| 05.10.2007, 16:59.55 | |
Dotaz na LBNMěl bych dotaz .Tak především mám ofsetovou parabolu 85 Al ,LBn šumivé číslo 2. Mám motor a zajímá mě upevnění LBN jestli je lepší LBN mít upevněno v držáku co nejblíže do ohniska nebo co nejdále.Jaké máte vy zkušenosti. |
![]() lachtan |
| 05.10.2007, 17:03.34 | |
RE: Dotaz na LBNŠumové číslo budeš mít 0,2 :))) Jinak co se ptáš, najdi si nejmenší signál kvality a pokud máš k parabole přístup, tak jenom posouvej LNB v držáku, docela to dělá divy a vyplatí se to. |
![]() poky1 |
| 05.10.2007, 17:29.40 | |
RE: Dotaz na LBNJJ díky za reakci nyní mám LBN nejdál v držáku přístup mám sice špatný,ale pučím si žebřík proto potřebuji zjistit jestli to má cenu nebo ne. |
![]() lachtan |
| 05.10.2007, 17:46.50 | |
RE: Dotaz na LBNmá to cenu |
![]() poky1 |
| 05.10.2007, 17:54.50 | |
RE: Dotaz na LBNTaké bych věděl o jedné Noname 85x85 parabole s umělohmotným korpusem a hliníkovým jeklem , čouhajícím z paraboly směřujím k úchytu LNB.Tato parabola se dá sehnat jakoby od více výrobců v cenách od 970,- do 1200,-. LNB musí být od této konkrétní paraboly co nejdále. Ovšem je to třeba vyzkoušet!!!! I když vypadá stejně, může se jinak chovat. Obecně paltí - vždy šteluj optimální vzdálenost. U motoru - nejjižnější družice - dát LNB do svislé osy paraboly a štelovat právě onu vzdálenost. |
![]() mirasat |
| 05.10.2007, 18:02.20 | |
mirasat poky1děkuji vám za vaše odpovědi.to mirasat ano mám gibertíny. |
![]() lachtan |
| 05.10.2007, 19:21.24 | |
RE: Dotaz na LBNAha , tak Gibertínku jsem nemyslel , ta je vlastně celokovová. Tam musíš to ohnisko fakt zkusit prakticky. |
![]() mirasat |
| 05.10.2007, 19:39.47 | |
RE: Dotaz na LBNto mirosat: děkuji za vaše reakce. |
![]() lachtan |
| 06.10.2007, 07:52.02 | |
Nastavování?Člověk si zakoupí drahou antenu Gibertini AL 125,dostane k tomu v cizí řeči jakýsi montážní návod,ze kterého ovšem není např. patrno,v jakém pořadí montáž provádět(na to příde po několika pokusech,nejlépe na zemi),pak ovšem zjistí,že výrobce se ani nenamáhá v návodech označit kotu pro optimální umístění konvertoru do ohniska.Dá se to sice vypočítat a zkoušet(např. na střeše!!),ale proč??Pro tak rozměrnou antenu by byl jistě potřebný specielní ozařovač!Je to šlendrián,rovněž,jako špatně dimensovaná konstrukce držáku a přizpůsobení pro větší průměr stožárů.Nelze doporučit pro náročné,větrné podmínky s většinou dostupných motorů.Pouze nějaká varianta táhlových motorů!Na vině jsou rovněž dovozci,kteří dovezou cokoliv a nechají pak uživatele,aby si poradil sám. :O |
![]() PEHU |