Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Opticum 9500 HD

Starý Opticum mi vypovedal službu.Nevykazuje mi signál.Všetko v červených farbách. Na teplomeroch. Skúšal som aj továrenské nastavenie.Anténa je v poriadku.Nemáte s ním podobné skúsenosti?

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

to může bejt venku,zkus půjčit jiný přijímač a je to jasný
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 24 752
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

možná napájení lnb, změřit zda je na F konektoru přijímače napětí :8)

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 4 830
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

asi odešel do věčných lovišť.
uživatel
sirda
Registrace: 11/2006
Příspěvků: 2 724
Odpověď v diskusním vlákně
 

Opticum 9500 HD

Anténe je ok.

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

Opticum 9500 HD

Aký je posledný soft do tohto prijímača.Možno by pomohlo inštal nového softu.

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Bude HW vada, to napětí jsi měřil ? :8)

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 4 830
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Asi do šrotu. Rv

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

jo parabolu vidíš,tak bude v pořádku
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 24 752
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Asi niečo s tunerom ,iný prijímač ne tej istej anténe funguje.

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

zkus přidat nebo ubrat sr(asi tak 3-5 čísel),mě to pomohlo a ještě slouží
uživatel
skrivan
Registrace: 4/2008
Příspěvků: 43
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

tak si konečně koupíš něco lepšího na 2 roky
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 24 752
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Vy si myslíte ,že pan Glisnik bude čekat a ptát se kdy zapnout HEVC265?Pokud to spustí a jako,že určitě tak jsou přijimače pouze HEVC264 neprodejné!!
uživatel
koax
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 2 187
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Jediná rozumná rada od drobečka...
Změřit se to dá jakýmkoliv voltmetrem. Buď tam je 13 až 20V nebo tam není nic.
Je to nejpravděpodobnější, že je vadný napájecí obvod. Dá se vyměnit, tedy většinou, zapojení Opticum neznám.
Stává se to při manipulaci s anténními kabely, aniž by byl přijímač zcela odpojen od všech kabelů k jiným spotřebičům, stačí aby byl zemní potenciál trošku větší v daném místě, nebo nešikovná ruka se dotkla při zapojování F-ka kovového krytu středním vodičem koaxu...
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 3 978
Odpověď v diskusním vlákně
 

@datcom

To napätie si meral, ako ti radili ? (a softom toto nebude ). či nemáš mutimeter ? Ak tam napätie nebude, treba skontrolovať polymérovú poistku ktorá je vo vetve napájania konvertora (na základnej doske).
uživatel
Rasto1978
Registrace: 6/2010
Příspěvků: 695
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Nemeral som to.Som v praci.Az vecer.

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

tuner odešel ani ti nestichnul zakývat paa
uživatel
jony44
Registrace: 1/2017
Příspěvků: 111
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Napätie som na f konektore zmeral a je v poriadku.

Xtrend ET 9x00,HD BOX 9105+,Opticum 9500 hd,Ariva 200,Ariva 202,TBS5980CI
uživatel
datcom
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 541
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Opticum 9500 HD

Ak je tuner na konektore niekedy pomoze vymenit kondiky samozrejme v tuneri, a skontrolovat aj zdroj, Asi dva krat som to rozchodil ale neviem ake to boli opticum. Tusim SD este islo a HD nie po vymene sa to rozbehlo
uživatel
villar
Registrace: 6/2008
Příspěvků: 181
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra