Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jak naladit ČT bez HD

Dobrý den, chtěl bych poradit. Použil jsem nejdřív strýčka googla, ale bohužel jsem nenašel co jsem potřeboval, protože každý má opačný problém než já. Bydlím v krásném panelákovém domě a mam takovou hezkou malou televizi, ke které mám připojený set top box. Všechno v klidu šlape, akorát mi to ladí ČT programy jen v HD rozlišení, která moje televize nepodporuje. Tak se vás ptám, jestli mi někdo poradí vzhledem k blížícím ZOH, jak mám to naladit? Děkuji vřele.
uživatel
Neggous
Registrace: 1/2018
Příspěvků: 14
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

A co ti na nich vadí?

Političtí vůdcové i vlády vděčí za své postavení zčásti prostě moci, zčásti tomu, že si je lidé zvolili. Nelze je považovat za představitele duchovně a morálně výše postavené části národa. Hlavní příčinou rozvodů je manželství. A.E.
uživatel
Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 14 805
Odpověď v diskusním vlákně
 

tomik

nema obraz :)))
uživatel
satan
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 040
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Ono jde asi o to, jakou tam v tom paneláku máte anténu a co je v té anténě za programy.
uživatel
sateliťák
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 782
Odpověď v diskusním vlákně
 

@satan

Díky :D mám jen zvuk no :D
uživatel
Neggous
Registrace: 1/2018
Příspěvků: 14
Odpověď v diskusním vlákně
 

@sateliťák

A to zjistím jak co máme za anténu? Programy klasika nic navíc co běžný lidi asi co si za to neplatí.
uživatel
Neggous
Registrace: 1/2018
Příspěvků: 14
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Tak píše, že mu hd nepodporuje TV, ne stb, tak mu pak poraď..

Političtí vůdcové i vlády vděčí za své postavení zčásti prostě moci, zčásti tomu, že si je lidé zvolili. Nelze je považovat za představitele duchovně a morálně výše postavené části národa. Hlavní příčinou rozvodů je manželství. A.E.
uživatel
Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 14 805
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Musíš naladit DVB-T multiplex 1. Nezdá se mi, že by existovala STA, ve které by tento multiplex nebyl. Kde bydlíš?

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 16 260
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

kupit novy stb, nie tv, asi naj ekonomicke.
uživatel
satan
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 040
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Takže upřesním, ta televize měla funkční DVB-T, ale byla opravovaná, tak asi přestal fungovat, proč to přesně nevím, přinesla jí přítelkyně. Jinak jsem z Plzně. A STB jsem zkoušel měnit, tím to není. Zbytek odpovědí napíši zítra po práci.
uživatel
Neggous
Registrace: 1/2018
Příspěvků: 14
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Neggous

obrať se na správce domu,pokud jsi pěšák,pokud správce,obrať se na správce STA
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 24 752
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

mux1 SD. rs7 skoro HD. co to je za blbost.ten stb je hd. tv sd. takze ti to musi na tv jit. ma to tak tisice lidi
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 1 084
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

no pokud mas rozbitou televizi tak to asi nepujde ani na UHD
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 1 084
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

normalne z sta nb kabelovky do stb a pak hdmi.scart do tv a musi to jit.pokud ne neco je v tv rozbity
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 1 084
Odpověď v diskusním vlákně
 

@neggous

čo keby si tak napísal, čo je to za STB a TV ???
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 255
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Neggous

V Plzni ČTsd Mux1 34.kanál z Krašova, starší STB ti tedy nezobrazí HD programy, v Plzni jde ČT HD RS7 38.kanál z Košutky. Samotná TV s tím nemá nic společného, zobrazí co naladí STB. Z Krašova vysílají všechny 3 hlavní sítě Mux 1,2,3, když ostatní hraje tak musí i ČT. Takže manuálně na STB naladit 34.kanál, je tam i ČT24 ta v RS7 s HD není.
uživatel
vlah
Registrace: 9/2017
Příspěvků: 48
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Obávám se zmatení pojmů.
Napiš typ televize typ STB a způsob jejich propojení.
(Jinak to vypadá, že buď nepřijímaš přes STB a starší televize neumí kodek pro HD, nebo přijímáš přes STB a je to problém staršího STB, které neumí HD kodek.) Ale je možné, že by stačilo zvolit patřičný výstup z STB, třeba přes scart? nebo rozlišení 576i?
Můj osobní tip: co je to STB?
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 3 978
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Půjč si na zkoušku TV od souseda.
uživatel
sateliťák
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 782
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

A sousedům ty programy běží? Předpokládám, že jedete všichni na společnou anténu. No potom je jasná chyba někde u tebe. Třebas v přinesené TV přítelkyní - z bazaru?
uživatel
sateliťák
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 782
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Neggous

Pořiď si STB s výstupem Scart nebo chinch. Ten ti převede HD vysílání do SD, které sežere tvoje TV.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 85-východ, 75-libero DVB-C Moravianet IPTV-Albis, DAB-AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
uživatel
omar3
Registrace: 5/2015
Příspěvků: 818
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Tak jako teď sem přišel z práce a sem z Vás jalovej :D ale kouknu na to a nějaký rady zkusím :) ještě tady padlo pár otázek mam TV (LG 19LE3300), která byla opravovaná a něco v ní nefunguje :) STB mám od (Comag) a propojené to mám Scartkou :) všechny programy mi jdou jen ČT mi automatické hledání najdou HD programy a tam mi jde jen zvuk. Vedle máme ještě jednu televizi a tam je to samé.
uživatel
Neggous
Registrace: 1/2018
Příspěvků: 14
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Neggous až teda příjdeš z práce....

Bydlím fous od tebe a měl jsem podobný problém.HD setobox ale tv Sony Hd ready a najednou černý obraz.Pak jsem na to s pomocí kamarádů přišel.V setoboxu byl nastavený nejvyšší stupeň rozlišení,jak jsem po něm patlal rukama ve tmě. R^ :laughing: :laughing: Myslím,že to je V-formát,neb tak pod.
Resumé-HD H265 setobox )za 650,-)a k tomu třeba skleněnou TV a hrajou všechna hádéčka z dostuných stanic,samo,že né v HD kvalitě
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 4 497
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Neggous

Viz všechny známé plazmy v mém okolí a obraz IA
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 4 497
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Neggous

Spíš tě tedy jde o to, zdali je v anténě ČT v SD, když dvě TV to nechytají, tak tam asi není. Prvně bych zkusil ty sousedy.
uživatel
sateliťák
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 782
Odpověď v diskusním vlákně
 

@neggous výborne!

Comag !!! sprosté slovo som po dlhšej úvahe vymazal, posúď sám čo nám tu servíruješ:
Mám Škodovku. Asi takú odpoveď si dal. Tak hádaj či mám do nej naliať naftu alebo benzín?
Každý prístroj má štítok a je dôležitý presný typ keď teda máš vôbec záujem o pomoc.

Osobne si myslím, že nemáš Comag SL65T2 s ktorým by problém nebol ale zrejme starý SD krám, takže samozrejme HD ti ide len zvuk. V "televizi" problém nie je.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 255
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Jak naladit ČT bez HD

Bylo to jasné od druhého příspěvku, ale tady nemělo smysl radit..respektive já už na to nervy nemám ;)

Političtí vůdcové i vlády vděčí za své postavení zčásti prostě moci, zčásti tomu, že si je lidé zvolili. Nelze je považovat za představitele duchovně a morálně výše postavené části národa. Hlavní příčinou rozvodů je manželství. A.E.
uživatel
Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 14 805
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra