| 09.10.2007, 09:02.28 | |
nakup elektroniky v USApatri to sem sice okrajove - nema nekdo zkusenost s nakupem elektroniky pres internet v USA? Ceny nekterych zarizeni (napr. foto) jsou podstatne nizsi nez v Evrope. Jedna se mi zejmena o to, zda je treba platit clo popr. nejakou jinou dandiky Pavel |
![]() pavelhv |
| 09.10.2007, 09:23.54 | |
RE: nakup elektroniky v USA1. clo a dan platis2. vetsinou ti electroniku nikdo primo do CR neproda - nejlepe je mit nekoho lokalne kdo ti to muze preposlat |
![]() trefaes |
| 09.10.2007, 09:26.43 | |
RE: nakup elektroniky v USAa velmi drahy postovne!!! :O |
![]() docdoutnik |
| 09.10.2007, 09:45.08 | |
RE: nakup elektroniky v USABacha taky na jiné normy TV, třeba výstupy z fotoaparátu na TV budou určitě NTSC.Jinak platí, co napsal trefaes. |
![]() Antonín |
| 09.10.2007, 11:20.48 | |
RE: nakup elektroniky v USATo je pravda. Vloni jsem měl možnost koupit plazmu Panas. výhodně v Anglii. Sondoval jsem všude (i tady na fóru), ale nikdo mi neuměl odpovědět, jestli tady 100% pojede zvuk. Přivezl jsem a..nejel! Tedy terest. analog. Naštěstí to šlo normálně přes video a i satelit šel bez problému, tak ji používám doteď. |
![]() Roy73 |
| 09.10.2007, 11:35.55 | |
RE: nakup elektroniky v USAa este jedna vec - elektronika v USA ide na 110 V - vyriesit to moze adapter |
![]() black13 |
| 09.10.2007, 13:21.12 | |
Elektronika z USAVideo OUT z fotaku koupeneho v USA ma obvykle jak NTSC, tak PAL - da se nastavit v Menu. Vlastne jsem jeste neviel typ, ktery by byl pouze s NTSC, zatim mel vzdy obe normy. Poslat od obchodnika v zamori elektroniku do Evropy nekdy jde, jindy ne - zalezi na konkretnim obchodnikovi. Cena je s USPS kolem 40 - 60 USD.Clo se neplati do bezcelniho limitu, DPH se plati vzdy. Pokud fotak nebo jinou elektroniku nekdo doveze, neplatis nic - pokud se iniciativne neprihlasic na celnici. Jinak je problem samozrejme s napajenim 110V/60Hz, s NTSC, u DVD s regionem a u prijimacu take s tim, ze obvykle neladi sude desetiny MHz. Obecne ale plati, ze je elektronika v USA vyrazne levnejsi, nez u nas a da se najit dost zajimavych veci. M. |
![]() Michal1 |
| 09.10.2007, 13:41.38 | |
RE: nakup elektroniky v USAJeště jsou jinak právní otázky. Záruka je asi jenom dobrovolná. Protože vysoudit něco přes oceán reálně nejde (u těchto sporů nemáte v USA nárok na úhradu nákladů na cestu k soudu a osobní svědecká účast myslím nepůjde obejít).Kdyby šlo o ceny elektroniky, speciálně fotoaparátů, tak bych ze zkušenosti řekl, že Dubaj a HongKong nabízí mnohem lepší cenové podmínky, než USA. Ale nejsem si ani tam jist výhodným nákupem čehokoliv, co nemá worldwide warranty. To se nemusí vyplatit zejména u dražších věcí - a pro ty levné zase nestojí kvůli ušetřeným stokorunám prudit a riskovat. Celní limit býval 6000 Kč. Možná se změnil, ale nebude to řádově jinak. DHP 19% při poštovním dodání je téměř nevyhnutelné. Ale tím nechci říct, že se v USA nic kupovat nemá. Jenom, že to možná není taková pecka, jak se zdá na první pohled. |
![]() Antonín |
| 09.10.2007, 17:09.41 | |
RE: nakup elektroniky v USAdiky za informacepavel |
![]() pavelhv |