| 10.10.2007, 10:37.17 | |
Gibertini 85 duJe vhodná parabola Gibertini 85 du na "šilhání 23,5°-19,2°-13°" ?Děkuji za odpověď. |
![]() Jaros |
| 10.10.2007, 11:22.15 | |
jarosNa 100% ano!!! Ide o asi najlepsi znacku a velkost 85 uuuplne postacuje!! |
![]() satfanusik |
| 10.10.2007, 11:56.22 | |
RE: Gibertini 85 duStejně dobře to ovšem funguje s obyč Fe parabolou stejného průměru za 700 Kč. Nemám možnost srovnat, jestli třeba k výpadku nedojde později u Gibertini, možné to je, ale za zhruba dva/tři roky, co to používám paralelně k motoru, jsem výpadek neviděl. Na motoru mám větší anténu, a když jsem to montoval, myslel jsem, že sem tam možná bude nutné si to za větších dešťů přepnout a natočit i ty tři družice, ale ještě se to nestalo. Svým způsobem je nepřesná anténa možná pro šilhání i vhodnější.Nejdůležitější u šilhání je správné a mechanicky dobře provedené uchycení všeho. Dobré kabely, správné F-ka, pečlivé vtyhledání optimálních poloh. Je to taková trochu drbačka, a je třeba to neodfláknout - se mi po zkušenostech zdá. Složitost zákonitě vede ke zvýšení pravděpodobnosti chyby, a to je třeba eliminovat. |
![]() Antonín |
| 10.10.2007, 13:22.34 | |
re:GibertiniJa by som neporovnaval pevnu konstrukciu OP85 L s nicim iným a prijimové vlastnosti su super. R^ :) |
![]() fischer12 |
| 10.10.2007, 18:21.15 | |
Gibetini85Ano tato parabola je dobrá ale když jsem ji instaloval tak jsem ji bohužel musel ještě upravit, konkretně plast .držák konvertoru po nasazení do kovového plochého profilu vyloženě se viklal a pokud bych jej nezajistil dodatečně šroubem ve větru by plast držák vypadl i s konvertorem nehledě na to bez tohoto zajištění by nebyl konvertor v ose příjmu byl vlastně svojí vahou mírně pod osou příjmu. |
![]() MONY |
| 10.10.2007, 21:27.51 | |
Gibertiny 85 dumne to ide i na 60 FE takze sa nemas coho bat, ale musel som to na 23.5 doladit konkretne na transponder |
![]() hujerko |
| 10.10.2007, 21:43.36 | |
Gibertiny 85 duNo, vzhledem k tomu, ze Gibertini nabizi sve multifokusove drzaky az od 100cm paraboly, tak s tim asi u Gibertini moc nepocitali?!? Vzhledem k dost nepraktickemu uchyceni umelohmotneho cernemu drzaku na LNB k ramenu paraboly je jedina moznost koupit bryle (rameno, na kterem jsou drzaky LNB) a samotna LNBecka s dlouhymi uchyty (minimalne 2 cm (tj. sirka objimky) + sirka objimky jednoho uchytu na brylich) a bryle chytit za LNB, ktere miri do ohniska paraboly. Doufam, ze jsem to popsal nejak aspon trochu pochopitelne... :)Pokud nekdo znate lepsi reseni (lepsi uchyt, lepsi bryle). Tak budu rad, pokud se se mnou podelite o zkusenosti. Take se chystam na multifokus s touto parabolou. |
![]() hlavek |
| 11.10.2007, 07:19.54 | |
TO HlavekOriginální multifokus na 3 LNB pro 85 Gibertini je na e-shopu Eltasat.cz. |
![]() Jaros |