Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

Hoj. Mam na vu+4k image oatv6.1

Vo vucku mam 2 karty 1 svk skylink a 1 czk skylink.

Pri prepinani kodovanych programov mam problemy s naloadovanim spravnej ci karty i ked je assignment urobeny na programy per kartu.

Pomaha len gui reset, pripadne hard reset kde po naloadovani sa program pi par hlaskach spusti ale po prepnuti na iny (konkurencny dekodovany druhou kartou) je to zas rovnake. Najviac problemy robia hbo cinemax a markiza internatiinal.

Skusal som rozne kombinacie assigbmebtu i cez m7/skylink group a pod ale bez uspesne. Pride mi ze si s assignmentom nevie poradit.

Vo vti slapal g box uplne v pohode, keby ste mal biekto odkaz na ipk tiez moznost len sam som nenasiel..

Nemate s tym niekto skusenosti ako to opravit?

Vdaka za radu

Novacik v sat.
uživatel
pmisun
Registrace: 11/2017
Příspěvků: 20
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

Mas teda obe karty v module ? Na OpenATV 6.1 to blblo aj mne, mam 2 karty Skylink v UNI a jednu DigiSK v CAM. Ked som prepol na Digi, to sice islo, ale po vrateni na Skylink vsetko zamrzlo. Ja som to vyriesil jednoducho tak, ze modul Digi som dal do TV...
Avsak na OpenATV 6.0 mi vsetko fungovalo bezchybne, nechcel som sa vsak vratit, myslel som, ze to opravia a uz sa mi nechce ist nazad.
Ale skus aktualizovat 6.1, pripadne vyskusat 6.0 (to je uz ale bez dalsej podpory).

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

Pripadne, mas prijimac s ARM, tak pozri, ci nie je k dispozicii na Tvoj model OpenATV 6.2.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

Je k dispozici...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 2 362
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

@LucaBrazza praveze som skusal aj 6.0, presiel na 6.1, skusim este 6.2 ale nemyslim ze to niekto opravil.

Obe karty mam v CI slotoch. Prave to ze OATV ma vsetko tiptop a funkcne (subtitles, player, hbbtv etc etc) a prehladne, super image, nechcem switchovat spet na BH alebo VTI+.

Keby niekto nahodov mal ten ipk gboxu na VU+Ultimo 4k = velka vdaka.
uživatel
pmisun
Registrace: 11/2017
Příspěvků: 20
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

Asi si sedim na kabli, ked ich mas v moduloch naco ti je cam ?Alebo to este raz popis...
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 12 428
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

ten gbox sa predsa dá stiahnuť feedu alebo pre arm to tam nie je rovnako sa dá použiť oscam ak to nie je karta s uniblokom ak je tak ani ten gbox nezaberie

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
uživatel
pele1
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 4 761
Odpověď v diskusním vlákně
 

@LucaBrazza

to sú mi starosti. A ako si potom riešil nahrávanie z Digi s modulom v TV?
ako hovoria bratia od Prešova: "FBC vrči, švici v 4K ale nebavi".

Tak poraďte tomu dopytovačovi nech ho žena nevyhodí z domu. :-/ Alebo tu nie je na to dostatočný triezvy mozgový potenciál?
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Ale ja nemam box s FBC a z Digi nenahravam. Co by som tam nahraval ? Sport pozeram "online", zvysok si manzelka nahrava zo Skylinku.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Luca

to máš fakt skylink.sk a ešte k tomu digi.sk?
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

kto neprepije, ten ma. ;)

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

no fajn

tak mišúnovi toto určite pomohlo.
Chcel chudák mať aj SK aj CZ region programy a veľké kulové a zrejme s takouto pomocou ešte dlho aj bude mať. Rv
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

Uz mi napada len ist do nastaveni, pridanie CI a priradit CAiD poskytovatela a stanice (aj ked su v podstate zhodne)

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

s toho čo napísal nik nevie čo vlastne má píše o moduloch potom o gboxe
modul k svojmu chodu žiaden gbox nepotrebuje ale v nových image od ATV 6.1 a 6.2 treba k modulu priradiť aj stanice

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
uživatel
pele1
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 4 761
Odpověď v diskusním vlákně
 

K modulom

Tak pluginom, moduloch pozri ked nechces pomoct tak neries zbytocne a neslovickar. Kedze vti fungoval s gboxom v pohode tak predpokladam ze tento MODUL mozem vyskusat ako alt u oatv 6.1, len ho neviem najst.

@Luca svihol si to s tou manzelkou po hlave. Mne nerobi problem urobit reset aj ked je to otravne..docasne ale rad by som to mal ok.

V CI interface - nefunguje im to spravne to priradovanie, mam to teraz aktualne na kazdu 1 stanicu a stale to blbne. Zapol som messages na kartach a tam jasbe vidno ze sa najskor syncuje...potom hlaska je kodovana a bum tma. Dam restart - sync hlaska a ide...prepnem na program druhej karty, naspat...a uz je to v pecku. Preto som chcel skusit gbox
uživatel
pmisun
Registrace: 11/2017
Příspěvků: 20
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pmisun

No neviem ako Ti mohli vo VTI s gboxom moduly fungovať, totiž gbox je softcam s modulom vôbec nespolupracuje. A ani v OpenATV.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Zero 4K, Formuler F1, X mini solo 3, Xpeed LX1
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 2 973
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

A preco vlastne mas tie karty v module a nie v UNI ? Pripravujes na na UNI block ?

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

tu sú rady zbytočné treba si naštudovať základne veci alebo si niekoho pozvať kto sa v danej veci vyzná

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
uživatel
pele1
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 4 761
Odpověď v diskusním vlákně
 

pele1

Nevies, ako to je, ked mas dve karty Skylink v boxe, aj CZ, aj SK, pri prepnuti napr. na CT1 HD (je na oboch kartach), ktoru kartu pouzije prijimac ako prednostnu ? Diky.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), VU+ Zero, Formuler F3, F4Turbo (vsetko OpenATV 6.1) Vantage HD8000S
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 256
Odpověď v diskusním vlákně
 

@LucaBrazza

ja dve rovnaké karty nepoužívam ale prednosť má ta ktorá sa rýchlejšie dekóduje keď máš jednu v čítačke a druhú v module prednosť má čítačka

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
uživatel
pele1
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 4 761
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pozyvam

Tak niekto pridite :) dostanete od zeny kolac a odo mna flasu :)

Do uni nefunguje ani prd na ziadnom img mi ani len netuklo. Sharing chcem poriesit tiez ale ked nemam doriesene A nechcem sa srat do cfgcka B. Vsak studujem co sa da. Skusim napisat nemcom s logom obcas to i havaruje na fatal od nightly z 27.12..
uživatel
pmisun
Registrace: 11/2017
Příspěvků: 20
Odpověď v diskusním vlákně
 

M7 vs skylink

Rozmyslal som ci este neskusit s dbeditom naloadovat kombinovane M7 group a Skylink a neskusit assignment cez poskytovatela skl vs m7..ale neviem ci tam je vobec nejaky rozdiel v nejakom parametre m7 vs skylink...neviete nahodou?
uživatel
pmisun
Registrace: 11/2017
Příspěvků: 20
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: OpenATv 6.1 - CI issue vu+u4k

OpenATV 6.1 je totálnym paškvilom, otestoval som najnovšie verzie a je to des a hrúza. Nahraj si tam niečo iné buď 5.3 alebo niečo od PLI, VTI...
uživatel
PeMa
Registrace: 2/2011
Příspěvků: 839
Odpověď v diskusním vlákně
 

Re: Pema

No prave mi vyhovuje to vsetko ostatne co podporuje. S 16TB 24/7 servrom na domacej sieti su vsetky side funkcie oatv6.1 to co od vucka ocakavam a to out of the box. Ano natrapil som sa kym som prisiel na to ze rw funguje pen s cifs a konfiguracia gui menu, fastscanu...ale to je done.
V najhorsom scenari zpojazdnim dualboot ked to do par tyzdnov nedam dokopy ..alebo pockam ci niekto bepride na flasu a kolac no..
uživatel
pmisun
Registrace: 11/2017
Příspěvků: 20
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pmisun

Prepáč, ale čím ďalej tým menej Ti rozumieť. Mal by si najprv jednu vec spraviť a postupne potom ďalej. Ale stále Ti ešte nerozumiem, že čo vlastne je či ako to máš. Spomínaš tu moduly,gbox,share. Tieto veci Ti spolu nepôjdu. Nemáš náhodou spustený ten gbox a ten Ti tam robí šarapatu? A ešte pripomienka, darmo používaš anglické výrazy, lepšie k tomu rozumieť nebudeš a zbadať to hneď :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Zero 4K, Formuler F1, X mini solo 3, Xpeed LX1
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 2 973
Odpověď v diskusním vlákně
 

pmisun

vždy som si myslel, že SAT prijímač je hlavne na to, aby na ňom bezproblémovo chodilo a povedzme nahrávalo sa vysielanie zo sat-u. Všetko ostatné je naviac.
U teba vyhovuje všetko ostatné (neviem čo iné by som mohol chcieť, napríklad na kafíčko mám kávovar) len sa nedá pozerať CT alebo STV pretože prijímač nevie vybrať z dvoch kariet ktorú má použiť. Je to teda skutočne ako píše PeMa paškvil, pretože to je prvé, aby prístroj otestoval najprv čítačku, potom CI slot1 a potom CI slot2 a vzal kartu ktorá je práve volná. Zjavne toto nie je poriešené a celý systém sa zrúti.
A to sme ešte neskúšali nahrávať dva programy naraz :O .
alebo zrejme pre tento systém bude dobrý špek keď žena bude pozerať napríklad z CZ karty Prima HD a prístroj bude mať začať nahrávať niečo z českého portfolia ale iného TP. Tak to sa zrejme ešte pobavíš.
Daj to preč a urob ako ti radia kolegovia.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 303
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra