| 15.09.2007, 18:33.24 | |
Satelit s HDD?Poslední dobou přemýšlím o satelitu s harddiskem. Mám takový obyčejný asi tři roky a má jeden problém. Když si na videu naprogramuji, že chci nahrávat pořady ze dvou různých stanic, tak se nepřepne. Nemá funkci, že by se přepínal, takže vždy mohu nahrávat jen z jedné stanice. Když chci nahrávat ze svou stanic, musím přepínat. Další chybičku, co má, je ta, že když nahrává, tak musí být zapnutá televize. Pokud televizi vypnu, tak mi video nahraje tmu. Možná to není problém satelitu, to nevím, ale přijde mi, že ano. Takže se ptám, zda máte někdo satelitní přijímač i s harddiskem, zda je s ním spokojný, popř. zda existuje přímo typ, který má HDD a na kterém si navolím, že chci za jeden den nahrát program z pěti různých stanic, odejdu se někam bavit, a když se druhý den vrátím, tak je vše nahrané. Děkuji za jakékoliv příspěvky. Ečer O. |
![]() Rikitan |
| 15.09.2007, 18:54.27 | |
RE: Satelit s HDD?Že ti to nahrává jenom při zapnuté TV je jenom otázka propojení, pokud ti jde o nahrávání z CS linku musím tě upozornit že pokud budeš chtít nahrávát např. z ČT nebo z PRIMY a dívat se na NOVU nebo obráceně potřebuješ dvě karty a dva moduly protože všechny přijímače s HDD mají pouze CI sloty a tím se to dost prodražuje, samozřejmě musíš mít twin LNB, špatnou zkušenost mám s Technisatem. |
![]() joudisboy |
| 15.09.2007, 19:19.39 | |
@joudisboyvelmi se mylis, jsou prijimace s HDD s vestavenym dekoderem, napr. dm7025, pomoci jedne karty lze klidne nahrat vsechny programy v CS linku naraz (samozrejme pri pouziti twin lnb) a zadny modul nepotrebujes ... |
![]() 007 |
| 15.09.2007, 19:22.28 | |
RE: Satelit s HDD?myslíš že karta umí otevřít dva programi na rozdílných frekvencích? |
![]() joudisboy |
| 15.09.2007, 19:38.49 | |
RE: Satelit s HDD?U DM7025 bez problemu, bezne tak nahravam treba zaraz Novu a Primu, samozrejme pres jednu kartu. Karta je v prijimaci sdilena. |
![]() 007 |
| 15.09.2007, 19:41.58 | |
Jak navolitMě by spíš zajímalo jak je to s nastavením nahráváním? Zda je to jako u videa, že si prostě navolím programy, které chci nahrávat a ono se tak děje nebo jak to probíhá? A pak mě také zajímá jak se filmy pouští zase přes statelit, abych si je zkouknul a zda se také dají uložit do počítače (přetáhnout) |
![]() Rikitan |
| 15.09.2007, 19:43.11 | |
RE: Satelit s HDD?já jsem myslel klasické přijímače, dreambox asi není vhodný pro laiky jako jsem já a asi i kolega |
![]() joudisboy |
| 15.09.2007, 19:44.24 | |
RE: Satelit s HDD?s tím nahráváním je to v podstatě jako u videa |
![]() joudisboy |
| 15.09.2007, 20:25.07 | |
RE: Satelit s HDD?Ano mas pravdu dream neni vhodny pro laiky, ale reknu ti jiny priklad s "normalnim" prijimacem: topfiled TF5510 PVR, jedna karta v CI slotu, opet nahravam primu a novu, sice zde NEUMI interne sdilet kartu, ale i tak to jde: jeden program se nahraje zakodovane a druhy je dekodovany. Tu kodovanou nahravku pak muzes normalne prehravat, protoze mas prece kartu v modulu, ktera se pouzije pro live dekodovani te nahravky. Dalsi priklad je Kaon 1000, ten umi interne sdilet kartu, ale me se moc pri testu nelibil. |
![]() 007 |
| 16.09.2007, 07:27.02 | |
RE: Satelit s HDD?znam dva bezproblemove KOSCOM PVR5970 UFD a INVERTO IDL7000PVR-S najdes je i v nasich eshopech, predrazenou plastovou sracku od technisratu nedoporucuji |
![]() rj45 |
| 16.09.2007, 09:14.31 | |
RE: Satelit s HDD?2Rikitan a joudisboy:Když stavíte požadavky dost vysoko (sdílení karet pro paralelní nahrávku, emu, HDTV, HDD), dostanete se dost vysoko i v nárocích na znalosti pro spuštění a provoz. Obvykle to nejsou úplně plug and play řešení a čím více toho budete chtít, tím méně to je plug and play. Nalezení vhodného kompromisu je velmi individuální a není lehké někomu radit. Osobně považuji za rozumnější pro řešení požadavku nahrávání kartu do PC a k ní přijímač. Stále si myslím, že kombinace SS2 + DM5620 (nebo něco tomu podobného, DM500 atp.) je nejvíce muziky za nejméně peněz a že práce s tím nebude o mnoho více (softů a návodů existuje nepřeberně), ale to a. není jediné řešení, b. neřeší to HDTV, c. rozhodně vyžaduje jakousi znalost. Kombinace Kathrein910 a SS2HD sice asi teoreticky ano, ale tam zase myslím není řešení pro automatické nové zápisy na karty. |
![]() Antonín |
| 19.09.2007, 00:20.21 | |
MythTVTřeba to někoho bude zajímat, tady je to asi mírně off-topic.Provozuju pár týdnů zatím velmi spokojeně PCI dekodér Hauppauge WinTV-Nova-CI + Cryptoworks + Gital na linuxovém mediálním centru s MythTV. Výhody: -zabudováno do stávajícího stroje na příjem a záznam analogové TV, teoreticky nebrání v budoucnu HDTV (bude nutno vyměnit střevle za rychlejší) -je to PC, takže možno rozšiřovat podle libosti, co se do skříně vejde, a až se nevejde, tak jiná skříň -pohodlné a spolehlivé, plně české EPG z internetu - přímá volba nahrávání v bohatém spektru režimů (různé typy periodicity, automatické vyhledání repríz a seřazení záznamů podle nejmenšího počtu konfliktů, zadání priorit atd.) - je to PC, čili snadný přenos a zpracování záznamů - běžné funkce rekordéru (timeshift atd.) - cena v penězích (staré železo: HP Vectra PIII 933 MHz, 512 MB RAM, HDD 80 GB, analogová Hauppauge PVR-350, DVB-S Hauppauge WinTV-Nova-CI, nVidia FX5200 - určitě mnoho dalších Nevýhody: -jako začátečníka mě to stálo měsíc či dva plných večerů po práci, ale hodně jsem se naučil -potenciální problémy - zatím pouze tehdy, když se v tom začnu vrtat a budovat nějakou další zajímavou fičuru, jinak na kabelovku provozujeme už pár měsíců bez problému -neumí více programů naráz ze stejného transpondéru (nedostatek MythTV, jiný linoxový soft, VDR, to snad umí) Běží mi to na Ubuntu Edgy, ale zaregistroval jsem zajímavý projekt Mythbuntu. Knoppmyth ani Mythdora se mi na tom nerozběhly do normálního provozu, zkoušel jsem opakovaně, asi jim nechutnal hardware. Ubuntu bez problému. Rád se podělím o zkušenosti, bude-li zájem. |
![]() impaler |