![]() |
|
přepínač přijimačůPoradí mi někdo,zda je něco jako obrácený diseqc,s jedním vstupem ant. a dvěma výstupy pro přijimače,s tím,že oba aji jen vstup a už né výstup coaxu,vždy pojede jen jeden.Nebo můžu použít rozbočovač? |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: přepínač přijimačůMůj TV Panasonic určitě nenapájí LNB, když je TV přepnutá jinam, než na DVB-S. Přesně ten rozbočovač z eltasatu mám a externí satelit jede bez problémů. Když externí satelit nevypnu a přepnu televizi na DVB-S, tak to snadno poznám, nejde mi jedna polarizace. Nevidím ovšem rozumný důvod proč používat satelitní tuner v TV, když k té samé televizi je připojen externí satelitní přijímač. To manželka umí zacházet jenom s ovladačem od TV a nepozná, že je zapnutý satelitní přijímač? |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
Tonku to napájenímůžu změřit |
korkoran
![]() |
|
Dulokvůli jednomu trp, 11797co ta TV neumí číst |
korkoran
![]() |
|
RE: přepínač přijimačůNěkdo tady asi pře půl rokem napsal, že si myslel, že všechny blbý otázky byly již na tomto fóru položeny. Neměl pravdu. Nebo je to srandavtip? Je zajímavý, že k takový hlouposti se rozvine diskuse jako k letu na Mars.Až to vypipláš, tak sem dej fotku, jak se vyfoťíš u toho 12ti voltovýho relé s napájením a knoflíkama na přepínání, dvěma diodama, kondenzátorama a rozbočovačem, televizí u miniAmiko a jak to manželka přepíná a k tomu ještě ty 3 koaxy. Nejlépe barevně. Předpokládal bych, že nejzajímavější na tom bude asi ta manželka. Možná i jednoduše pochopí, že stačí vysunout konektor a zasunout do jinam. Netvrdím, že Eman nemá pravdu, ale přijde mi naivní zabývat se takovýmhle nesmyslem a ještě k tomu něco neuměle bastlit, když tomu pořádně nerozumim. A máš vůbec pájku, šroubovák a umíš udělat tišťák, že děkuješ za rady, jako bys tomu rozuměl. Ani jsem to nedočet, ale moje rada je Vyhoď ten krám a půjč si něco s loopem, vyzkoušej jestli to s tou telkou pojede na obou polarizacích H/V i pásmech a pak to teprve kup, třeba za pár babek jetej na foru nebo v bazaru. A nebo natáhni druhej kábl a udělej to jak má být. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
starý morouspíše slohovky evidentně s podvědomím že to má (placeno)od stránky :laughing: nicméně dle mne evidentně zaspal dobu a blábolí o pájce a plošném spoji což korkorána vůbec nemusí zajímat !A nějaký přepínač (knoflík)či přehazování kabelu (nebo druhý kabel) hovoří za vše!!!! :zombie: takže raději mám toho kdo se učí, hraje si a se zeptá než machra který umí ještě méně !!! nicméně si hraje na mistra světa! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tušení souvislostí ...marně hledám v případě korkorána ? :))ale může být užitečné v případě že manželce stačí seriály na S.L. a TV neumí DiSEC, (nebo jen 1.0) a pán domu ve volné chvíli loví např přez DiSEC 1/16 nebo motor ? :((( |
tonek
![]() |
|
JO JO tonkuučím se učím a co to dá práce,třeba včera jsem v triplexu zadával vlastní polohu tak dlouho až jsem zjistil u kamoše ,co mi pomáhal nastavit síťové údaje,že si pletu po 10 letech sever s východem-dal bych facku,kdybych se neměl rád. |
korkoran
![]() |
|
chyby děláme všichnia přiznat si to je také umění !R^ a že i " úl" (v tom dobrém slova smyslu)se zde psát nesmí !!! :laughing: |
tonek
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |