| 18.10.2007, 20:51.42 | |
Problém s LNB EDISION 0,2 nebo něco jiného?Nedávno jsem měnil motor/DP SG 2100/,LNB/Edision 0,2/a přijímač/Ferg.Fx 7600 UCI/.Na Astře 19,2 mám problém s fr.12382 H/UPC/.Po zapnutí není signál /30%/po nějaké době to naběhne/min.90%/ nebo také ne.Podobné to je na Digi TV fr.12723H.Kabel motor - LNB je nový,eFka jsem kontroloval.Soft ve Ferdovi 1.72patch,parabola Mascom 85.Starý LNB Strong 0,7 fungoval dobře,ale samozřejmě nižší signál o 5-10%.Nepomohlo ani nové scanování a laborace s frekvencí.Snad jsem na nic nezapoměl.Díky za všechny rady.P. |
![]() paso |
| 18.10.2007, 21:11.49 | |
LNB 0,2Nejsem profík, ale mám radu. Můžeš vyskoušet několit variant. Pootoč LNB směrem na pravo, pokud jsi od Astry 19,2E ve směru na západ, pokud bys byl od Astry na východ, tak obráceně, ale to by si musel mít parabolu někde v okolí Bánské Bystrice. Další rada je, posuň v "brejlích" LNB k parabole, nebo i od paraboly. Můžeš mít nepatrně jinak ohnisko. Další rada je, zjisti, jestli není volné rameno od paraboly k držáku LNB, možné je, že únavou materiálu se posune rameno nepatrně dolů, no a to stačí k tomu, aby kvalitnější LNB (0,2) dělalo neplechu. Je jasný, že LNB, které jsou od 0,5 a výše, jsou míň náchylné na přesnost. Snad jsem ti poradil dobře. |
![]() satelit |
| 18.10.2007, 21:20.19 | |
RE: Problém s LNB EDISION 0,2 nebo něco jiného...První možnost je zapojit mezi LNB a přijímač útlumový článek , který má rozsah do 2150 MHz je galvanicky průchozí a snesl by proud motoru. Bohužel , ta poslední podmínka bude problém. Ale pokud se nebude v době zkoušení hejbat s motorem , článek to přežije. Lze sehnat i typy s proměnnou hodnotou útlumu. Nad frekvencí 2150 MHz by měla úroveň signálu rychle padat. Úkolem tohoto hokusu pokusu má být ověření, zda nedochází k přebuzení vstupu přijímače mimo rozsah.Já jsem se onehdá pídil po podobném problému, kdy Openbox X810 neviděl některé transpondéry H polarizace - blind scan se na nich nezastavil a pokud se programy naladily ručně, byl problém s přepínáním programů. Zkoušel jsem i změnu kmitočtu transpondéru vždy o 1MHz - jednou načetl, jednou ne. Pokus s útlumovým článkem skončil fiaskem. Nakonec se přišlo na to, že s některými LNB se problém nevyskytoval. Navíc jsem si nechal vyměnit přijímač za jiný kus a ten už se choval korektněji. Z toho všeho plyne možnost číslo dvě: Výměna LNB - zkus třeba Smart titanium. Také bych ještě vyzkoušel ten přijímač na jiné parabole a stejném kusu LNB. A pak také na stejné parabole se zcela jiným LNB. Zdar |
![]() mirasat |
| 18.10.2007, 21:28.48 | |
Díky!Také mě to napadlo,že by to mohlo být v tom jemném doladění konvertoru na parabole.Jsem z Č.Těšína ,takže ještě směrem na pravo!Zítra tedy půjdu do zimy.Dík.P. |
![]() paso |
| 18.10.2007, 21:34.18 | |
0,2Vem si teplé prádlo, jak radí stařec Limonádovému Joemu. |
![]() satelit |
| 18.10.2007, 21:37.35 | |
To MirasatVyzkouším asi první co mi radí Satelit a potom zřejmě půjčím jiný konvertor.Díky za radu.P. |
![]() paso |
| 18.10.2007, 21:41.28 | |
RE: Problém s LNB EDISION 0,2 nebo něco jiného...Nejdříve si došteluj ohniskovou vzdálenost - vzdálenost LNB od paraboly.Nevím, jaký rozsah družic chytáš, ale u aplikace ,,motor,, se nechává skew na nula stupňů. |
![]() mirasat |
| 18.10.2007, 22:56.17 | |
RE: Problém s LNB EDISION 0,2 nebo něco jiného...Vykašli se na štelování a vyměn LNB za jiný. |
![]() Vilik |
| 18.10.2007, 23:21.36 | |
RE: Problém s LNB EDISION 0,2 nebo něco jiného...ja by som okrem doladenia LNB, prepojil koax od LNB F spojkou- vynechat motor, aby sa vylucila chyba a utlm na motore.ak si vymenil LNB bez doladovania, tak je mozne, ze ohnisko je trochu inde. treba skusit |
![]() satan |
| 19.10.2007, 08:16.21 | |
RE: Problém s LNB EDISION 0,2 nebo něco jiného...Měl jsem obdobný problém, nakonec to skončilo výměnou LNB a to jsem s tím cvičil jak je i v předchozích příspěvcích uvedeno. Je to jen elektronika a ta se také občas pokazí. Šlo o stejný tip LNB. |
![]() dedo |