Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.10.2007, 16:59.55

Dotaz na LBN

Měl bych dotaz .
Tak především mám ofsetovou parabolu 85 Al ,LBn šumivé číslo 2.
Mám motor a zajímá mě upevnění LBN jestli je lepší LBN mít upevněno v držáku co nejblíže do ohniska nebo co nejdále.Jaké máte vy zkušenosti.
uživatel
lachtan
05.10.2007, 17:03.34

RE: Dotaz na LBN

Šumové číslo budeš mít 0,2 :))) Jinak co se ptáš, najdi si nejmenší signál kvality a pokud máš k parabole přístup, tak jenom posouvej LNB v držáku, docela to dělá divy a vyplatí se to.
uživatel
poky1
05.10.2007, 17:29.40

JJ díky za reakci nyní mám LBN nejdál v držáku přístup mám sice špatný,ale pučím si žebřík proto potřebuji zjistit jestli to má cenu nebo ne.
uživatel
lachtan
05.10.2007, 17:46.50

má to cenu
uživatel
poky1
05.10.2007, 17:54.50

Také bych věděl o jedné Noname 85x85 parabole s umělohmotným korpusem a hliníkovým jeklem , čouhajícím z paraboly směřujím k úchytu LNB.
Tato parabola se dá sehnat jakoby od více výrobců v cenách od 970,- do 1200,-.
LNB musí být od této konkrétní paraboly co nejdále.
Ovšem je to třeba vyzkoušet!!!!
I když vypadá stejně, může se jinak chovat.

Obecně paltí - vždy šteluj optimální vzdálenost.
U motoru - nejjižnější družice - dát LNB do svislé osy paraboly a štelovat právě onu vzdálenost.
uživatel
mirasat
05.10.2007, 18:02.20

mirasat poky1

děkuji vám za vaše odpovědi.
to mirasat ano mám gibertíny.
uživatel
lachtan
05.10.2007, 19:21.24

Aha , tak Gibertínku jsem nemyslel , ta je vlastně celokovová. Tam musíš to ohnisko fakt zkusit prakticky.
uživatel
mirasat
05.10.2007, 19:39.47

to mirosat: děkuji za vaše reakce.
uživatel
lachtan
06.10.2007, 07:52.02

Nastavování?

Člověk si zakoupí drahou antenu Gibertini AL 125,dostane k tomu v cizí řeči jakýsi montážní návod,ze kterého ovšem není např. patrno,v jakém pořadí montáž provádět(na to příde po několika pokusech,nejlépe na zemi),pak ovšem zjistí,že výrobce se ani nenamáhá v návodech označit kotu pro optimální umístění konvertoru do ohniska.Dá se to sice vypočítat a zkoušet(např. na střeše!!),ale proč??Pro tak rozměrnou antenu by byl jistě potřebný specielní ozařovač!Je to šlendrián,rovněž,jako špatně dimensovaná konstrukce držáku a přizpůsobení pro větší průměr stožárů.Nelze doporučit pro náročné,větrné podmínky s většinou dostupných motorů.Pouze nějaká varianta táhlových motorů!Na vině jsou rovněž dovozci,kteří dovezou cokoliv a nechají pak uživatele,aby si poradil sám. :O
uživatel
PEHU