Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.09.2007, 08:57.28

sharing a zákon....

Dal jsem tak se svým kolegou řeč o sharingu, co to je, proč to je, prstě teorii. No a také jsem ho varoval, že je to nebezpečné a že sdílet s neznámým člověkem je o hubu. No ale pak jsem zkusil googlovat a nějak jsem nenašel ani čárku o tom, že by za to byl v ČR někdo potrestán ? Mýlím se ? Máte někdo nějaké odkazy ?
uživatel
kacenkin
19.09.2007, 09:21.09

re:

minulý týden to bylo ve zprávách v telce, šlo o nějaké studenty kreří nabízeli (sdílení) filmy a prograny,přišli o PC a dostali pokutu pár milionů za způsobenou škodu,... Rv
uživatel
hlek
19.09.2007, 09:24.25

RE: sharing a zákon....

Ja bych rekla že spíž jak uživatelům sdílení,hrozí postih provozovatelum techto sluzeb,ale pokud jsou-nebo se tak tváří,že jsou v cizí zemi např.Rusko(země opravdu neomezenych mozností)tak nevím,nevím kdo by je tam honil.(Pan Langr?Oooooh jak směšné....)
uživatel
betisa
19.09.2007, 09:28.31

to hlek

filmy na mysli nemám, za filmy policajti už pár lidí sejmuli. Mám na mysli sdílení přístupových karet Pay TV... o těch jsem ve zprávách zatím neslyšel...
uživatel
kacenkin
19.09.2007, 09:35.16

re: kacenkin

já taky neslyšel ale je to "to samé" taky je to (dle zákona) krádež, to že to ještě nikdo neodnes je zřejmě otázka času/náhody?...
uživatel
hlek
19.09.2007, 10:36.33

a napríklad ak si nazdieľam v jednom dome kde bývajú dve domácnosti SK, alebo CZ kartu na dvoch prijimačoch, môžem to považovať za nelegálne? Je mi jasné, že mi to asi mik kontrolovať nebude, ale je to taktiež nelegálne?
uživatel
stano1
19.09.2007, 11:28.15

Přátelé, v noci jsem se vrátil z Polska a jako vždycky jsem tam žasnul... Ty stěny domů plné parabol jsou opravdu kuriózní, ale hlavně o něčem vypovídají! Je-li taková nabídka, že si ji může dovolit opravdu každý, a to tak že od začátku a ne až vlivem vstupu druhého (teprve) konkurenta na trh, není co řešit!
Na hotelu mi běhala na jednom kanále nabídka dvou místních kabelových operátorů - 35 programů za 24 zlotých a 55 za 32,-! Ceny předplatného satelitních paketů tu nebudu opakovat, ty jsou známé...
Věřím tomu, že i tam se taková věc jako sdílení najde, ale v podstatě nemá smysl a drtivá většina lidí ji tam vůbec neřeší...
Zkrátka u nás je to klasika - někoho zastřelíš, do roka jsi venku, ale obereš stát o tisíc korun, zavřou tě až zčernáš... Proto se přikláním k odhadu, že sledování a kontroly se budou množit a případy odsouzených jakbysmet!
uživatel
Roy73
19.09.2007, 12:07.15

podívej se na www.cardsharing.ru jakýkoliv paket za 5 dolaru a všechny pakety za 20 měsíčně tak si vyber
uživatel
belfegor
19.09.2007, 14:58.14

díky za názory .....

jen mě zajímalo, zda někdo máte víc informací, než jsem já našel....
uživatel
kacenkin
19.09.2007, 15:32.15

co chceš vědět?
uživatel
belfegor
19.09.2007, 17:28.21

Žádný podobný soud se myslím v ČR ještě neodehrál.
Což ovšem na věci celkem nic nemění.
Ono to taky asi bude tím, že to není ekonomicky podstatný prvek. Dopouštět se ho může jen část uživatelů několika málo typů přijímačů, majících navíc přijení k webu, a to způsobem pro laiky prakticky nedostupným (softy a nastavení).
Navíc odhalení, důkazy a soud je možný výhradně tehdy, jestliže dovnitř pronikne kukačka. Jinak (bez svědectví) prokázat jakoukoliv nelegální činnost považuji za prakticky nemožné (přinejmenším velmi velmi obtížně).
uživatel
Antonín
19.09.2007, 19:29.25

máš pravdu antoníne
uživatel
belfegor
19.09.2007, 19:42.56

zdielate niekto z toho www.cardsharing.ru ? ake su skusenosti?
uživatel
kukino
19.09.2007, 20:47.49

Díky za názor Antoníne...

Nesdílím nic, ale prostě jsem si říkal, že pořád čítávám, jak na rozdíl od EMU je to podstatně lépe prokazatelné. Tak mě zajímalo, jestli se to už v ČR někdy řešilo ...
Díky za info....
uživatel
kacenkin
21.09.2007, 10:49.17

Taky nesdílím nic.
Pokud se dovnitř vloudí kukačák, tak je možné opatřit důkazní materiál poměrně snadno - procesně snadno dostupným způsobem, když se bude chtít. U Emu to není prakticky dosažitelné. To je vše.
Osobně si myslím, že otevřených komerčních sítí v Česku je minimum, pokud vůbec jsou, takže kukačák to má dost těžké. V mezinárodním měřítku je to jistě horší, ale oni i Rusové někdy světu musí ukázat, že právo a pořádek u nich vládne. Co když si vyberou pro demostraci zrovna třeba cardsharing.ru.
Taky by mohlo nějakého Rusa napadanout, že když se zájemce věnuje jedné nelegální činnosti, bude jistě pokračovat i v jiných takových. Ani pavouk svou síť nemotá na jeden šup.
uživatel
Antonín