Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.10.2007, 10:37.17

Gibertini 85 du

Je vhodná parabola Gibertini 85 du na "šilhání 23,5°-19,2°-13°" ?

Děkuji za odpověď.
uživatel
Jaros
10.10.2007, 11:22.15

jaros

Na 100% ano!!! Ide o asi najlepsi znacku a velkost 85 uuuplne postacuje!!
uživatel
satfanusik
10.10.2007, 11:56.22

RE: Gibertini 85 du

Stejně dobře to ovšem funguje s obyč Fe parabolou stejného průměru za 700 Kč. Nemám možnost srovnat, jestli třeba k výpadku nedojde později u Gibertini, možné to je, ale za zhruba dva/tři roky, co to používám paralelně k motoru, jsem výpadek neviděl. Na motoru mám větší anténu, a když jsem to montoval, myslel jsem, že sem tam možná bude nutné si to za větších dešťů přepnout a natočit i ty tři družice, ale ještě se to nestalo. Svým způsobem je nepřesná anténa možná pro šilhání i vhodnější.
Nejdůležitější u šilhání je správné a mechanicky dobře provedené uchycení všeho. Dobré kabely, správné F-ka, pečlivé vtyhledání optimálních poloh. Je to taková trochu drbačka, a je třeba to neodfláknout - se mi po zkušenostech zdá. Složitost zákonitě vede ke zvýšení pravděpodobnosti chyby, a to je třeba eliminovat.
uživatel
Antonín
10.10.2007, 13:22.34

re:Gibertini

Ja by som neporovnaval pevnu konstrukciu OP85 L s nicim iným a prijimové vlastnosti su super. R^ :)
uživatel
fischer12
10.10.2007, 18:21.15

Gibetini85

Ano tato parabola je dobrá ale když jsem ji instaloval tak jsem ji bohužel musel ještě upravit, konkretně plast .držák konvertoru po nasazení do kovového plochého profilu vyloženě se viklal a pokud bych jej nezajistil dodatečně šroubem ve větru by plast držák vypadl i s konvertorem nehledě na to bez tohoto zajištění by nebyl konvertor v ose příjmu byl vlastně svojí vahou mírně pod osou příjmu.
uživatel
MONY
10.10.2007, 21:27.51

Gibertiny 85 du

mne to ide i na 60 FE takze sa nemas coho bat, ale musel som to na 23.5 doladit konkretne na transponder
uživatel
hujerko
10.10.2007, 21:43.36

Gibertiny 85 du

No, vzhledem k tomu, ze Gibertini nabizi sve multifokusove drzaky az od 100cm paraboly, tak s tim asi u Gibertini moc nepocitali?!? Vzhledem k dost nepraktickemu uchyceni umelohmotneho cernemu drzaku na LNB k ramenu paraboly je jedina moznost koupit bryle (rameno, na kterem jsou drzaky LNB) a samotna LNBecka s dlouhymi uchyty (minimalne 2 cm (tj. sirka objimky) + sirka objimky jednoho uchytu na brylich) a bryle chytit za LNB, ktere miri do ohniska paraboly. Doufam, ze jsem to popsal nejak aspon trochu pochopitelne... :)

Pokud nekdo znate lepsi reseni (lepsi uchyt, lepsi bryle). Tak budu rad, pokud se se mnou podelite o zkusenosti. Take se chystam na multifokus s touto parabolou.
uživatel
hlavek
11.10.2007, 07:19.54

TO Hlavek

Originální multifokus na 3 LNB pro 85 Gibertini je na e-shopu Eltasat.cz.
uživatel
Jaros