Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Openbos AS1

Kdy bude vydán opravný FW pro české EPG.,udajně je povedená 1.4?.Jinak perfektní obraz,Vaše poznatky k tomuto Openboxu as1.
uživatel
Robo39
Registrace: 6/2008
Příspěvků: 209
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Robo39

Ty uz ten prijimac mas ? Ja sa ho chystam kupit, ale zatial mam velmi malo informacii. Chcel som vediet, ci aplikacie Androidu bezia na pozadi, resp. notifikuju nejako pouzivatela, ked sleduje sat. kanal - napr. spravy z chatu, Skype a pod.
S opravnym FW neviem pomoct, ale podla clanku, ktory o prijimaci pisal p.Svehlik je chyba CZ/SK EPG v 1.5, v 1.6 mal asi este inu chybu a o 1.4 a 1.3 nepisal nic. Na strankach openbox.ua su verzie FW od 1.3 po 1.6, asi bude treba vyskusat, ktora je najlepsia.
uživatel
dandy123
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 30
Odpověď v diskusním vlákně
 

dandy123

Jo jsem vlasníkem tohoto přístroje,na rus.forech je více info,právě tam doporučuje 1.4,ale u všech je problém české EPG.Udajně požádal dovozce AB-COM s.r.o prodejce o nápravu FW.
uživatel
Robo39
Registrace: 6/2008
Příspěvků: 209
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Robo39

Jasne. Takze inak zatial spokojnost ? Je fakt pravda, ze zaznamy robi nekodovane, teda ze sa daju volone prehrat napr. v PC ?
uživatel
dandy123
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 30
Odpověď v diskusním vlákně
 

@dandy123

Bylo by od Openboxu ohavné, kdyby začal kódovat nahrávky. Mívá čtečky s EMU softem, takže s ICE kartou bez problémů. Zajímalo by mě, jestli se trochu už věnovali segmentování záznamu. Android by už mohl umět rozlišit FAT32 a NTFS a na NTFS nesegmentovat.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Robo39

Zkusil bys, prosím něco delšího nahrát na flash NTFS, a v PC zjistit, jestli je nahrávka ve 4G segmentech, nebo vcelku?
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Ak je nahrávka rozdelená do súborov o veľkostiach 4GB, tak v takom prípade máš záznamové médium naformátované na FAT32! Pri NTFS by mala byť štandartne nahrávka v jednom celku - a je úplne jedno, že akú má časovú dĺžku! A na typ prístroja tento fakt nemá vplyv! ;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 065
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Mýlýš se. Např Openbox S3 má segmenty po 1G, protože podporuje i FAT16, a i když tam vrazíš NTFS, pořád je to segmentované 1G. Stejně se chovají Arivy-podora FAT32,i NTFS, pořád segmentovsný záznam. Také OpticumX4HD atd, zkrátka nelinuxové přijímače. Linuxový je samozřejmě jiný level, proto se ptám, jestli to nesegmentovaně zvládne Android.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Oprava Mýlíš se....
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

A8260+ s CI modulem dokáže přenositelnou nedělenou nahrávku o velikosti cca 6GB(víc jsem zatím díky "harpagonství" Skylinku ohledně bitrate nezaznamenal).

konstantní úroveň přijímaného VF signálu je pouze ve vakuu a to ještě v případě,kdy je přítomen pouze JEDINÝ signál. Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
uživatel
táhlovej
Registrace: 3/2005
Příspěvků: 1 228
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Ještě doplním: Ariva uměla přepínat v menu, velikost segmentů 1G a tuším 3G. Linux má svoje Ext3, Ext4, tam není problém. O nesegmentovaném záznamu ,u nelinuxových boxů nevím, možná jsem nenarazil na ten pravý. Výrobci asi neřeší možnost přepínání, když dají výběr FAT a NTFS, tak už možnoti NTFS neřeší. Proto mě zajímá Android, protože, u tohoto boxu je také udávaná FAT32 nebo NTFS, a jelokož by to měl být trochu vyšší level, mohl by tam ten přepínač být. Z tohodle důvodu raději nahrávám na starý AZbox HD s E2, i když spojit binárně segmenty v příkazovém řádku nrní až takový problém.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@táhlovej

Dík za tip, tenhle model ještě doma nemám. Zkus na podzim nějaký přenos z Metropolitní opery NY, je to FTA MPEG2 HD, QPSK,FEC 3/4 z 1W 11472V SR 13310,tam máš average bitrate cca 16mega, trvá to cca4,5 hodiny a záznam má tak okolo 22 - 36G. Nenutím Tě do opery, jen tak kvůli délce záznamu. Jestli to to Amico zvládne, hned ho koupím a bude to můj mazlík.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

"Mistrovy odcizené melodie" z operetní fresky PROSO z tr.METOPu (cca 70 minut a velikost 9,2GB) jsem si zrovna včera vychutnal včetně vystoupení "našeho zlatého slavíka" Miloně Čepelky a líbilo se to nejen panu Peškovi,ale i mně.To jsem ale zpracovával pomocí TC v CT4100plus(ten opravdu v NTFS dělí po 4GB).

konstantní úroveň přijímaného VF signálu je pouze ve vakuu a to ještě v případě,kdy je přítomen pouze JEDINÝ signál. Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
uživatel
táhlovej
Registrace: 3/2005
Příspěvků: 1 228
Odpověď v diskusním vlákně
 

@táhlovej

Fakt to dělaly všechny, co jsem zatím měl v ruce. Amico bohužel neznám. Mrzí mě ten Openbox S3, s jejich historickým FAT16.Jinak je to skvělá malá mašinka se svižnou dualcore 3511. Na Ukrajině asi stále frčí Win98, maximálně Milénia.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

No, s tvojho pohľadu sa možno mýlim, ja tú moju informáciu iba doplním, t.j. videl som už vo viacerých typoch stb, v možnostiach pre nastavenie nahrávky, kde je napr. možnosť výberu výstupného formátu nahrávky aj možnosť "automatického" delenia/nedelenia nahrávky! A napr. pri CB6xxHD (tento typ vlastním ja) je úplne normálne pri NTFS, že aj trebárs 5 hodinová nahrávka bude v jednom celku, uložená v jednom súbore. ;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 065
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Tak to máš v satelitním životě kliku, nebo spíš výborné informace, že znáš výrobky, které věnují pozornost i způsobu nahrávky. Tyhle údaje se těžko zjišťují, nanejvýš se dovíš, jestli je nahrávka kódovaná nebo ne.Beru zpět své tvrzení, že se mýlíš, a kvituji s radostí, že existují nelinuxové boxy které splní mé požadavky na typ záznamu. Ještě jen zjistit ten android. Cryptobox jsem, pravda, taky ještě neměl v ruce. Jsem jenom amatér, profíkovi by rukama toho prošlo asi víc.
Dík za info (mmiriboy a táhlovej).
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Ešte si to dovolím doplniť...
;)
Pri formátovaní média platí:
FAT16 - max. veľkosť uloženého súboru je 2GB
FAT32 - max. veľkosť uloženého súboru je 4GB
NTFS - veľkosť súboru neobmedzená
A taktiež netreba zabúdať na fakt, že klasický USB kľúč sa zvyčajne dá naformátovať len na FAT32! Samozrejme sú aj drahšie USB kľúče, kde toto neplatí! Já osobne preferujem nahrávanie iba na HDD, kde je formát NTFS!
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 065
Odpověď v diskusním vlákně
 

A ešte to doplním...

...dúfam, že už naposledy! :)
Pri linux formátovaní je to podobné (exFAT, ext2, ext2, ext4)! ;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 065
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Fajn, a ještě jednou omluva, že jsem podcenil Tvoje znalosti a zkušenosti, ale zkoušel jsem tu párkrát za zeptat na nesegmentovaný záznam, a tyhle zkušenosti má málokdo, protože následným zpracováním záznamu v PC se tady, ale i na jiných fórech, moc lidí nezabývá,a výrobcům je to většinou fuk, a nastaví záznam na nejnižší možnou segmentovou variantu. Viz Openbox S3. Rady, že linux všecho řeší jsem zčásti poslechl a koupil starý AZbox premium HD s E2, v bazaru za 800Kč, a v pohodě. Proto by mě zajímalo, jak a jestli to řeší nový Openbox s androidem. Vidím, že se v tom orientuješ, takže kdybys něco zjistil, napiš prosím třeba do PM.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Ako som už, myslím okrajovo podotkol, nový Openbox nevlastním, pri Cryptoboxoch je tuším nahrávka "šifrovaná", tu som tiež ešte neskúšal spracovávať takúto nahrávku cez PC. Keď na tomto stb niečo nahrám, tak to iba preto, aby som si nahrávku iba dodatočne pozrel a neskôr vymazal! Ale malo by to "šifrovanie" ísť dekódovať cez "nejaký pomocný" program!
Totižto ja okrem tohto stb vlastním další, starší Golden Intersrar - tu sú nahrávky úplne nekódované a takto je tomu aj na mojich ďalších dvoch linux stb. Čiže to nahrávanie môžem v praxi poriešiť na každom stb v domácnosti.
A čo sa týka Openboxu, ak ma pamäť neklame, tak pri type S3 mini HD sú nahrávky nekódované, aspoň podľa jednej z recenzií, ktorú som nedávno čítal ohľadom tohto stb. ;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 065
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Jsou nekódované, protože čtečka má mcas i emu, takže používá z ICE karty cryptoworks jako linuxové boxy.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Dneska v noci jsem dal jeden tříhodinový časovač z programu ČT1 HD - výsledkem z A8260ky jsou dva soubory.První má velikost přesně 10GB,druhý cca 1,7GB.Z toho slůvka -přesně- se lze logicky domnívat,že A8260ka dělí soubory po 10GB,což pro běžné potřeby by mohlo postačovat.

konstantní úroveň přijímaného VF signálu je pouze ve vakuu a to ještě v případě,kdy je přítomen pouze JEDINÝ signál. Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
uživatel
táhlovej
Registrace: 3/2005
Příspěvků: 1 228
Odpověď v diskusním vlákně
 

@táhlovej

Pánbůh zaplať za 10G. Z přenosu budu mít 2-3 soubory, a to už mi za koupi stojí.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 094
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

Dneska v noci jsem ten pokus opakoval s totožným výsledkem,takže dělení souborů po 10GB můžem považovat za ověřené.Ještě informaci o použitém CI modulu - CI modul SMARdTV Cryptoworks s verzí SW 4.02.006.Tož nechť sa daří.

konstantní úroveň přijímaného VF signálu je pouze ve vakuu a to ještě v případě,kdy je přítomen pouze JEDINÝ signál. Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
uživatel
táhlovej
Registrace: 3/2005
Příspěvků: 1 228
Odpověď v diskusním vlákně
 

Openbox AS1

Tak jaky používáte SW do Openbox AS1
uživatel
Robo39
Registrace: 6/2008
Příspěvků: 209
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Openbos AS1

Aj tak nechapem, preco riesite segmentovane subory. Ked pozries nahravku cez stb, urcite ju prehra v celku a ked ju chces spracovat, tak napr videoredo to spoji bez problemov.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 523
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra