Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.10.2007, 11:55.36

LNB-monoblok

Kdo logicky poradí jak namontovat lnb-monoblok pro Astra3+Astra1,když stojím za parabolou a které sat pozici přiřadím diseq ozn.A a B-dík za rozumnou odpověď
uživatel
papay
16.10.2007, 12:08.03

RE: LNB-monoblok

Pokud namontuješ A3 přímo a A1 ti bude šilhat budeš mít A3 na A a A1 na B (Ferguson)
uživatel
Rudolf
16.10.2007, 12:10.34

Např. vezmi monoblok a namontuj ho levou stranou do objímky - na střed paraboly. To bude "A" a budeš s ním přijímat astru 1 na 19.2 . Pravý LNB bude přijímat Astru na 23.5 stupnich a bude to tedy "B" / je v pravo a Astra 23.5 je od Astry 19.2 v levo, ale úhel odrazu je stejný jako úhel dopadu - tak to má být / Tedka nastav parabolu na Astru 19.2 na nejlepší signál a je hotovo. Pohled ze zadu - stajíš za parabolou.
A jinak je třeba trochu číst a né hned chtít odpověď. Sekce ABC ?
S pozdravem Milan
uživatel
pepiino
16.10.2007, 12:27.13

To:pepiino

dik nemusim tolik studovat ale tak jak jsi to popsal je funkčni pro 2 lnb s "brejlema" to funguje ale MONOBLOK si takto nastaveny ani "nevrzne"-bud je signal na A3 a na A1 bez signalu a opačně-ty 2 rovný "krky"na monobloku mě nejdou "na rozum"-
uživatel
papay
16.10.2007, 12:48.36

Tak já v tom měl kdysi taky "hokej" a tak jsem ho namontoval do objímky na parabole, jeden LNB jsem překryl víčkem od zavařeniny (např. levý při pohledu zpoza paraboly ).Pak jsem naten druhý ulovil Astru na 23,5 a zjistil jsem, že musím mít přiřazen např diseq A, aby to šlo.Pak jsem sundal to víčko a ejhle! Po nastavení druhého diseq se objevila Astra1.
uživatel
broncek
16.10.2007, 12:52.13

funguje to i na monobloku na 100% zrovna včera jsem jeden instaloval. Záleží i na tom jakou máš parabolu. na 60 to fungovat nebude. Aspon 80 - 105. Když máš dobrou parabolu tak potom někde něco není v pořádku. Držím palce ono to pújde, musí to fungovat.
S pozdravem Milan
uživatel
pepiino
16.10.2007, 12:52.17

Přidám se taky.Když stojíš za parabolou,tak ten pravý by měl být na střed paraboly a zaměřený na A3.Ten levý bude přes odraz chytat A1.V menu nastavení antény A1 a A3 zapnout diseg A,B.Pro kontrolu,když budeš mít signál z A1 a ten levý přikreješ dlaní,neměl by signál být.
uživatel
Ji.sat
16.10.2007, 12:54.52

to broncek

vidíš, a už to nikdy nezapomeneš jak to funguje !!!! protože si na to přišel sám a tak je to nejlepší!!! Učit se, učit se, učit se - dobrá myšlenka jen na tu Auroru se měl vysrat.
uživatel
pepiino
16.10.2007, 12:57.10

Mám osobnú skúsenosť,že s Fergusonom prepínanie monobloku funguje úplne normálne,ale mal som doma príjmač Schwaiger DSR5004 a s týmto príjmačom je prepínanie úplne nefunkčné.Signál som mal iba v prípade,ak bolo v príjmači v záložke Diseqc nastavené žiadny.Pre istotu som príjmač pripojil u známeho na dva samostatné LNB s klasickým prepínačom Diseqc a všetko bolo v poriadku.Tak aby si nemal tento problém.
uživatel
doky
16.10.2007, 12:58.04

To:broncek

Dik za odpoved-to by jeste šlo pochopit ale proč ty "krky"na monobloku jsou oba "rovny" kdyz vim ze pri nastavovani 2 lnb tak 1 lnb je na stredu a druhý "šilhá"-!! stale nemůžu dostat logickou odpoveď
uživatel
papay
16.10.2007, 13:13.12

to papay

no ono nezáleží na krkách, ale na vlnovodech které jsou schované uvnitř, pokud si zahráváš s myšlenkou, že Tě osr... a prodali Ti špatný monoblok tak na to zapomeň. Krky jsou jenom obal, samotné vlnovody jsou uvnitř a ty budou určitě dobře nastaveny. Pokud nesdílíš tento názor múžu doporučit letlampu a přihnout dle potřeby. Mnoho zdaru.
S pozdravem Milan
uživatel
pepiino
16.10.2007, 13:16.10

:))) Jo, letlampa je super!
Mě spíš není jasný ten výrok, že na 60ku A1+A3 nejde. Spíš snad: "jde, ale bez rezervy"...
uživatel
Roy73
16.10.2007, 14:02.14

to Roy73

jasně že jde i na 60ku, ale to přemýšlýš nad kompromisem z jedné a druhé pozice a skew a ne o souběžnosti dvouch krkú, bez urážky papay.
S pozdravem Milan
uživatel
pepiino
16.10.2007, 14:07.35

@pepiino

Jasně že je to kompromisní řešení, jenže jsou tací, co to chtějí, tak aby nebyli zmateni.
Ten konec je asi přepis, nejsem papay a netuším, proč se urážet :8)
uživatel
Roy73
16.10.2007, 14:22.23

@Roy73

@Roy73, ten konec nebyl samozřejmě pro Tebe, když má někdo 60 tak bych raději použil brýle a dva LNB. A myslel jsem to pre papay, aby se neurazil na mě s tou letlampou a že stále přemýšlí o souběžnosti krkú. Přijmu zdar.
S pozdravem Milan
uživatel
pepiino
16.10.2007, 14:39.38

Pánové díky za odpovědi-nic urážejiciho jsem nepocitil od Vás-názory zajimave ale s "klasikou" 2-LNB na parabolu montovat mam zkušenosti i "po slepu" tak uz nehodlam "experimentovat" s monobloky!!!
uživatel
papay
16.10.2007, 15:08.45

Ono de taky o to, že až se ti zachce zašilhat na další 1 - 2 družice (ovšem ne s tou 60 parabolou), tak s tím momoblokem je to problém - ale prý s vhodným diseq přepínačem řešitelný. To ale nemám vyzkoušeno.
uživatel
broncek
16.10.2007, 21:29.02

@papay - ono zase nejde při práci o tak zásadní rozdíl, zkus a uvidíš. Ale tu legendární větu :" ...kdo jednou poznal, nechce jinak" Ti u monobloku neřeknu, nejde o první zkušenosti s montáží, tu jistě zvládneš, ale o event. problémy později... Zdálo se mi zkrátka, že mluvíme o montáži a ne o životnosti...
@pepiino
Přijmu zdar! :8) R^
uživatel
Roy73