Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Prepojenie - Zdielanie

Zdravím som tu novi tak neviem kam to mam pisat, ale potreboval bi som poradit ako prepojim ABCryptobox 650HD s ABCryptobox cez Wifi anténky.Dakujem

Lomnan1107
Registrace: 11/2016
Odpověď v diskusním vlákně

Zdielanie

Ak bi niekto vedel moze mi poradit ako zdielat AB Cryptobox 650 HD s AB Cryptobox cez UTP? Treba tam niečo prepájať?

Lomnan1107

@Lomnan1107

Prepoj to káblom a máš pokoj.

atr2009
Registrace: 12/2009

RE: Prepojenie - Zdielanie

Lomnanko, se svým kabelem se můžeš napojovat tak akurát na sousedku, tomu se říká sousedské sdílení, soused o tom ale nesmí vědět a legrácky si dělej někde jinde...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Lomnan1107

To se přece nesmí. Ani sousedku, ani ABCryptobox 650HD. :O

konas
Registrace: 12/2014

@atr2009

Ja tomu moc nerozumiem ako to mám urobiť.Ja som myslel to prepojiť káblom čo je na prípojku internetu, len neviem či tam netreba prepájať (krížiť) niektoré drôty.Lebo cez RS 232 to treba krížiť.

Lomnan1107

A šak možeš i do kríža, na "švédskú trojku", ale musí s tím souhlasit i soused /no a pak se to smí/...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Lomnan1107

Áno prepoj to takým káblom. Netreba krížiť nič. Potom si néjdi v obidvoch prijímačoch v menu Xtras a jeden bude server a druhý klient. Avšak tam musíš mať patch software. Ostatné si už naštuduj sám, na konkurenčnom fóre je to popísané.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Zdielanie

Takže včera som to skúšal prepojiť cez anténky.Nastavil som podla návodu na jednom server a na druhom klienta.V serverovom je karta.Prímače sa prepojily ale ten čo je klien mi písal slabý signál takže nejde.Potom som skúšal LAN kábel ani to nešlo,tak neviem čo daľej :((

Lomnan1107

Zdielanie

Ešte aby som to upresnil v oboch prijímačoch je najnovší patch a signál na anténkach je 93% a 98%.Kábel nieje krížený.DHCP je vypnuté.

Lomnan1107

Zdielanie

Prijímače mám jeden čo je nastavený ako server je 650HD a klient je 600HD.Návod na nastavenie serveru a klienta som našiel na konkurečnom fóre.Neviem prísť na to prečo mi to nejde keď sa STB prepojili a nastavené je všetko tak ako sa píše na tom fóre.

Lomnan1107

A čo tak pripojiť kábel od LNB do STB ? :D

antenkar
Registrace: 7/2009

Zdielanie

Ešte ma napadlo či náhodou netreba nastaviť "povoliť" ten port ktorý som nastavil na prijímačoch aj v routry?

Lomnan1107

Zdielanie

Kábel od LNB je pripojený v STB ktorý je ako server.

Lomnan1107

Zdielanie

Takže ešte raz.Mám dva STB jeden je nastavený ako server je vnom karta aj kábel od LNB "ide normálne všetko aj programy.Je vnom zastrčená aj tá anténka.Druhý je nastavený ako klient a je vnom tiež anténka. Po nastavení STB na server a klient sa mi pripojily medzi sebou,lebo mi napísalo že sú pripojené,ale na tom kde je len anténka "klient"nejdú žiadne programy a vypisuje slabý signál ale nie na wifi ale na sledovanie programov.Na jednej wifi anténke mám 93% to je ten kde je karta a na druhom mám 98%. Sú od seba vzdialené cca 2m.

Lomnan1107

Aj v druhom stb musíš mať aj satelitný signál.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Zdielanie

Ak aj v druhom musím mať satelitný signál to znamená že ich mám prepojiť medzi sebou aj káblom čo je na LNB?

Lomnan1107

Tak v obidvoch musí byť natiahnutý satelitný signál. Takže musíš mať LNB na parabole, ktoré má 2 výstupy. Potom prepojiť ich LAN káblom. Cez LAN sa zdiela kódovanie, nie sat. signál. Streamovanie je niečo iné. Ktoré tieto dve prijímače asi nezvládajú.

petersk

Zdielanie

Dobre takže tam bude problem.Ešte sa chcem opýtať či mi stačí kábel od LNB prepojiť len rozbočkou alebo musím mať LNB na 2 káble?Ja mám LNB s jedným výstupom a keby stačilo dať na kábel len rozbočku a jeden kábel zviesť do toho druhého STB tak to bi bolo super riešenie.

Lomnan1107

Musíš mať LNB s 2 výstupmi. Môžeš to prepojiť aj z loopu prijímača, ale pôjde Ti na druhom prijímači vždy len to, čo na tom prvom.

petersk

Radšej vymeň LNB na twin LNB a máš pokoj.

petersk

Zdielanie

Ok dakujem pekne za trpezlivosť a rady petersk

Lomnan1107

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra