrace: 1/2006

no já dělám v oboru již 15 roků a v lednu když je -20stupnů montáže nedělám,pouze na balkony.

pit178
Registrace: 11/2007

Ahoj Saxone, také zdravím.
Vždy si na Tebe vzpomenu, když nastavuju parabolu na 12110.
Poznámka - dnes jsem vytáhl z 80FE Telesys a LNB GT Sat - MER 15,3dB LM 7,1dB CBER 2,9E-3.

@pit178
tak tak, v -20 už se málem lámou i koaxy, ale někdy jsou prostě zákazníci neúprosní (+/- týden) tak sleduju počasí a instalace přizpůsobuji situaci.

Zip

Zip

Já se dostanu s MER maximálně na 13,3dB. Dělam většinou GI, protože mám možnost je v případě problému měnit bez keců kus za kus přímo v CB.

LN je asi NoiseMargin, ne?

Nejsíš mám na jihu nějaké rušení z Badru. Až bude čas, tak s měřákem vlezu na T90 a zkusim to napojit přímo za LNB, u toroidky bude separace dostatečná, tam se jakékoliv rušení od sousedů nekoná.
Už jdu chrnět, mám toho dneska tak akorát.

On Air!

Saxon

oprava

Tys psal LM, já zase LN, ale oba jsem mysleli nejspíš NM.
Končim... :laughing:

On Air!

Saxon

Montažnik

Tak som práve skončil zo SkyLinkom. Už tieto karty nebudem nikomu ponúkať. Iba CSlink. Howgh. Tie dnešné telefóny mi za tie peniaze nestoja. Bye, bye SkyLink a máte po ďalšom zákazníkovi/predajcovi.

Citron
Registrace: 7/2006

Saxon

Promax u sat pásma užívá zkratku šumové rezervy LM, je to obdoba NM.
Taky jdu

Zip

Citron

Nechci tě strašit, ale u CS Linku to bude stejné.

Zip

Ale hlavně ho nestraš :laughing:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zip

Tomu nevěř protože CsLink už je alá Canal Digitaal a ten se takto nechová co mám možnost pozorovat! ;)

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

satmam

Ty jsi spolumajitel Canal Digital, nebo Media Vision? Ty víš, co mají provideři ve smlouvách podepsaných s majiteli stanic? Všimni si, že vše je vynucené nejrůznějšími autorskými právy, smlouvami atd. a nikdo z providerů se těmto nepopulárním krokům nevyhne.
Je to logický začarovaný kruh, dovolím si takový malý popis -

Jsem umělec (hérec), chci za svou práci zaplatit, mou práci vyrobí do prodejného artiklu nějaké studio, které živí x lidí, a ti chtějí také zaplatit, jsem majitel stanice, dílo zakoupím a také živím x lidí a musím je zaplatit, jsem provider, ve smlouvě mám podmínky, že dílo musím zajistit před neautorizovaným příjmem, tak plním podmínky smlouvy.
A co jsem tím chtěl říci, že všichni provideři mají zhruba stejné povinnosti a podmínky, rozdíl ve smlouvách není v povinosti zabezpečení díla, rozdíl ve smlouvě bude v jiných, pro nás nepodstatných detailech.
Čili, ať CS Link vlastní Petr, nebo Pavel, povinnosti budou stejné a nepopulární kroky zavedou také, ať chtějí, nebo né.

PS: v noci jsem schválně zapnul týden nepoužitou kartu Skylink ICE kartu s plnou nabídkou, placené programy opravdu nešly, ale po pár minutách čekání na STV1 se karta rozjela a opět jede komplet.
Hysterie některých je naprosto neoprávněná, leda že by loupili (kradli) pomocí kracknuté karty! A proti takovým, nebo spíše, díky takovým, takovato opatření přišly.

PS2: Zkusil jsem na Humaxu 5100 nahrávat z Discovery a zároveň jsem si spustil History a vše jelo jak má, nahrávku jsem v zápětí vyzkoušel, byla na HDD rozkódovaná. Závěr - Humax 5100 jede bez jakéhokoli omezení, je možné nahrávat i sledovat programy s jednou IR, nebo ICE kartou.

Zip

Tj ale mel jsi zkusit nahravat a sledovat trosku drive, ted ho vypli zase.

Hypnos
Registrace: 3/2009

Hypnos

No jo, už to vím, že to vypli, ale i tak to s Humaxem platí, protože v těch 14 dnech jsem na žádné omezení těchto funkcí nenarazil.

Až to zase zapnou, dejte vědět, nemám čas to sledovat.

Zip

@zip
Neviem ci nechapes, ci ta opili rozkom, alebo zamerne klames. Zmluvy resp licencie, alebo autorske pravo je pre program v zaklade SL ine ako pre programy v platenych balikoch?

Surflock chce Skylink podla svojho vlasneho vyjadrenia pouzivat len u platenych programov (MULTI, HDbalik, HBO HD ...).
Fakt veris, ze licencna zmluva resp jej podmienky od majitela prav su pre TV Markiza ine ako pre HBO? Preco potom SKYLINK nebude pouzivat surflock pre TV Makizu? Vtedy nikomu nevadi, ze pozeram Markiza a nahravam JOJ? Vtedy moze SL porusovat podmienky, ktore podla teba su v zmluvach na ten isty film beziaci nie na HBO ale o rok neskor na Markize?

Skylink bohapusto klame !!!
Snazi sa klamstvom zdovodnit svoje kroky, ktore maju jediny ciel - vymenu kariet dufajuc v narast predaja platenych balikov, ktory ma byt zabezpeceny znefunkcnenim zdielania.
Ja tvrdim, ze popri tom vsak nesmie obmedzit ostatnych zakaznikov.
Ak obhajujes v tomto SL, tak to radsej ani nedopoviem ...

losparabo
Registrace: 2/2007

citacia z clanku tohto portalu:

Možné problémy s nahráváním více placených programů Skylink zároveň připouští i provozovatel. ""Jde o to, jak je přijímač vybaven. Pokud nahrává v zakódovaném formátu a odkóduje poté, nemá problém"," popisuje webu parabola.cz Jaromír Glisník. V PRIPADE, ZE PRISTROJ NAHRAVA V ODKODOVANEM TVARU, MOHOU NASTAT POTIZE. Duální decrypt podporují moduly Mascom s licencí CryptoWorks a Irdeto.

losparabo

nefunguje multibalík

neviem o čom a prečo sa vedú tieto dlhé reči o multibalíku.Ja ho mám tiež,a z toho čo tu popisujete sa u mna neprejavilo nič.Všetky programy fungujú bezchybne, nahrávanie takisto funguje.mne to pripadá ako keby niektorí účastníci boli zainteresovaní akousi konkurenčnou firmou aby vyvolávali chaos a neistotu.ja mám skylink už vyše dvoch rokov a som spokojný.Mám argus edision VIP.

pavokuk
Registrace: 12/2009

ved logicky ze brzdit platene baliky teda unik
naco zaklad obmedzovat ked ani nie je istota dalsich prijmov

chce to troska pouzivat sedu koru

matho
Registrace: 2/2006

Tak jak píše pavokuk:
na žádných typech Edision Argus na kartu ICE ani čisté IRDETO nebyl problém z nahráváním z multibalíku a současného sledováníní jiného programu.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

!s! nahráváním....

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

A čo t&t ? off.nabehne ?

sosi
Registrace: 2/2010

sosi

vyměnit startér a běží

tonek
Registrace: 1/2009

@losparabo

Neboj, chápu o co jde. Vztekat se můžeme jak chceme, ať se nám to líbí, nebo né. Já už většinu věcí posuzuju z obou stran.
Smlouvy neznám já, ale ani Ty, takže můžeme jen spekulovat. Jisté ovšem je, že pokud je třeba film v premiéře, má vyšší stupeň ochrany, než jeho uvedení na sat po x-té repríze. A proto HBO bude mít jiné požadavky na zabezpečení, než Markiza. Ono totiž Markiza by v případě zájmu o nějaký film (nějaký trhák), který na TV ještě nikdo nepustil, musela kvůli menší ochraně zabezpečení zaplatit za takový film třeba 5x, 10x víc, než stanice, (HBO), která vyžaduje ochranu proti sdílení, kopírování ..... Je to vcelku logické a zase jde jen o prachy.

Tady je vidět, že křičí jen určitá "malá" skupina uživatelů. Tito uživatelé si zvykli, že skupina lidí (5 sousedů) zaplatí jednou celý balík, nebo takoví, a to spíše, si nechají modifikovat jistou kartu a hledí zdarma (nebo za marginální poplatek) na celou nabídku. Ty by jsi si to nechal líbit, být providerem? Jednou to protiopatření muselo přijít, přišlo nyní. Teď jde o to aby se nastavily rozumné parametry, které nebudou omezovat ty slušné.

Já vidím hlavní problém v neodborných prodejcích a hlavně ve VO, kteří takové přístroje podávají lidem bez toho, aniž by si uvědomili, že podporují zlodějny. Jde jim jen o prachy a co tím způsobují neřeší, protože oni narýžovali a škoda druhého je nezajímá. Rovněž modifikace karet se rozjela tak, že už to dělá kde kdo a kdekomu. Je jim šuma fuk, že takovým přístupem se může klidně stát, že to provider zabalí a stovky tisíc slušných lidí budou kompletně bez.

Zip

@zip

s tymi zmluvami by som si vsadil, ze to tak nie je, ale je jasne, ze minimalne k zmluvam HBO sa nedostaneme, ze?
Ale s tou ochranou jenoducho pravdu nemas. A to je neuralgicky bod. Preco Skylinku nevadi subezne pozeranie "neplatenych" programov? Lebo za ich retransmisiu SL nevytlcie dalsie peniaze, lebo si uplink platia samotne televizie. Dobre, ale preco to nevadi "neplatenym" televiziam?
That´s all folks.

To ze krici len mala skupina ludi je dane, podla mna, 2 faktormi:
1A) ti co zdielaju externe zvacsa vedia, ze je to nelegalne a su ticho
1B) ti co zdielaju karty doma su zastrasovani, ze to je udajne nelegalne, a su ticho tiez
2) krica bud ti, ktori vedia kolka bije a ti ktori s tym uz maju problem v 2 tunerovych primacoch, alebo su natolko technicky znali, ze vedia ze po vymene CRY na IRD ten problem s PIP a PVR problem budu mat, ak sa surflock nastavi na 1 dopyt.

Si skuseny, kolko percent ludi ma 2tunerovy pristoj?
Aky maju predajcovia pomer predanych medzi tunermi do 150 EUR a nad 150 EUR, ci nebodaj nad 300 EUR?
2%?

Vysvetlenie:
Problem 2 tunerovych strojov s IRD kartou je nasledovny:
- ak tuner nahrava dekodovane a surflock je nastaveny na dopyt na ecm na 1, potom nahravka bude zakodovana (pri sucasnom pozerani ineho programu, ael ono stai ked pri naprogramovanom nahravani tuner zapne na inom ako nahravanom programe ...)

- tuner nahrava nedekodovane a surflock je nastaveny na dopyt na ecm na 1, tak nahravku pri IRD kodovani treba prehnat dekodovacou procedurou v rovnaky den, lebo zajtra sa zmenia kluce a nahravku uz nedekoduje = sa neda pozriet! Takze nahravanie cez dovolenku, ci prosto s vacsim odstupom je zbytocne ...

Ja som vzdy kupoval drahe tunery. Nie preto ze na to mam, ale preto, ze postupnym studovanim som si stanovil uroven funckneho luxusu, ktoy chcem mat. Nekupim si predsa tuner za 80 Eur a az potom zacnem zistovat ako mna nom urobim to a to, aby som zistil ze to ten moj drak za 80 Eur to jednoducho nevie.
Smutne je, ze som v tejto oblasti znalosti tunerov daleko vzdelanejsi, ako 4 rozni monteri, ktori sa mi snazili spojazdnit T90. 3 malo uspesne. Pozor vsetko to boli znami a silni hraci v meste kde byvam, mesto specifikovat nechcem.

losparabo

a este aby bolo jasne:

- nezdielam dokonca ani doma, nie to ste mimo domacnosti
- mam 2y Sklink kartu, 1x Gital (CSlink), 1x zahranicny provider
- pravidelne kupujem platene baliky vratane HBOHD (to ale skoncim, kvalita nezodpoveda ani 720p ripom)
- nepodporujem nelegalne zdielanie (ale neratam don takoveto to domaci zdileni)
- mam problem s 2tunerovym pristrojom, ktoremu zle nastaveny surflock znemozni PIP a PVR, tkory doterz iseil bez akychkolvek problemov

losparabo
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra