Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.10.2007, 11:38.09

Prosím Redakci

Prosím Vás když jste udělali black list souhlasím,ale dá se z něj dostat
Děkuji Rufr.
uživatel
maiik
15.10.2007, 11:49.57

neví to Nékdo jiný když na redakci není spoleh

???
uživatel
maiik
15.10.2007, 11:55.55

RE: Prosím Redakci

Ty se rozčiluješ, že ti neodpověděli do 11ti minut?
uživatel
aaaTonda
15.10.2007, 11:59.17

@maiik

Určitě ne spamováním ve fóru a obtěžováním ostatních čtenářů. Tohle lze řešit jen individuálně a to tak, že napišete e-mail. Snad to nebude problém...
uživatel
redakce
15.10.2007, 12:51.46

Nenechte prchlivost cloumat svým majestátem.

Ta otázka je celkem zajímavá. Mně osobně to také zajímá. Ikdyž na BL zatím nejsem, a doufám, že ani nebudu. Rozhodně by ale měla existovat nějaká varianta, jak se z toho BL zase dostat. Nejpravděpodobnější řešení by bylo, za nějaký čas. Pokud se tam někdo dostane opakovaně, pak by se ten čas prodlužoval. Pokud tam bude někdo potřetí nebo popáté, tak už bych ho tam nechal. To je můj osobní názor. Tedy, když už je o tom řeč.
uživatel
Enik
15.10.2007, 13:02.23

@Enik

V zásadě stačí, když čtenář pošle e-mail, kde napíše, že si uvědomuje svého nevhodného chování ve fóru. Ve většině případů není problém přístup opět povolit a tedy i odstranit nick z black listu.
uživatel
redakce
15.10.2007, 13:15.58

Děkuji za informaci.

To bylo vhodné uvést na pravou míru. Díky.
uživatel
Enik
15.10.2007, 15:09.17

to Enik

Je fakt dobre ze to uz vies len je zle to ze po tejto informacii sa kazdy provokater tipu Jaivan, Vortimond a spol. budu kajat u webmastera a neustale tu budu provokovat!!! Inak 1x sa nieco podobne stalo aj mne ze som sa nepravom dostal na BLACK LIST tak som ako slusny a dopely clovek zavolal do redakcie o vysvetlil si to........ to by vecni provokateri a infantilne deti asi neurobili. takze mam len teraz strach aby nam zas toto forum nezbesnelo!! Na to bola Black listina dobra!!! Vyselektovalo to aspon adolescentova provokaterov ktori nemali copovedat k teme.....to moj nazor.
uživatel
satfanusik
15.10.2007, 15:36.27

RE: Prosím Redakci

Jaivan i Vortimond ovšem:
a. nejsou adolescenti
b. mají znalosti nesrovnatelné s většinou místní populace.
Speciálně Jaivan nenapsal nikdy jediné vulgární slovo a v podstatě provokoval zavilé trumbery hlavně tím, že byl dokonale přeslušný. Takže s tím Black listem to zase tak úplně jednoznačné není. Jestli ono to spíše není v jedné řadě s heslem, zde též uváděným a platným: S adminem se nediskutuje.
uživatel
Antonín
15.10.2007, 16:16.25

RE: Prosím Redakci

Co je platné že Jaivan měl znalosti když jeho arogance,vystupování a provokativní odpovědí byli takové že se to tu díky němu jen hádalo a hádalo.A to není jen tady ale co já vím tak tam kde se objevil tak tam ho vyrazili...Tak asi to zase takový dobráček nebude..
Je to asi tak jako by do hospody chodil bohatý zákazník,utratil by tam vždy za kořalku strašně moc peněz ale bohužel to byl provokatér a vždy tam zákazníky provokoval tak že se to v hospodě popralo.Tak mu radši hospodský řekl i za cenu jeho užasných utrat které dělal at už k nim nechodí..
Tak tak nějak podobně je to s Jaivanem znalosti asi..?? jsou ale chování takové že oně nikdo nestojí.
uživatel
pat
15.10.2007, 16:58.36

RE: Prosím Redakci

Já se spíš kloním k názoru, že část redakce paraboly spadla z měsíce a přitom se trochu uhodila do hlavičky. Zkuste si přečíst třeba reakce na supestar a další a další a nikdo to nemaže. Tady si někdo hraje na cenzora a nevidí si na špičku nosu. Možná hoši až jednou trochu povyrostete, tak se tomu zasmějete. Zatím se zkuste učit trochu soudnosti a více zvažovat svá rozhodnutí.
uživatel
Morous
15.10.2007, 18:52.31

RE: Prosím Redakci

No nechci vám do toho kecat, ale další zbytečné vlákno.
Chodím na různá fóra všeho druhu a to jak české, tak i ty zahraniční. V podstatě platí tato pravidla:

1) BAN může udělit Admín a to kdykoli a komukoli, když se mu něco nelíbí. Tedy může si , kdo chce, co chce, myslet něco o Stalinovi nebo Hitlerovi nebo totalitě nebo nespravedlnosti nebo o čem chce. Ale je to výsadní právo toho Admína, co má, ten den službu. A může to , kdo chce nazvat terorem nebo, čím chce, prostě, to tak všude, je. Já si taky sám určím, koho pozvu, na svoji zahradu a koho ne. A když je to někomu proti srsti, nemusí tam chodit. Buď tedy mu to za toho jeho, pokoření se, stojí anebo nestojí. To je jednoduchá rovnice. Ale to je výsadní právo všech Admínů.

2) Pokud byl BAN udělen nespravidlivě, vždy se odvolává e-mailem tomu, kdo BAN udělil. Tedy dotyčnému Admínovi. Může se stát, že se příhlásí za otce, syn. Že si udělá srandu kolega z práce, když se odejde od PC, které zůstane přihlášeno atd. Tedy jsou situace, kdy je v tom dotyčný nevině. Pak bývá většinou BAN velmi rychle zrušen.
Též se může stát, že si dotyčný nepřečte pravidla, neví, že jsou zakázané vulgarismy, dávání odkazů a jiné věci. A dopustí se přestupku neúmyslně. Pak též bývá BAN velmi často odvolán. Také existují různé stupnice. Např. WARN tedy varování před BANem nebo dočasné BANy. Třeba BAN na 24 hodin. BAN na 3 dni. BAN na týden. BAN na měsíc, BAN na půl roku. BAN doživotně. Atd. Pokud BAN není odvolán a přesto má dotyčný nick dojem, že BAN nebyl udělen po právu. Lze se odvolat k vrchní inštanci tj. Webmasterovi, veliteli všech Admínů. Pokud ani to nepomůže je dobré si najít jiný server.

Tak to chodí. Tak to bejvá. A to úplně všude. Tak nevím o čem chcete diskutovat ?
uživatel
Smith
15.10.2007, 21:12.33

RE: Prosím Redakci

Třikrát a dost,pak na doživotí
uživatel
pierrepetr
15.10.2007, 21:58.49

RE: Prosím Redakci

Pravdu má jistě Smith.. nevím, o čem tu debatovat! Taky jsem na BL pobyl, ale jsme dospělí lidé, tak buď tu chci být nebo ne a pokud ano, musím brát nastavení tak, jak je. Představa kajícího se Jaivana je k smíchu...
uživatel
Roy73
16.10.2007, 07:51.54

RE: Prosím Redakci

K postupu podle Smithe tuším redakce dosud nedorostla, zatím sestřeluje ne zcela ty pravé terče. Cenzura je konfrontace s vlastní osobností cenzora a tady je to evidentní.
uživatel
Morous
16.10.2007, 09:03.30

RE: Prosím Redakci

Postup podle Smithe je právě adolescentní.
Dospělí lidé se chovají jinak. Nepotřebují ban jenom pro jiný názor. Nepotřebují vychovávat. Dovedou žít a přežit dokonce i s hulváty, aniž by je museli popravit. Dovedou jim vymezit prostor jinak. Děti to ještě nedovedou.

Ban je nástroj čistě proti nepřátelské destrukci fóra. Používat by se měl zřídka, asi tak stejně jako policejní pistole. Šikovný admin cenzuru nepotřebuje, protože má znalosti a přirozenou úctu.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 09:51.17

RE: Prosím Redakci

Pravdou je, že mne to sice šokovalo také. Ale pravdou je, že to takto funguje. Zda ta fóra tvoří adolescenti nebo odrostlejší jedinci, to nemám nejmenší ponětí, je docela dobře možné, že se jedná spíše asi o mladší jedince. Než potřeba výchovy, to spíše na mne dělalo, osobně dojem, potřeby si cosi, dokázat. Ale i tak jsem byl nucen to respektovat. Pokud jsem tam nutně potřeboval zjistit nějaké informace. Skoro by člověk ocenil jako svátek, když se Admín podepsal, tedy uvedl jasně. Dávám BAN z toho důvodu tomu a tomu, za to a za to. Čestěji platilo, že BAN byl dán a pak nick po Admínech zjišťoval, který z nich to byl a proč. Samozřejmě může se to vztahovat k nedospělosti jedinců, na tomto pohledu něco zcela jistě být může. Nicméně proti tomu lze těžko něco dělat, staříci popíjejí v klidu a pohodě pívo, podobná tématická fóra vedou zajisté ponejvíce studenti apod. ( Proslov nemá zcela žádnou spojitost s tímto fórem, pouze bere v úvahu většinové chování na podobných fórech. )
uživatel
Smith
16.10.2007, 09:55.22

RE: Prosím Redakci

Včera jsem psal redakci a ta mi vubec neodpověďela nevíte proč? Rv
uživatel
maiik
16.10.2007, 10:01.21

RE: Prosím Redakci

Protože je zpravidla přetížena. Pokud jsem jim něco potřeboval, dostal jsem většinou odpověď, zhruba, třetí den. Někdy i později, ale do týdne přišla vždy.
uživatel
Smith
16.10.2007, 13:30.07

@Antonín

Dovolím si nesouhlasit.
1) "Dospělí lidé se chovají jinak." Ano, ale v opačném smyslu.
2) "Nepotřebují ban jenom pro jiný názor." Projeď si BL, tam téměř nic nebylo o vyhraněných názorech na satelitní problematiku!
3) "Dovedou žít a přežit dokonce i s hulváty, aniž by je museli popravit" Potvrzuje body 1 a 2 - Proč přežívat s hulváty???
uživatel
Roy73
16.10.2007, 16:16.07

RE: Prosím Redakci

S hulváty je třeba žít proto, že jsou na světě. Omezování osobní svobody (cenzura) jenom proto, že toho pár hlupáků zneužívá, je blbost, která vede k tomu, že nakonec nedostane ban hulvát, ale Jaivan - kterému blahé paměti různí patové a kubové odpovídali jako dlaždiči. Cenzura vydala svůj ortel - ban dostal Jaivan, asi tak stokrát chytřejší, slušnějí a znalejší než tlupa jelimanů, kteří tady zbyli bez postihu. Myslím, že to není moc chytré a hlavně dospělé řešení.
To s těmi dospělými lidmi jsi zřejmě nepochopil vůbec. Učitel děti nemusí rovnou fackovat.

Ban a cenzura u fóra, kde názor z minulého týdne je definitivně pryč, je navíc úplně zbytečná.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 16:22.45

RE: Prosím Redakci

Black list je prima čtení, zejména věta
"Najdete-li svůj nick na seznamu, je to důkaz toho, že jste něco provedli..." je přímo perla, kterou by ani pan Orwell nepohrdnul.
Děkuji za upozornění, abych si to přečetl, protože jsem si této veselé sekce doposud nevšimnul.
Přeji redakci i hulvátům, aby si užívali života, jak to jenom jde. Snad jsem nic neprovedl - ale asi spíše jo. Hlavně byste ani neuvěřili, co jsem si myslel! To byl ban na doživotí. Trest smrti.
Keep smiling.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 16:44.44

RE: Prosím Redakci

Já bych nezatracoval, že se redakce panu Jaivanovi nakonec omluví a svoje Adminy poučí, jak se chovat byť jenom při písemném styku s veřejností.
uživatel
Morous
16.10.2007, 21:56.01

Antoníne,

jsem původním vzděláním učitel, tak jsem se i zasmál... mám celkem rád i Orwella (mluvíš o 1984 nebo Farmě zvířat?...) a s trochou upřímnosti jistě i víc Tebe než kuby, jelimany...ale i Jaivany! Co člověk to názor... Nemyslím, že zkrátka s hulváty je TŘEBA žít, a stále si myslím, že hulváta nedělají jeho montérky či sprostá slova. Vot vsjo.
uživatel
Roy73
18.10.2007, 15:03.17

Re: Prosím redakci.

Dlouho jsem tu nebyl a tak jsem četl BL až dnes. Myslím, že z tohoto föra již za nedlouho zbyde jen ten BL, a vzorný Antonín. Škoda. I šplechty těch "oprsklých" přispívaly k celkovému obrazu technické vyspělosti našeho nárůdku a posilovaly sebevědomí "znalých". Souhlasím s Antonínem. Žáci se nemusí hned fackovat.....
uživatel
Sullivan
20.10.2007, 19:57.29

=vo co vlastně de?=

Pokud je někdo na BL, tak tam je, chleba levnější nebude a pokud si onen BL-káč myslí, že to hyzdí jeho image, tak to hyzdí jeho image, vždyť o nic nejde, stejně je převážná část pisatelů pod různorodou přezdívkou. NO COMMENT! ;P
uživatel
satelit