Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Mám televizi LG a nejde mi nastavit parabolu na ASTRU 23,5.
Jde mi pouze naladit ASTRU 19,5 kde je plno Anglicých, Arabských, Afrických, Indických, televizí, ale ani jedna Česká a Slovenská stanice. Poraďte jak nejlépe tento satelit nastavit. Díky, jestli mi někdo poradí.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

pepa544

mas zly smer, otoč parabolou cca o 4 stupne doprava zpohľadu spoza paraboly
uživatel
milosza001
Registrace: 2/2013
Příspěvků: 561
Odpověď v diskusním vlákně
 

milosza

...a nie náhodou do ľava ? ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
uživatel
Patko
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 1 387
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Takže při pohledu zepředu doleva o cca 4 stupně ?
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

ahoj to si nenaladil astru na 19.2 jak píšeš ale naladil si astru resp. eutelsat na 28.2 resp.28.5 .Stoupni za parabolu a pohni s ní odhadem tak 10 cm do prava.to zvládneš ,možná někdo poradí lépe .měj se.
uživatel
marksony
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 818
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Díky Vám všem, jdu na to co to udělá.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

pepa, máš v tom hokej. sú dve veci:
- smer na ktorý nastavíš parabolu
- nastavenie parametrov TP v telke. Ty si vybral sadu nastavení, ktorú LG nazval napríklad "Astra 19.2E". Niečo ti tam hrá ale to vôbec neznamená, že parabolu máš natočenú na smer 19.2E.

Musíš zobrať niektorý program ktorý vieš jednoznačne identifikovať podľa loga, napr. ARD, ZDF a pod.
Potom musíš zistiť parametre TP, na ktorých tento program prijímač.
Potom musíš ísť tu do zoznamu "přehledy" alebo na "kingofsat" a nájsť identifikovaný program a zistiť na ktorej družici vysiela s parametrami, ktoré máš v tvojom TV nastavené.
Potom vieš na ktorú družicu smeruje tvoja parabola a je ľahké spočíať ktorým smerom a koľko treba otočiť.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 4 154
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Pepino, zjisti si nejdříve, kam ti čumí parabola, 19,2 to určitě nebude...Najdi si tam konkretní program a poté ZDE nahoře v Přehledech dohledej na které pozici máš nastavenou anténu..atd.atd.

Vantage 7100....¤110cm....motor SG 2100
uživatel
jaryk6
Registrace: 12/2009
Příspěvků: 32
Odpověď v diskusním vlákně
 

a měřit

,jinak se brzo ozveš znovu R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Tak Vážení, ani jsem nevěděl, že je to tak složitý, udělal jsem to jak mi radil marksony a parabolu jsem otočil o cca 10 cm doprava při pohledu zezadu a byl jsem úspěšný, ale i tak nevím co jem naladil. Jsou tam téměř veškeré české a slovenské stanice, ale pořád mi tam schází Déčko a Art, takže budu pokračovat.
Díky všem za rady, doufám, že to záhy pochopím co chytám a jaké stanice ten, který satelit vysílá.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Zlate ceske rucicky :)))
Jestli neni nekdy lepsi obetovat cca 500Kc nejake odborne firme.

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8
uživatel
flukes
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 1 129
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Zdravím tě flukesi.
500Kč jsem obětovat chtěl, ale odborník mi řekl, že až bude lepší počasí a tak se o to pokouším amatérsky.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

a čím jsi

to měřil?,nebo odhad?,pak máš štěstí,asi do prvního deště,jak ti jedou HDéčka? R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Zdravím. Jelikož jsem parabolu posouval pořád dleva při pohledu zezadu a pořád žádná změna, ta jsem poloho konvertoru posunul cca o 10cm doprava při pohledu zezadu a najednou je tam to, co jsem potřeboval.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Zapomněl jsem odpovědět, že HD jdou dobře.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

tak jsi

měl kliku,ještě pořádně dotáhni šrouby,možná už HD nepůjdou R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

Televízor

Nechcem radiť zle ale musíš si v nastavení televízora na satelit uložiť astru 23,5 a až potom naladiť tie kanály preto tam máš aj ARTE a atd.To čo si naladil teraz zruš všetko vymaž a daj nové ladenie ked budeš mať nastavene na astru 23,5 s pozdravom
uživatel
mar331
Registrace: 1/2005
Příspěvků: 189
Odpověď v diskusním vlákně
 

mar331

ten název v TV má význam jen při příjmu z více družic pro nastavení disecs,nebo motoru,jinak ladit šítling může třeba na pozici hispasat,TV ladí podle parametrů TP,ne podle názvu,hlavní je správně seřízená venkovní část příjmu R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

ševče drž se svého kopyta....

Ano, jsme národ všeumělů, nicméně při požadavku na pečlivé nastavení paraboly ( zejména HD kanály ) je měřící přístroj víceméně nutností. I když nevylučuji úspěch i u naprostých laiků.... ;)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
uživatel
pigfucker
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 552
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Zdravím mar331.
Udělal jsem to jak jsi mi poradil a tudíž satelit ASTRA na 19,5 jsem odstranil a znovu naladil a je to OK. Díky za radu.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

ASTRA 19.5

,kde to je? R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Nastavení paraboly Astru 23,5 pro SKYLINK

Zdravím pierrepetra.
Jelikož jsem začátečník satelitní, tak si myslím že na 19,5 E je SATELIT ASTRA1, podle nastavení v televizi LG. Ale jestli je to tak, to teda nevím. Já jsem s námahou nastavil parabolu na ASTRU 3 na 23,5 E a mám nyní klid se SKYLINKEM.
uživatel
pepa544
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 10
Odpověď v diskusním vlákně
 

myslel jsem

,že je to překlep a není to překlep,je to překuk R^ :laughing: R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 522
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra