Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

UPC Direct - Cinemax

Od 1.4. ked presli kanaly Cinemax na vysielanie 16:9 mam format obrazu otrasny.Ma niekto podobny problem?

bombarder
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: UPC Direct - Cinemax

v tuhle chvíli je to OK R^

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Cinemax2

v tuto chvíli není OK formát filmu je 4:3 ;) Kluci jsou nějaký široký ne?

hobo
Registrace: 1/2007

ano cinemax 2 4/3 titulky ok

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

U mě taky otřesný format obrazu,stejně jako TA3.UPC zas boduje. :fuming:

peky6
Registrace: 9/2007

peky6

pokud je film na Cinemaxech v UPC 16:9 tak je obraz OK.Popiš nám ten otřesný formát obrazu na tvé TV.

hobo

Film který není 16:9(většina) není vůbec koukatelný protože postavy jsou široký nebo hubený.Dřív to koukatelný bylo.Kanály které už vysílají 16:9 a dávají starší film tak jsou postraně černé pruhy a postavi jsou v poho.

peky6

Obraz

Cinemaxu ze Skylinku a UPC je ale stejný tak nevím kde soudruzi dělají chybu ;) Tedy v případě filmu 16:9 je stejný.4:3 jsem neporovnával.Ale tak nějak mám dojem,že v UPC je formát 16:9 nastaven tak nějak natvrdo a potom ve vyjímečném případě formátu filmu 4:3 se s tím toho moc nenadělá ani ruční změnou formátu obrazu.

hobo

Ruční změnou formátu obrazu se s tím opravdu nic nenadělá.Abych řekl pravdu ještě jsem na cinemaxu(v UPC)po přechodu na 16:9 neviděl film v pořádku.Možná že jsem měl smůlu ale film který se vysíla 16:9 jsem ještě neviděl(nekoukám pořád).Když platím speciálně za tyhle kanály(cinemax a cinemax 2)tak chci alespoň koukatelny formát.

peky6

Viděl

jsem jich pár a pokud to bylo 16:9 tak i obraz tomu odpovídal-byl rozměrově shodný se Skylinkem.Ale jak říkám v tom UPC je ten formát 16:9 natvrdo nastavený a moc rád bych se pletl.I přístroj Vantage 6000S píše v případě UPC v info okně stále formát 4:3,ale film 16:9 je tak jak má být.Divné ne?

hobo

Technisat Digit HD8 taky píše v případě upc formát 4:3.Musíme doufat že cinemax bude dávat více filmů ve formatu 16:9 a nebo že upc s tím něco udělá. :((

peky6

Já se Cinemaxama nemám žádný problémy, zobrazujou se mi korektně v 16:9, porovnávám to i se Cinemaxem na Skylinku, obraz je stejnej.

Možná jsou problémy jen u některých přijímačů - citace Parabola:
"Oba kanály Cinemax a Cinemax 2 jsou k dispozici v nabídce platformy UPC Direct na satelitním systému Thor (0,8°W). Vysílání zde není ještě opatřeno signalizací 16:9, takže obraz je v některých konfiguracích u televizních diváků zdeformovaný."

Hellas
Registrace: 4/2006

Asi

takhle.Pokud jsem tam viděl film 4:3 tak se to samo nezobrazí s pruhama po stranách a nejde to ani ruční upravou obrazu,aby postava měla správné rozměry.Proto se domnívám,že je tam natvrdo formát 16:9 ve kterém pokud je takto i film je vše v pořádku.

hobo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra