Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

přepínač přijimačů

Poradí mi někdo,zda je něco jako obrácený diseqc,s jedním vstupem ant. a dvěma výstupy pro přijimače,s tím,že oba aji jen vstup a už né výstup coaxu,vždy pojede jen jeden.Nebo můžu použít rozbočovač?

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přepínač přijimačů

Můj TV Panasonic určitě nenapájí LNB, když je TV přepnutá jinam, než na DVB-S. Přesně ten rozbočovač z eltasatu mám a externí satelit jede bez problémů. Když externí satelit nevypnu a přepnu televizi na DVB-S, tak to snadno poznám, nejde mi jedna polarizace. Nevidím ovšem rozumný důvod proč používat satelitní tuner v TV, když k té samé televizi je připojen externí satelitní přijímač. To manželka umí zacházet jenom s ovladačem od TV a nepozná, že je zapnutý satelitní přijímač?

Dula11
Registrace: 5/2012

Tonku to napájení

můžu změřit

korkoran

Dulo

kvůli jednomu trp, 11797co ta TV neumí číst

korkoran

RE: přepínač přijimačů

Někdo tady asi pře půl rokem napsal, že si myslel, že všechny blbý otázky byly již na tomto fóru položeny. Neměl pravdu. Nebo je to srandavtip? Je zajímavý, že k takový hlouposti se rozvine diskuse jako k letu na Mars.
Až to vypipláš, tak sem dej fotku, jak se vyfoťíš u toho 12ti voltovýho relé s napájením a knoflíkama na přepínání, dvěma diodama, kondenzátorama a rozbočovačem, televizí u miniAmiko a jak to manželka přepíná a k tomu ještě ty 3 koaxy. Nejlépe barevně.

Předpokládal bych, že nejzajímavější na tom bude asi ta manželka. Možná i jednoduše pochopí, že stačí vysunout konektor a zasunout do jinam.

Netvrdím, že Eman nemá pravdu, ale přijde mi naivní zabývat se takovýmhle nesmyslem a ještě k tomu něco neuměle bastlit, když tomu pořádně nerozumim. A máš vůbec pájku, šroubovák a umíš udělat tišťák, že děkuješ za rady, jako bys tomu rozuměl.
Ani jsem to nedočet, ale moje rada je Vyhoď ten krám a půjč si něco s loopem, vyzkoušej jestli to s tou telkou pojede na obou polarizacích H/V i pásmech a pak to teprve kup, třeba za pár babek jetej na foru nebo v bazaru. A nebo natáhni druhej kábl a udělej to jak má být.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

starý morous

píše slohovky evidentně s podvědomím že to má (placeno)
od stránky :laughing:

nicméně dle mne evidentně zaspal dobu a blábolí o pájce a plošném spoji což korkorána vůbec nemusí zajímat !A nějaký přepínač (knoflík)či přehazování kabelu (nebo druhý kabel) hovoří za vše!!!! :zombie:

takže raději mám toho kdo se učí, hraje si a se zeptá než machra který umí ještě méně !!!
nicméně si hraje na mistra světa!

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

tušení souvislostí ...

marně hledám v případě korkorána ? :))

ale může být užitečné v případě že manželce stačí seriály na S.L. a TV neumí DiSEC, (nebo jen 1.0) a pán domu ve volné chvíli loví např přez DiSEC 1/16 nebo motor ?

:(((

tonek

JO JO tonku

učím se učím a co to dá práce,třeba včera jsem v triplexu zadával vlastní polohu tak dlouho až jsem zjistil u kamoše ,co mi pomáhal nastavit síťové údaje,že si pletu po 10 letech sever s východem-dal bych facku,kdybych se neměl rád.

korkoran

chyby děláme všichni

a přiznat si to je také umění !

R^

a že i " úl" (v tom dobrém slova smyslu)se zde psát nesmí !!!

:laughing:

tonek
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra