Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Powerline adapter TP Link TL PA 4010

Máte niekto skúsenosti s týmto adaptérom. Jedná sa mi hlavne o to či funguje pri zapojení nielen na jednu fázu a aj pri hliníkových elektrických rozvodoch. Resp.,ktorý adaptér by tieto dve "prekážky" zvládol. Ďakujem

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 494
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

Měď i hliník bez problémů,na jiné fázi jsem nezkoušel,ale nedoporučují to.Sice nemám TP,ale Zyxel,asi tři roky.V poslední době musím jeden občas vytáhnout ze sítě a znovu zapojit.
uživatel
jjery
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 355
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

Zase tá hlúposť Powerline. Na internet používaj ethernetový kábel. El. káble sú pre elektrinu. Powerline spôsobuje rušenie a ani nefunguje s takými rýchlosťami, ktoré sú uvedené na krabici. Existuje možnosť úplného odpojenia pri zapojení napr. mikrovlnky.
uživatel
Richard21
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 194
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

Powerline vobec nie je hlupost. Na viacfazove rozvody funguje u mna bez problemov Devolo dLAN (ten to ma aj v specifikacii). Ziadne rusenie a rychlost maximalne tak o 10% nizsia ako je deklarovana. Ale ten hlinik ti nepotvrdim, rozvody mam medene.
uživatel
black13a
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

Příležitostně používám tento adaptér a nikdy nebyl s ním žádný problém. Proč ale nemůžeš použít wifi? Minule jsem zkoušel streamovat přes wifi usb přehrávání HD videa /channelstreamconvertor/ do patra a byl jsem mile překvapen, bez jakýchkoliv výpadků...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 1 968
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

Používám asi 3 páry. Všude bez problému. Hlavně tam kde nelze kabel :))) :))) :)))
uživatel
Dukan
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 304
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

tiež používam roky powerline. richard píše nezmysly.
Wifi je dobré možno v byte,ale nie vo veľkom dome.
mal som siemens powerline od t-comu, zdochol po ca 3 rokoch, teraz mam zyxel.
len mi nie je celkom jasne ako to môže fungovať cez 2 fázy - ak máš trafostanicu trebárs niekoľko kilometrov...
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 103
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

trafak je sice niekoľko kilometrov , ale tie nové powerline využívajú to čo mame všetci v jednom rozvádzači a to je vodiče PE a N a tie sú u starých rozvodou spojené všetky medzi sebou a u nových je ta trasa max do bodu kde sa tvorí nulák od PEN vodiča a to je v domovom rozvádzači . :zombie:

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
uživatel
Boris
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 182
Odpověď v diskusním vlákně
 

Re:Powerline adaptér

V dome to mám pokryté cez wifi. Potrebujem to do dielne, ktorá je mimo domu cca 10 metrov a wifi tam nedosiahne. Takže cez elektrické vedenie by to bolo najlepšie riešenie bez naťahovania lan kábla.

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 494
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010

do kelu, to už aj brúska má pripojenie na internet? :laughing:
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 103
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@Richard21

Nesmysl, nic to neruší. Funguje to skvěle. R^
uživatel
Martin79
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 1 598
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@datcom

Ono riešenie je aj Smerová Wifi anteánka na ruter, a to možeš mať dielnu aj 300 m ďaleko :))) :))) :)))
uživatel
PISTOK153
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 2 776
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

Wifi repeater

Já jsem zkoušel nejprve o síti Tp linky,pak jsem našel opakovač Tp,dal jsem ho do kotelny uprostřed 27 m dlouhého domu a nakonec vedle do altánu a pokryje mi celou nemovitost i dílny( Wifi vrtačky,brusky atd).
Kamarád používal TL PA 4010 do garáže cca35m a samá porucha a výpadky,dal yaginu/+router a bez chyby mu to běhá :laughing:
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 4 190
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@korkoran

bývali časy, keď wifiny chodili na 15km, ale to boli 3 na celý okres, dnes ich je v každom jednom byte viac
uživatel
mmc
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 516
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@mmc

Zažil jsem wifinu u dvou sousedů,jsou to přátelé,kdy se jeden nemohl připojit satelit ke své vlastní Wf,protože ho přebila sousedova wifina,ale Tv se připojila OK :(( :O :O
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 4 190
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra