Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

skylink v Španielsku, ako zistim na akej som druzi

Ahojte, viete mi niekto poradiť či sa dá chytiť Skylink ASTRA 3A v Španielsku? Moja poloha satelitu je pri Malage konkrétne:

https://goo.gl/maps/8Xkwp

Niekde na nete som nasiel info ze ASTRA 3A je vlastne ASTRA 1G ale moc tomu nerozumeim. Satelit mam nasmerovany na nejaku druzicu ale neviem zistit aka je to. Mam tam signal na frekvenciach ako 12525 ale ani ceske ani slovenske stanice mi tam transpander nebaladi. Viete mi niekto poradit?
Dakujem
Martin

fidiak
Registrace: 4/2014
Stránka: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 161
Odpověď v diskusním vlákně

tak ještě

elevaci a skew a stále sledovat signál a šrouby dotahuj střídavě :))) :O :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

i pohyb

LNB v držáku dopředu a dozadu přesně na max.signál :))) :O :)))

pierrepetr

skusim

OK skusim este doladit, trosku z rosku mi cloni asi 5cm ten vedlajsi sat. asi v tom bude chyba len sa cudujem ze CR prog idu a SR nie. Aj ten sig. mame slabsy :) a skew je otacanie LNB, predpokladam.

fidiak

Každé TP

může mít různé pokrytí signálem,se španělskem nemám zkušenost,ale alespoň nějaký horší signál by ti měl jet,metrovka potřebuje jemné zacházení a přesně nastavit vše,jaký tam máš LNB?,ten pokud jsi na hraně,taky hraje roli :))) :O :)))

pierrepetr

fidiak

Ale hokej špičkový. A Sabo No. 1. No mali sme bobky u zadku, nakonec to Jágr srovnal, a ta branka v prodloužení, to byla náhodička, Sabovi trochu zaclonil spoluhráč a náhodou to tam spadlo. Takovýhle branky dával kdysi GOLONKA, R^ R^
PS: vydržať, jako radí Pierre, opatrně s těma šroubama. A taky vyladit to LNB jak psal Pierre dopředu-dozadu, pootočit atd.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

doladene

nazdarek, vcera som to trosku este doladil, STV HD ide CT sport HD nemam sig. Sila sig max 73%. Viac mi ani neskocilo. Dal som drziak satelitu dole hlavou aby som mal sat trosku nizsie a aby mi neclonil ten vedlajsi sat. Ako pisem je to lepsie zial nie na 100%. Dakujem vsetkym za ochotu pomoct.

fidiak

RE: skylink v Španielsku, ako zistim na akej s...

Dobro, hlavně že vůle zvítězila nad přírodou. Ta 100-vka je už trochu jiný kafe, néé
P R^ R^
Kdybys zatoužil trochu improvizovat a ladit další družice, napiš, spočítám Ti, nakreslím a pošlu návod na nějakej jednoduchel polární závěs a můžeš točit o sto šest, jednoduše a spolehlivě potom naladíš skoro každou družici v pásmu přímé viditelnost. R^ R^
Hlavně že jsme zachránili kaktus :laughing: :laughing:
A za některý srandišky se omlouvám, takovej je život.
:laughing: Rv
Člověka potěší, když akce skončí úspěchem R^ R^
Pěkný pokoukáníčko. Morous

Morous

doladené

Dolaďuj na najlepšiu kvalitu, sila signálu je obyčajne síce rovnaká, častejšie však nižšia. To že nemáš na bargrafoch 100% s tým sa netráp ;) Tie sú len orientačné a na inom prijímači by ti ukázali úplne iné hodnoty... Na metrovke je už dosť dôležité maximálne jemné doladenie a keď doladíš azimut, následne musíš jemne doladiť aj eleváciu a LNB (skew) a postup opakovať dovtedy, dokiaľ z toho nevyžmýkaš maximum...
Pokiaľ máš už stabilný obraz a nerozpadáva sa, tak už s tým nehýb. Je celkom možné, že keď tebe ukáže silu signálu 73%, kvalitu môžeš mať aj 90%. Na tú sa zameraj. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Sa mi zdá, že niekde písal, že bol kaktus obetovaný v prospech satelitného príjmu... nie som si však istý... :)))

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Kaktus za E2000,- byl obětovaný jenom zčásti. Takže byl vlastně zachráněný.

Morous

tak s tímto

bych se nespokojil,je tedy malý zázrak,že jsi vůbec zachytil signál,ale znovu a vše přesně nastavit,jaká frequence ti nejde?,nebo jaká jediná ti jde? :))) :O :)))

pierrepetr
Stránka: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 161

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra