Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.10.2007, 21:53.43

Koaxial

Zdravím odborníky, právě jsem skončil s instalací sat. příjmače. Mám dva příjmače a na talíř jsem dával TWIN, což u mne proběhlo vše v pohodě a u dcery v pokoji jsem narazil na problém, že nemá žádný jiný vstup do Tv, než koax. Satelitní přímač má puze výstup Scart. Lze to nějak propojit, nebo budu muset dceři koupit i novou Tv? Poraďte, jsem už dutej. Díky za reakce.
uživatel
JirkaLoz
09.10.2007, 22:01.19

RE: Koaxial

Stačí když koupíš modulátor.
uživatel
technikTKR
09.10.2007, 22:03.40

Nikdy jsem o žádném modulátoru neslyšel, prosím tě zasvěť mě, až nejsem žádný pitomec. Díky
uživatel
JirkaLoz
09.10.2007, 22:09.31

Jo, už jsem na netu něco našel. Díky
uživatel
JirkaLoz
09.10.2007, 22:10.21

ak, mas video, tak sa da na tento ucel pouzit. prepojit video a satelit so scartom a vyhladat cez uc. snuru na tv.
uživatel
satan
09.10.2007, 22:49.03

ano stačí staré nefunkční video z bazaru,ale pozor některé značky při nečinnosti po asi 10min vypnou,myslím,že to dělají philips
uživatel
pierrepetr
10.10.2007, 04:58.13

Vypnou pouze nejstarší filipesy, ty novější vypnou jen motor a jinak fungují také jako tuner s dálkovým ovládáním, což by se u toho staršího televizoru taky mohlo hodit.
uživatel
Tondach
10.10.2007, 08:27.59

Digitální satelitní vysílání bude dcerka sledovat na televizi, která má jenom UHF vstup? Zlobí hodně? Nebo jsi ji vyženil?
uživatel
Antonín
10.10.2007, 08:55.56

Když už koupim dceři satelit,tak bych jí tam dal i nějakou novou TV.Staré video ja další krám,kterej bude překážet,žrát elektřinu,další kabely navíc atd.
uživatel
Saxon
10.10.2007, 10:59.29

Můžeš jí to pouštět přes video. Vstup u videa AV a výstupní kanál jak si nastavíš.
uživatel
Rudolf
10.10.2007, 12:06.45

Řešení jsou:
- modulátor
a to mát podmožnosti:
* koupit modulátor (cca 300-1000 Kč monofonní)
* použít další zařízení, které ho má (např. to video)
* použít satelitní přijímač, který modulátor má
- výměna televize za jinou
- úprava televize, zcela jistě je možné najít v televizi místo, kam by bylo možné připojit video signál a odpojit úplně původní analogový UHF, nebo tam přidat manuální přepínač.
- dcera teenagerovitého typu by ještě mohla unést řešení s s PC monitorem a zvukem přes nějakou reprosoustavu, kterou v pokoji nejspíše má, možná bude koukat na MTV a pod. RGB lze v jistých případech použít, ale to už jde o konkrétní přístoje, taky by se tak nabízel třeba projektor.
Nic jiného se s tím nenadělá.
Snad ještě prověřit, že to skutečně nemá žádný AV vstup - co je to za televizi? Už i prastarý Oravan měl AV na dinovském konektoru. Nemusí to být Scart...třeba je to jenom otázka kablíku, či přesněji konektoru.
uživatel
Antonín
10.10.2007, 16:29.34

presny typ TV

presne posli aky je to TV alebo nejake fotky zo zadneho panelu a vsetkych konektorov ktore na nej najdes a poradime ;)
uživatel
batman