Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Opticum 9500 HD

Starý Opticum mi vypovedal službu.Nevykazuje mi signál.Všetko v červených farbách. Na teplomeroch. Skúšal som aj továrenské nastavenie.Anténa je v poriadku.Nemáte s ním podobné skúsenosti?

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

to může bejt venku,zkus půjčit jiný přijímač a je to jasný
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 25 229
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

možná napájení lnb, změřit zda je na F konektoru přijímače napětí :8)

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 4 940
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

asi odešel do věčných lovišť.
uživatel
sirda
Registrace: 11/2006
Příspěvků: 2 751
Odpověď v diskusním vlákně
 

Opticum 9500 HD

Anténe je ok.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

Opticum 9500 HD

Aký je posledný soft do tohto prijímača.Možno by pomohlo inštal nového softu.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Bude HW vada, to napětí jsi měřil ? :8)

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 4 940
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Asi do šrotu. Rv

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

jo parabolu vidíš,tak bude v pořádku
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 25 229
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Asi niečo s tunerom ,iný prijímač ne tej istej anténe funguje.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

zkus přidat nebo ubrat sr(asi tak 3-5 čísel),mě to pomohlo a ještě slouží
uživatel
skrivan
Registrace: 4/2008
Příspěvků: 43
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

tak si konečně koupíš něco lepšího na 2 roky
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 25 229
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Vy si myslíte ,že pan Glisnik bude čekat a ptát se kdy zapnout HEVC265?Pokud to spustí a jako,že určitě tak jsou přijimače pouze HEVC264 neprodejné!!
uživatel
koax
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 2 222
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Jediná rozumná rada od drobečka...
Změřit se to dá jakýmkoliv voltmetrem. Buď tam je 13 až 20V nebo tam není nic.
Je to nejpravděpodobnější, že je vadný napájecí obvod. Dá se vyměnit, tedy většinou, zapojení Opticum neznám.
Stává se to při manipulaci s anténními kabely, aniž by byl přijímač zcela odpojen od všech kabelů k jiným spotřebičům, stačí aby byl zemní potenciál trošku větší v daném místě, nebo nešikovná ruka se dotkla při zapojování F-ka kovového krytu středním vodičem koaxu...
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 115
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

To napätie si meral, ako ti radili ? (a softom toto nebude ). či nemáš mutimeter ? Ak tam napätie nebude, treba skontrolovať polymérovú poistku ktorá je vo vetve napájania konvertora (na základnej doske).
uživatel
Rasto1978
Registrace: 6/2010
Příspěvků: 770
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Nemeral som to.Som v praci.Az vecer.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

tuner odešel ani ti nestichnul zakývat paa
uživatel
jony44
Registrace: 1/2017
Příspěvků: 136
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Napätie som na f konektore zmeral a je v poriadku.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Ak je tuner na konektore niekedy pomoze vymenit kondiky samozrejme v tuneri, a skontrolovat aj zdroj, Asi dva krat som to rozchodil ale neviem ake to boli opticum. Tusim SD este islo a HD nie po vymene sa to rozbehlo
uživatel
villar
Registrace: 6/2008
Příspěvků: 184
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Doteraz ako tak išiel. Dnes už nenabehol.Dá sa zapnúť zadným vypínačom ale to je všetko. Nabehne na display čas. Zapnúť sa nedá ani DO ani priamo tlačítkom na prijímači.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

tak ses dočkal,měsíc a půl jsi dělal co,k nápravě??
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 25 229
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Používa sa málo majú ho deti v izbe.Po vytiahnutí zo zásuvky občas naskočí.Je to už veterán ,tak ma to až tak veľmi netrápi.A oprava by asi nestála zato.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus, Xtrend 9200, Opticum 9500HD, Ariva 202
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 554
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

chápu..............
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 25 229
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra