Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Co je to za vysílač - Jížní Čechy

Dnes jsem zaměřil v Hůrce u Černé v Pošumaví na kanále 29k ČT:D , ČT HD a Cesty krajem tv.

Vůbec netuším odkuď to přesně jde. Signál je OK. Na tomto kanále by se tu nemělo nic chytit... :-/

andel666
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Co je to za vysílač - Jížní Čechy

Vítkův Hrádek - stará zřícenina hradu Vítkovců, nyní rozhledna

Osada Svatý Tomáš

vysílač je uvnitř hradu, anténa na ochozu.
Provozovatel Ivo Brabec.

Výkon cca 250W horizontal

Měla by tam být správně i ČT2HD, ale v současném stavu ji tam Brabec nemůže technicky dostat - pouze transmodulace z Astry 3B.

SD program Cesty Krajem je odvavován z PC na hradě přes VGA výstup...

;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Dík moc.

Jsem věděl, že budeš vědět. R^

andel666

Signál OK zdaleka není, na identickém kanále vysílá druhý mux ORS z Gaisbergu, který v Hůrce je přítomen. POznáš to pěkně, když si prohledneš spektrum na K32. To co vidíš na K32 je "ukryto" i v K29 pod OFDM z VH.

On Air!

Saxon

Přiznám se, že jsem se o přesné parametry vysílání vůbec nezajímal. Nebyl čas. Ale když jsem se podíval na video, kdy vysílání probíhá na kývajícím stožáru přes LP45. :bigeyes:

Někdy se tam aspoň zajedu podívat.

andel666

Bylo by fajn, kdyby se našel nekdo, kdo to vysílání bude dlouhodobě sledovat. Moc by me zajímalo, jak se to chová. Podle mých informací musí zákonitě přetékat datová rámec DVB-T multiplexu. Oba HD programy, SD program CT/D a Cesty Krajem musejí ve finále mít určitě větší datový tok, nez umožňuje nastaveni parametrů tohoto DVB-T multiplexu.
Bohužel neznám nikoho, kdo by to vysílání sledoval, podle mého o něm nikdo v lokalitě ani neví. Jestli se nekdo našel, tak buď má uz dávno pouze satelit, nebo terestrickou anténu na opačnou stranu na Kleť. Možna tak to chytne nekdo, kdo ma na streše selektivně neupravenou anténu na Lichtenberg.

Celé toto dílo je strašně amatérské, od A do Z.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra