Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

SBI-2050 a problémy s načtením smart karty

Vypínám na noc celý tuner ze sítě (nepoužívám Stand-by režim). Po zapnutí recieveru a načtení systému se mi stává, že se nenačte smart karta (objeví se hláška "E30-04 Služba je v tuto chvíli kódována"). Myslel jsem nejprve, že je třeba špatný kontakt a zkoušel jsem několikrát znovu zasunout kart u do přijímače, ale bez úspěchu. Vypadalo to, že je třeba vadná karta, ale pak se třeba po pár minutách karta sama načetla. To se stává nepravidelně. Co mám reklamovat? Kartu nebo přijímač? Mám Skylink kartu Standard HD ICE.

sikin
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Vypínání

ze sítě každý den není to pravé pro žádný přijímač.Osobně bych to nedělal.Ale proti gustu... ;)

hobo
Registrace: 1/2007

RE: SBI-2050 a problémy s načtením smart karty

Proč vypínáte přijímač ze sitě? Spotřeba el. energie je minimální, při nevypínání nebudete mít problém s načtením. Pochybuji, že když řeknete prodejci, že vám nenačítá přijímač protože ho stále vytahujete ze sítě, že vám uzná reklamaci. :lookaround:

mispi
Registrace: 1/2009

děláte to dobře ale opravdu to radši prodejci neříkejte až ho budete reklamovat ;)

Amiko mini combo

AB DSR-322
Registrace: 9/2005

Nedělá

to dobře.A zdaleka nejde jen o načítání karty..ale jak jsem podotknul je to každého věc ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Keby som stale vypinal vsetky spotrebice (audio+video) zo siete, tak mi neostane cas sledovat TV... :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Tak dneska jsem měl ten samý problém.Po pár minutách se karta načetla.Ještě nikdy se to nestalo.Chyba bude asi někde jinde.

kellysen
Registrace: 11/2007

Nevypínajte STB zo siete ,pri každom zapnutia to roby v podstate reštart ako u PC ak ho dáte reštartovať ,to STB sa takýmto spôsobom pokazí ,pri každom zapnutí do sieťe sa musi navyše vysporiadať z narazovym prúdom ,a ešte znova načitať FW ,Dekodovaciu kartu a uviesť sa do svojho zakladaného nastavenia v podstate ako keď zapnete PC.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

jo vypínejte všechno

,bude více práce,vy ušetříte za rok pár kW ,ale dávejte si do prasátka,oprava zdroje,je to nejmenší R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Netreba reklamovať nič

@sikin: Netreba reklamovať nič, toto nie je chyba, ale vlastnosť tohto prijímača (hm, čo mi toto tvrdenie pripomína?). Tento prijímač mi to robí pravidelne každé ráno a to ho na noc ani nevypínam zo siete, je len v režime Stand by. Načítanie karty trvá niekedy aj 4 minúty. Občas sa dokonca stane, že kartu nenačíta vôbec. Vtedy prepnem na nekódovaný kanál a následne na kódovaný a potom to už zvyčajne ide. Ak stále nie, tak nasleduje práve to spomínané vytiahnutie zo zásuvky, aj keď mi je jasné, že to nie je príliš zdravé.

Konflikt s inými kartami v mojom prípade nepripadá do úvahy, pretože s najnovším softvérom tento úžasný prijímač nepodporuje iné dekódovacie moduly a ani karty v nich vložené. Mimochodom: tento prijímač a jeho certifikácia je podľa mňa hanbou Skylinku. Neviem ako ho kto testoval, ale problémov má viac ako dosť.

Surfer

to je tím, že se každý den certifikované přijímače radí s vedením, jestli Vás nechají ten den dívat, nebo ne :-)

joki
Registrace: 5/2007

"Co mám reklamovat? Kartu nebo přijímač?"

môžeš oboje, ale ak to načíta aj za 5 min, nikde nie je napísané, že sa to musí rozbehnúť za 30sek., takže moc asi nepochodíš. A navyše, každej IRDETO čítačke to trvá o niečo dlhšie, ako v CW čítačke. prípadne UNI. Ale 5min je dosť, možno je to nejaký new function by IRDETO Skylink.
Oprava: doporučujem STB zapínať o 5min - radšej o 15min pred plánovaným pozeraním.

vador
Registrace: 6/2010

podla googlu, E30-4 znamena ze tvoja karta nevie spracovat ECM kvoli zmene klucov. Vytahovat kartu nema zmysel, treba pockat kym dostane nove kluce.

psm
Registrace: 3/2006

technický pokrok :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Este som zabudol odpovedat na otazku "co mam reklamovat?"

Reklamovat treba sluzbu Skylinku, keby kazdu chvilu nemenili kluce, tento error by sa nikdy neobjavil. Karta aj prijimac su OK.

psm
Registrace: 3/2006

@joki: ono to fakt tak vyzerá, že sa radia. :-)

@psm: podľa vyjadrenia predajcu omko.cz sú takéto rôzne hlásenia u tohto prijímača normálne. Píšu o tom pri tomto prijímači v časti Podpora a v dokumente Informace pro zákazníky.

Inak - tento prijímač ani zďaleka nie je OK, to sa musí zažiť. V poriadku je na ňom málo-čo, akurát nikto nechce počuť o tom, že sú s ním problémy. Výrobca to vyriešil tak, že začal vyrábať nový typ Topfieldu. Fakt úžasný prístup, ktorý u mňa absolútne pochoval dôveru v túto značku.

Surfer

Co bolo skorej: Vajce ,alebo Sliepka tu sa to nevie ,ale Isto sa vie ,že STB bolo skorej ako ICE ,tak prečo by malo byť to STB zle ,ked doteraz išlo z CW OK,a naraz je Zle ked vyšla nova ICE a ma vnom ísť ,Lebo karta Funguje vo všetkých originálnych dekodéroch CW ,Tak prečo bolo treba X-krát meniť FW v STB ,ALE SAMOZREJME KARTA JE OK ,najlepšie na tom je ,že STB išlo 5 rokov z 1 FW na čistú kartu CW a na tu ICE ani po X-FW nejde poriadne,ale chyba je v STB ,tak prečo STB ide ak dam dnu staru CW z hocijakým FW ,ale nie KONTAKTUJTE VÝROBCU STB ,chyba je tam ,nedostatočná kompatibilita FW z ICE ,ale prečo ak ta ICE tam isť ma a je PLNE KOMPATIBILNÁ Z LICENCOVANÝMI DEKODERMY CW. :fuming:

PISTOK153

No tento príspevok som sem dal trošku omylom ,lebo som ho písal inam ,ale nevadí hodí sa to aj sem ,v podstate celi problém to popisuje. :crying:

PISTOK153

mhm..opravte ma ak sa mylim..tento pristroj propaguje skylink nasvojich strankach ze je irdeto ready? mhm....mam dost

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra