Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Motor SG-2100 , 0 bod

Zdravím pánové,

měl bych jeden dotaz ohledně 0 bodu , který jsem z žádného návodu moc nevyčetl. Moje zěm. délka je 15,5 stupnů takže chápu že bych měl ladit podle 16.0e , jde mi o to že riska motoru je na stupnici na nule , když dám v settingu na pozici 16.e tak se motor samozřejmě přetočí lehce na tuto pozici ( GOTO už aktivavonaou mám). Mám tedy ladit v tomto stavu ?

Zároven bych se chtel zeptat jestli byste mohli doporučit nějakou FTA stanici na 16.e s nějakým silnějším signálem, aby se to o něco líp hladelo:-)

harry88
Registrace: 2/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

To pierrepetr

No toto môže povedať len laik,ale nie odborník za ktorého sa tu pasuješ.Nultý bod je veľmi dôležitý,lebo leží presne na juhu.My sa musíme orientovať podľa súradníc bydliska,či sme od nuly na pravo,alebo na ľavo a koľko stupńov východne,alebo záadne sa má parabola natočiť na vybraný satelit/virtuálny nultý bod,nastavenia/Napr.moja pozícia je 17,3 €,Astra 1 je na pozícii 19,2 €,rozdiel je 1,9 stupna,čo sa pri zadaní v STB prejaví pootočením ramena o daný rozdiel a vtedy vyhľadáme signál na Astre 1.Aké jednoduché,len že to treba vedieť,že?Nech sa darí. :laughing: :laughing:

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vladoholu

no "odborníku",doporučuji ABC a hodně se učit,než budeš kritizovat ostatní
platí co jsem napsal a ty mě to můžeš klidně vyvracet,pokud na to máš koule,ale z tvé poslední reakce vidím,že nemáš,tak snad za pár let,bye kámo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

vladoholu

"/Napr.moja pozícia je 17,3 €,Astra 1 je na pozícii 19,2 €,rozdiel je 1,9 stupna,čo sa pri zadaní v STB prejaví pootočením ramena o daný rozdiel a vtedy vyhľadáme signál na Astre 1.Aké jednoduché,len že to treba vedieť,že?Nech sa darí."
a teď si odpověz,jaký je rozdíl nastavovat na 19.2E nebo 27.5W,pak budeš chytřejší,po nastavení jedné družice,jakékoliv,musí sedět i všechny ostatní,je jedno,kde to nastavuješ,mluvím o usals R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra